Bílé kosti

Bílé kosti
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224973/bmid_bile-kosti-224973.jpg 4 840 840

Jednoho deštivého listopadového rána se na Meagherově farmě najdou kosti jedenácti žen. V této části země jsou neoznačené hroby běžné. Tyto kosti však byly pohřbeny už roku 1915, dlouho před novodobými konflikty a nepokoji v Irsku. A co víc, zdá se, že pachatel odvedl velice pečlivou práci. Ženy byly nejspíš zaživa staženy z kůže. Komisařka Katie Maguirová z Corku je na mrtvá těla zvyklá. Ale tohle je úplná řezničina. Její tým je přesvědčen, že jen mrhají časem, že nemá cenu se zabývat zapomenutými vraždami. Avšak Katie je rozhodnuta pomoci obětem ke spravedlnosti. Pak se ztratí mladá americká turistka a její kosti, důkladně zbavené masa, jsou nalezeny na stejné farmě. Katie se bude muset vypořádat nejen s dávnými zločiny, ale i s jejich hrůznou ozvěnou v přítomnosti. Podaří se jí vyřešit rituální vraždy spáchané před desítkami let, než brutální vrah udeří znovu?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Host

White Bones, 2003

janina66
30.05.2021 3 z 5

Brutální! Ty nechutný hnusoty jsem přeskakovala a nečetla. Jinak ostatní vyšetřování mě bavilo. Ale další pokračování mě už číst neláká.

Monolit0713
04.05.2021 5 z 5

To bylo ..... kruté. Výborná knížka, ale teda - dalo mi to zabrat.

Pavlína2019
26.04.2021 5 z 5

Pecka! Výborná kniha, čte se sama, nedá se přestat! Pan spisovatel je výborný autor. Samozřejmě ale i velice drsné čtení. Padla jsem na ni náhodou a vida, mám dalšího oblíbeného autora. Doporučuji!!

ZuzanaZ83
17.04.2021 3 z 5

Pro mě nové a neokoukané prostředí Irska. Příběh se ze začátku trochu táhnul, od druhé třetiny to mělo spád. V poslední části už bylo jasné, kdo je vrah. :-) Celkově ale dobrý začátek série a minimálně druhému dílu šanci určitě dám. Za mě lepší průměr.

Andrea7272
17.04.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila, napínavá, drsná- prostě moje gusto :-)
Katyje sympatická a John taky. Tak snad to dopadne, jak si myslím.
Šup do dalšího dílu!!!!!

Kortez
08.04.2021 5 z 5

Audiokniha.
Hodně nereálné, hodně drsné až zvrácené a sadistické čtení. Pro mně, co si rád odřezávám tenké plátky uzené vepřové šunky přímo od kosti to bylo čtení co lezlo až do morku kostí.

Jessybelle
07.04.2021 5 z 5

Jako byla to jízda...zase jednou kniha, kterou jsem prostě musela za každou cenu dočíst, ať je hodin kolik chce.
Příběh zcela nový, občas trochu brutální popis, zvlášť pro někoho, kdo má opravdu bujnou fantazii, takže mi až běhal mráz po zádech...
Komisařka Katie je mi sympatická, konečně policajt, který netrpí žádnou poruchou, závislostí, atd. Má sice své mouchy, ale kdo ne.
Takže se těším na další díly...

begonie226
29.03.2021 3 z 5

Kniha, která neurazí. Tak bych ji asi po přečtení definovala. Líbilo se mi zasažení děje do Irska, ale samotný příběh mi přišel hodně vykonstruovaný až nereálný. Třeba komunikace dívek s vrahem po zákrocích, ale třeba i to, že Katie konzultuje průběh vyšetřování s kdekým. Hlavní postava je asi opravdu silnou osobností, protože přes všechny události, které ji postihnou, a že jich ke konci knihy není málo, dokáže vše ustát a dořešit.

Jenny46
27.03.2021 5 z 5

Temná až hororová detektivka, detailní popisy brutální vraždy - sadistické moc nemusím. Ale skvělý námět Irsko - keltská mytologie.
Určitě se vrhnu na další díly ...

Booky84
26.03.2021 5 z 5

Čtivá detektivka, i když místy drsná. Rozhodně budu v sérii pokračovat.

ydnac
10.03.2021 5 z 5

Pustila jsem se do nové série s nadějí, že by to mohlo být super a BYLO :-)
Komisařka Katie je normální ženská, která má za sebou dost těžkých životních období a jsem zvědavá jak se její osud vyvine v dalších dílech.
Libilo se mi, že děj se odehrává v Irsku, zapojení mytologie byl dobrý nápad.
Vraha jsem v jistém okamžiku odhalila, ale jeden detail mě na konci překvapil.
Celkově to bylo napínavé, drsné a z pohledu historie zajímavé.
Četlo se dobře a já mám dalšího autora do sbírky svých oblíbených :-)

Orechanda
01.03.2021 4 z 5

Detektivka jak má být, sice na mě popisování místy působilo až nechutně, ale o tom dobrá detektivka také je.

