Kroky vraha

Kroky vraha
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339072/mid_kroky-vraha-a38-339072.jpeg 4 2387 2387

Josef Bergman série

1. díl >

V pražském lesoparku byla v noci uškrcena mladá žena. Novinářka Julie Kellerová je zřejmě poslední, kdo s ní před vraždou mluvil. Oběť se navíc nápadně podobala její dceři Kláře. Byla to náhoda nebo měl vrah spadeno na někoho jiného? Sympatický inspektor Josef Bergman rozkrývá složitý hlavolam a odhaluje tajemství zahalující minulost.... celý text

michaelaaa5
08.11.2024 5 z 5

Moje první česká detektivka a musím říct že jsem překvapena. Kniha se četla dobře, popisuje příběhy sousedů v pražské vilové čtvrti tak, že jsou podezřelí všichni. Inspektorovi Bergmanovi sice není v knize věnováno tolik prostoru, ale to vůbec nevadilo, protože na konci knihy byl případ vyřešen a vše vysvětleno.

svetlanaLjQX
08.11.2024 1 z 5

Tak to bylo hodně slabé. Bez jiskry, bez překvapení, bez šťávy. Opentlene několika milostnymi příběhy, také velmi nezajímavymi až na hlavu postavenými. Jednu hvězdu nad "úplnou sračku" dávám proto, že je to čtivé - i když zradne. Jste napnutí a nic z toho. I to odhalení bylo tak nezajímavé. Autorku mi doporučila kamaradka a řekla jsem si, že teda zkusím. No asi máme různý vkus. Už ji vyhledavat nebudu. Teda tu spisovatelku, kamaradku ano

Lu_Si
02.11.2024 4 z 5

(SPOILER) Všechny 3 knihy autorky, které mám zatím za sebou, mě moc bavily a určitě se těším na další. Jen mě vždy trochu zklame konec. Během příběhu je nám nastolena spousta teorií a motivů k vraždě jen proto, aby na konec byla představena úplně nová linka, ke které nic nesměřovalo, protože vrah v knize ani nedostal prostor se projevit a chyběl popis jeho interakce s obětí. Co mě na knihách baví, je propracované zpracování psychologie a vztahů postav. Nicméně na konci se ukáže, že nemělo skoro nic společného se samotným zločinem. Příběh z Francie mě moc nebavil, protože už vím, že jakmile nás autorka seznámí s motivem, můžeme tu osobu škrtnout ze seznamu podezřelých.

Lotuska96
30.10.2024 4 z 5

(SPOILER) Knihu jsem přečetla jedním dechem a napjatě jsem čekala, kdo bude vrahem. Bylo mi líto, když Julie zemřela (předpokládala jsem, že autorka s ní a inspektorem vystaví další linku příběhu). A musím říct, že jsem si myslela, že dějová linka z Bretaně se více prolne a více ovlivní děj v Praze. :)

sinfulka
24.10.2024 4 z 5

Fajn česká detektivka s dějem na Praze 6. Pěkně to odsejpalo, podezírala jsem postupně různé postavy. Bohužel mi ale byli všechny postavy extrémně nesympatické, chápu, že to tak asi má být ale přesto mi to děsně vadilo. Inspektor Bergman je vše jen ne sympaťák.

ellypusik
20.10.2024 5 z 5

Trochu jsem se bála, že bude prvotina dané série slabší, ale naopak! Poslední díl, co jsem četla (Ostrov šedých mnichů) mne zklamal a byla jsem nejistá, zda se po krátké době vrhnout na další, ale kniha Kroky vraha byla úžasná! Postavy se mi líbili a s některými jsem opravdu soucítila. Vraha jsem neodhadla a Bergman mi tu přišel citlivější než v dalších dílech, což byla příjemná změna. Super, super!!

boeink
18.10.2024 4 z 5

Nešlo o klasickou detektivku, kde největší prostor dostává tým vyšetřovatelů, spíše o román s detektivní zápletkou. Vraždu vyšetřuje Josef Bergman, asi docela sympatický policajt, ale okolo vyšetřování se motá panoptikum postav do případu zainteresovaných, takže případ můžeme sledovat z několika úhlů.
Když jsem přijala fakt, že detektiv je tady trochu na vedlejší koleji (více se objevuje až ke konci knihy), četlo se mi to dobře. Rozuzlení mě vůbec nenapadlo.
Michaelu Klevisovou jsem doteď opomíjela, Kroky vraha jsou první kniha, kterou jsem si od ní přečetla. No, a docela dobrý..

brunettlibrary
06.10.2024 2 z 5

Tahle detektivka mi občas přišla jako mýdlová opera… Hlavní vyšetřovatel se na první pohled zamiluje do hlavní podezřelé a čin vyšetřuje 16tiletá holčina? Vraha nemůžete odhadnout, protože vám k tomu autorka nedá za celou knihu ani jednu indicii. Detektivní příběh překrývá hodně silná vrstva rodinných vztahů, které jsou jen negativní. Ani jedna rodina tam nebyla spokojená… To mi vadilo, všechno není jen černo-šedý. Jediný co mi bylo hodně sympatický, jsou dvanáct koček, o které se hlavní hrdinka starala. Osobně taky miluju kočky. Tohle je třetí kniha od autorky a pořád nejsem s knihami spokojená. Bohužel mi její příběhy nesedí a už je ani číst nebudu. Ovšem nikdo mi nemůže říct, že jsem to nezkoušela.

