Kanálníčci: Strašidla z podzemí
Michaela Fišarová
Sliz Blemcavý je tak staré strašidlo, že se sotva pohne. Smrďouch se živí pachem z různých smrdutých věcí. Můra Vysávalka vysává energii z dětí, co v noci nespí a hrají počítačové hry. Tito tři hlavní hrdinové jsou strašidla z kanálu neboli kanálníčci, kteří spolu s dalšími tvory a bytůstkami žijí v podzemí. Co se stane, když se jednoho dne Smrďouch ztratí a zůstane uvězněný v dětském batohu? Podaří se zachránit Sliza Blemcavého, kterého strhne proud podzemní řeky? A přiletí Můra Vysávalka včas?... celý text
Dcera četla knihu ve škole, ale bavila ji natolik, že když ji objevila v knihovně, tak jsme si ji musely půjčit a přečíst společně ještě jednou.
Bylo to velmi milé čtení o napínavém dobrodružství kanálových strašidel. Také ilustrace byly výborné.
A kapitoly krátké tak akorát, že se skvěle hodily na čtení před spaním. Určitě doporučujeme!
Dětem se kniha moc líbila. Fandili jsme slizu blemcavému, aby se dostal zpátky domů. Krásné ilustrace. Povedená kniha.
Koupil jsem vnukovi k narozeninám. Kniha má pěkné ilustrace a zábavný text. Nejvíc se líbí Smrďouch.
Potěšily mě všechny nadšené komentáře, protože mně se Kanálníčci z knih M. Fišarové, které jsem dosud přečetla, líbili nejméně. Nebylo to špatné, ale taky nijak úchvatné čtení; taky není určeno mně, chápu, a nečetla jsem ho maloškům, kteří by ho určitě ocenili lépe.
Asi nejvíc mě pobavil atlas kanálových strašidel na konci knihy, stolní hra na předsádce a taky slovní hříčka: strašidla se přece nemůžou bát něčeho, ale můžou se bát o někoho! Chapadla (resp. jejich střední rod) se ukázala býti nezvládnutelným oříškem, takže na s. 29 se přece jen vloudila chybička. Závorky já naopak oblibuju, takže ty mi lahodily. A obrázky se dětem se určitě budou líbit!
P.S. Když si po sobě pročítám komentář, zjišťuju, že se toho v téhle knížce vlastně povedlo docela dost, takže i já jsem spokojená.
Super knizka pro deti.
A ma to i vychovny presah - ponocovang bordel, cuceni do tabletu.
Je to napinave a ilustrace jsou luxusní
Ilustrace Anety Žabkové známe z časopisu Puntík a máme je moc rádi. Syna čeká k narozeninám kniha Botička od A.Ž., tak jsem zvědavá. Od pani Fišarové je toto moje první kniha a je tedy suprova. Krátké kapitoly na večerní čtení, ale stejně jich přečtěte vic... děsivě krásné obrázky a vtipný, místami nechutný příběh :) dětem se stoprocentně bude líbit.
Knihu jsem koupila kvůli ilustracím paní Anety Žabkové (milujeme prostě ty její zvířátka a obludky). Synové (3,7 let) si knihu hned oblíbili. Příběh vypráví o třech strašidlech z kanálu, kteří se dostanou k dětem. Je to vtipné, poučné, děti i postrašíte. Krátké kapitoly byly super pro večerní čtení. Kniha obsahuje deskovou hru, ze které byli kluci nadšení. Jediné co bych vytkla byly popisky v závorkách ( bylo jich moc), ale není problém přeskočit.
Túto knihu som objavila v knižnici, hrozne ma zaujal obal a keď ju zbadal syn, už žiadnu inú nechcel. A vybrali sme správne. Krásny príbeh, napínavý, vždy sme prečítali o jednu, dve kapitoly viac ako sme sa pred spaním dohodli. A tie ilustrácie!! Bomba! :-)
Vypadá hrůzostrašně, ale je děsivě miloučká a třaskavě chechtací!
Kanálníčci jsou božáci a tak děsivě rozmanití :-) :-)
Kanálníčci: Strašidla z podzemí
Jako knihovnice čtu občas i dětské knihy. Neodolala a pro naše malé čtenáře jsem koupila milou úsměvnou a trochu i poučnou knihu... Kniha je dobře vyvedená, bohatě ilustrovaná. Moc se mi líbila a ráda ji budu doporučovat.
(SPOILER) Knihu jsme pořídili kvůli oblíbené ilustrátorce. Předčila mé očekávání. Syn - 3,5 roku se do ní zamiloval a je to zatím naše nejdelší knížka spolu s knihou O pejskovi a kočičce. Většinu knížek, co máme, přečteme za jeden večer - případně jich čteme několik, u téhle to vyšlo asi na třikrát, už je delší, ale syn by ji vydržel celou na jeden zátah. Syn si knihu pořád vytahuje a prohlíží si obrázky a lexikon strašidel. Už umí všechna jména kanálníčků a často o nich i mluví. Třeba když někde něco smrdí, hned zmíní Smrďoucha :). Roztomilá stvoření se budou líbit mladším dětem a ty starší asi zaujme mrtvá žába v tašce a prdící sliz v záchodku. Milá a praštěná knížka, psaná pro děti.
Dceru kniha moc bavi a popravde i ja jsem s kazdou prectenou kapitolou zvedava na pokracovani pribehu :) kapitoly jsou kratke, takze pred spanim precteme i tri. Jen je na muj vkus v knize hodne vet v zavorce, ktere pri cteni preskakuji, coz ale nijak neubira na souvislosti textu. Urcite doporucuji :)
Tahle knížka nás zaujala na první pohled svým názvem a krásnými ilustracemi. Tak jsme ji koupili. Dcerka ji přečetla za pár dní (a to je u ní výkon). Prý je o příšerkách, které se kamarádí s lidmi a je to velká legrace. Pokud chcete pro své dítě (1. - 4. třída) knihu, která ho bude opravdu bavit, tak nákupem téhle knížky neprohloupíte.
strašidla česká literatura podzemí dobrodružství města moderní pohádky
2012 | Nikolina cesta |
2017 | Kamínek |
2020 | Kanálníčci: Strašidla z podzemí |
2015 | Náš dvůr má tajemství |
2019 | V bříšku |
Tato kniha byla velkým překvapením od Ježíška, nic moc jsem nečekal, ale příběh je tak netradiční, zábavný a čtivý, že si ho syn moc oblíbil a četeme ho rádi pořád dokala :-) Rádi bychom nějaké pokračování.