Rodinná čest

Rodinná čest
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44502/bmid_kit-fielding-rodinna-cest.jpg 5 141 141

Kit Fielding série

Dva detektivní příběhy: Žralok a Žihadlo.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Olympia

Break In / Bolt, 1986

Ajrad1981
29.05.2024 5 z 5

Máte rádi detektivky / thrillery plné mrtvol, kdy s vámi autor točí jak na ruském kole, několikrát vás navede k pachateli, aby nakonec vrahem byl úplně někdo jiný než zahradník? Já ano.
A i přesto dávám Dicku Francisovi pět hvězd. I bez (lidských) mrtvol je to napínavé jak kšandy! Žralok mě úplně pohltil, hltala jsem stránky, abych zjistila, kdo za tím stojí. Žihadlo mě taky hned vtáhlo, ale pak přišla pauza zaviněná hokejem, kdy na čtení nezbýval čas, a když jsem se ke knize vrátila, největší napětí a zvědavost trochu vyprchaly, ale i tak bylo zakončení úžasné. Tedy ten úplný závěr, to předtím mě trochu zklamalo. :-)
Jako našlo by se něco, co by se dalo vytknout, třeba že v druhém příběhu není ani zmínka o Holly a její rodině, ale to jsou detaily, Dick Francis evidentně neměl potřebu natahovat knihu odbočkou, která s dějem a zápletkou neměla nic společného.

Luigi1
01.08.2023 5 z 5

Moc se mi tato kniha líbila byla plná zvratů

Márrrty
25.09.2021 4 z 5

Četlo se to moc moc dobře, těžko jsem se od toho odtrhávala. Takže ideální na dovolenou! Ve výsledku to ale není nějak extra propracovaný příběh, často trochu přitažený za vlasy a nic hlubšího. Jen se to prostě skvěle čte.

Endy17
25.01.2020 3 z 5

Geniální žokej bez bázně a hany vcelku předpokládaně přelstí všechny zloduchy a dobro zvítězí nad zlem. Francis se asi nikdy nestane mým oblíbeným autorem. Příběhy mají spád a čtou se celkem dobře, ale jsou překombinované, místy příliš afektované, občas zbytečně popisné.

JancaMia
03.11.2019 4 z 5

Další dvě krásné knihy od krále detektivek z dostihového prostředí .

pingu1
03.03.2019 5 z 5

Knížku mám v knihovně už dlouho, líbila se mi, tak jako všechny francisovky :-)

ivyix
15.02.2018

Knihy D. Francise čtu již dlouho a stále se k nim vracím. Kit Fielding je muj oblíbený hrdina. Nemohu se ale zbavit dojmu, že jsem kdysi četla další díl této série. Nepamatují si ji i další čtenáři?

regulax
26.09.2017 2 z 5

Příjemné napínavé čtení ze zákulisí jezdectví. Ovšem někdy až přitažené za vlasy čeho všeho je profi žokej schopný a co si nechá líbit. Ať už se jedná o vztah k ženám nebo jeho detektivní moresy.

Litocha
08.08.2017

Dodnes si vzpomínám na to nadšení, když se mi za levný peníz podařilo ulovit hned dva příběhy s oblíbeným hrdinou v jedné knize. U Francise mám prostě ráda jako hlavní postavy žokeje, pohled na dostihy z pohledu jezdce je pro mě cenný - kdo jiný by to koneckonců měl umět normálnímu smrtelníkovi přiblížit? A tyhle dva příběhy mám dost vysoko v žebříčku francisovek.
Kit je taková esence francisovských hrdinů - člověk na první pohled možná nenápadný, ale s charismatem, vnitřní silou a zásadami, který je pro ostatní autoritou a který umí být velkorysý. A protože se i ostatní postavy - princezna, Wykeham, Holly, Thomas a další - a samozřejmě i zápletky obou příběhů povedly, občas ráda vklouznu jako pod hřejivou kostkovanou deku do známého světa.

knihomols.r.o.
01.12.2016 5 z 5

Jestli se dá vůbec vybrat nějaká úplně nejlepší kniha od D.F., tak je to právě tahle, ráda se k ní zase brzy vrátím.

Anyv
18.04.2015 4 z 5

Kniha se mi líbila, patří mezi mé první s takovým tématem. Hlavní hrdina mi byl velmi sympatický. Určitě se v blízké době pustím i do dalších knih od tohoto autora.

poetree
22.06.2013 4 z 5

knihy jsem četla zvlášť - moc se mi líbil první díl, přímo mne nadchl, ale druhý se mu zdaleka nevyrovnal.. takže alespoň ten první vřele doporučuji :)

kika 13
25.11.2012 3 z 5

Zajímavá knížka,plná překvapivých odhalení.

Dandulka
21.04.2012 5 z 5

Už je to nějaký čas, co jsem tuto knihu četla, ale líbilo se mi to.