Jugoslávská kuchyně
Dušan Karpatský
Není to poprvé, co autor skrz svou knihu prozrazuje svou zálibu v Jugoslávské kuchyni, a v knize předkládá recepty od předkrmů, polévek, přes jednotlivé druhy masa až po saláty, omáčky, nápoje a zavařování ovoce a zeleniny. Knihu ocení každý dobrý kuchař.
Přidat komentář
08.08.2011
Už delší dobu tuhle kuchařku používám, učím se z ní jak dobře vařit a mohu ji každému vřele doporučit.
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2008 | Labyrint literatury |
1988 | Jugoslávská kuchyně |
1994 | Nostalgická kuchařka |
2007 | Koráb korálový |
2002 | Lahůdky od Jadranu |
Recepty z bývalé Jugoslávie, která dnes už neexistuje a je rozdělena na několik států. V úvodu kuchařky ale rozdělení podle tehdejších částí typická jídla pro Bosnu a Hercegovinu, Černou Horu, Dalmácii, Chorvatsko, Istrii, Makedonii, Slovinsko, Slavonii, Srbsko, Vojvodinu a Kosovo. V kuchařce najdete recepty na maso, ryby, drůbež, zvěřinu, polévky , sladké pokrmy atd. Klad kuchařky je , že u každého receptu je napsaná oblast odkud pocházíba vzadu knihy je rejstřík originálních názvů pokrmů. U nás doma dosti používaná kuchařka, doporučuji.