silviczka
29.09.2024 5 z 5

Veľmi vydarená detektívka, prekvapilo ma, že nie je písaná z pohľadu vyšetrovateľa, ten sa tam objavuje tak nejak poskromne, ale rozhodne mi to nevadí, práve naopak, je osviežujúce, keď natrafím na nový pristup v písaní detektívok.
Štýl písania je pútavý a má spád. Škoda len, že audioknihu načítala pani Kociánová tak nejak plocho, bez emócií. Našťastie obsah knihy prevážil nad interpretáciou. Teším sa na ďalšie diely!

mythos91
24.09.2024 5 z 5

Konečně jsem se dostal díky čtenářské výzvě k téhle sérii detektiva Bergmana, kterou chci číst chronologicky od první knihy. Od začátku velmi poutavé čtení, vše realistické. Oceňuji práci se slovy autorky a její podrobný popis, ať událostí tak i vykreslení samotných postav. Čtenář je tak velmi rychle vtažen do příběhu. Více dějových linek utváří detektivní vyšetřování napínavé a dílky skládačky tak do sebe pomalu začínají zapadat. Mě při čtení nic nechybělo, vychutnal jsem si a rozhodně budu chtít Bergmana poznat i v dalším osobitém řešení jeho případů.

Luigi1
22.09.2024 5 z 5

Tato detektivka byla napínavá od začátku až do konce

VOšesT
20.09.2024 3 z 5

Za me nejslabsi dil

RafaelOrtega
14.09.2024 5 z 5

Michaela Klevisová nikdy nezklame. Ale tento díl považuji za úplně nejlepší a nejpropracovanější ze série s Josefem Bergmanem. Postavy jsou vykresleny velice uvěřitelně a nečernobíle. Tempo, rytmus i struktura vyprávění, všechno skvělé.
Četl jsem všechny dosavadní díly série, která se nemusí číst celá, ani postupně. Tento díl dosud nic nepřekonalo.

Nymfadora.T.
13.09.2024 4 z 5

Tak jsem konečně taky propadla této autorce, píše moc hezky, je to opravdu velmi čtivé. Jen mi trochu vadí, že Bergman nemá víc prostoru, ale i tak moc pěkné. Zřejmě další série, kterou zařadím do knihovny.

karaliene
11.09.2024 5 z 5

Sérii J. Bergmana nečtu chronologicky a tento díl považuji za jeden z nejzdařilejších (nevím přesně proč, snad pro jeho konzistentnost, souběh sofistikovanosti a uvěřitelnosti příběhu, pro kvalitu podání slabosti a sobeckosti v rozdílných lidských charakterech).
Získaná ocenění si kniha zaslouží.

medlovice
10.09.2024 4 z 5

Asi bych tuto knihu pojmenovala Kroky kočky nebo Kočičí kroky, protože tak potichu a plíživě jako kočka se vloudí do mysli čtenáře, číhá a zaútočí. Pomalé , pozvolné seznamování s postavami, ale všechny jsou důležité, i ty kočky . Co tím vším vězí a proč jsou všechny postavy neštastné a nespokojené ? Hledání vztahů, udržet si chlapa za každou cenu , jen nebýt sama .

ElizPetrova
05.09.2024 3 z 5

Dlouho jsem chtěla české autorce detektivek dát šanci a konečně jsem sáhla po prvním dílu. Musím říct, že mám z knihy smíšené pocity. Příběh moc detektivku nepřipomíná, postava detektiva Bergmana byla dost plochá a bohužel i nezajímavá. Finální rozuzlení příběhu ve mně také nic šokujícího nezanechalo, vyšetřování bylo v knize pramálo. Na druhou stranu je kniha napsaná čtivě a nemůžu říct, že bych se vyloženě nudila. Navíc jsem četla, že knihy od autorky mají vzestupnou tendenci, takže do dalších příběhů se určitě v budoucnu pustím.

EjkaM
23.08.2024 4 z 5

Už vím, proč nečtu často detektivky z českého prostředí! Mám pak tendenci k nejistotě a obavám jít sama po tmě ulicí nebo zůstat sama v baráku! U cizích potažmo ještě severských krimi se mi víc daří odosobnit se. Nicméně je můj pocit důkazem, že se autorce povedlo napsat napínavý příběh s bezchybnými detaily prostředí, českého života ve městě v konkrétních obdobích s plastickými postavami. Ano, mohlo se to klidně stát v naší ulici.

TinkaH
23.08.2024 4 z 5

audiokniha: Moje první setkání s autorkou a bylo příjemným překvapením. Spíše čtu zahraniční autory a poslední dobou zjišťuji, jaká je to chyba. Sice to nebylo přecpané akcí, ale i tak mě poslech moc bavil a zkusím od autorky i něco dalšího.

JaneSour
21.08.2024 5 z 5

Kniha me mile prekvapila. Byla perfektne napsana. Napinava a velmi ctiva. Vetsinou ctu zahranicni spisovatele, ale tato spisovatelka se jim naprosto vyrovna. :)
Jdu cist dalsi dil. :)