Jiparis
01.03.2021 4 z 5

Výraz drsná detektivka, je v tomto případě pořád ještě slabý. Ikdyž jsem si stále říkala, že je to jen fikce, některé detaily na mě byly moc. Na druhou stranu je asi pravda, že se najdou lidé, kteří podobným mýtům a bajkám věří. Napsáno poutavě, ale teď si budu muset přečíst něco lehčího.

vera4669
24.02.2021 4 z 5

Tentokrát jsem hodně váhala v počtu hvězdiček, protože mám docela rozporuplné pocity a to i když jsem si nechala 2 dny na uležení. Kniha byla skvěle psaná, hlavní hrdinka sympatická a celkově mě kniha nutila číst dál a dál. Některé popisy byly fakt fuj, ale my co čteme Cartera - nás už jen tak něco nepřekvapí. Ale asi mi lehce nesedlo vše kolem té legendy (byla to trošku pohádka) a konec mě moc nenadchnul, takže proto nakonec nižší hodnocení, ale určitě se ráda vrhnu na další díl a uvidíme

Lorri
05.02.2021 1 z 5

No, asi by mě to i celkem bavilo. Celkový popis postav a děj nebyl vůbec špatný. Pasáže s "brutálními popisy" (jak je někteří čtenáři nazývají) byly fajn, vůbec mě to nijak neznechucovalo, prostě žádný extrém, jen to bylo popsáno tvrdě a nekompromisně, a to já ráda. Co mě ale nejvíce iritovalo (a ano, vím, že za to kniha nemůže) byl přednes. Audiokniha se prostě nepovedla. Vypravěčka neměla ten správný čtecí um a neuměla pořádně odlišit postavy, prostě jakoby monotonně četla a četla jakoby se nechumelilo. Občas se konaly i nějaké výkřiky, které byly možná až moc přehnané, že to vzbudilo i mého chrápajícího psa ze spánku. Co se týče Katie, ta teda nebyla vůbec žádná (jak by řekla má kámoška) sympaťanda a celkově mi lezla na nervy, pokaždé když promluvila, ale to bylo nejspíš tou vypravěčkou, protože, že by mě něčí hlas vyloženě takto s*al, to se mi ještě nestalo. Možná kdybych knihu četla sama, dopadlo by to lépe.

amcb
24.01.2021 5 z 5

Pro mne velice čtivá kniha, ve které jsem se seznamovala s irskou mentalitou, vyjadřováním a s trochou tajemna.

mataj
23.01.2021 4 z 5

(audiokniha)
Velice napínavá, čtivá a v určitých okamžicích až brutální kniha se zajímavou zápletkou opředenou rituály a mytologii. K tomu (pro mě fascinující) prostředí Irska se svojí tajemnou atmosférou. Tudíž jsem měla docela velké očekávání, a to se do jisté míry naplnilo. Nicméně slabší dialogy i méně propracované charaktery jednotlivých postav ubírají z mého hodnocení 1*. Ale celkově hodnotím knihu jako velice povedenou a určitě se pustím do dalších dílů.

Kami33
22.01.2021 5 z 5

Moc zajímavá a čtivá knížka. Jen ten konec mě v souvislost s Johnem trochu překvapil. Možná by zasloužil větší vysvětlení. Ale rozhodně si přečtu pokračování.

katallinka
22.12.2020 4 z 5

Od knížky jsem očekávala něco trošku jiného, ale jsem velmi mile překvapená. Vynechala bych drsné scény, jinak knize nemám v podstatě, co vytknout. Rozhodně se v budoucnu pustím do dalších dílů, hlavní postava je velmi sympatická a styl psaní mě hodně zaujal.

ennlady
09.12.2020 5 z 5

Pro mě příjemné překvapení. První zkušenost s Grahamem Mastertonem a hned moc pěkná. Ty nechutné morbidní pasáže jsem přeskakovala a tím pádem mi nic nebrání dát 5 *. Postavy se mi taky dost pletly, ale nic to neubralo na čtivosti. Spisovatelův styl vyprávění je pro mě velmi chytlavý a Katie mi je už od 1. dílu sympatická. Vůbec mi nevadily ani vstupy do jejího osobního života a řešení soukromých problémů.