Rodinná čest přehled
Dick Francis (p)
Kit Fielding série
Dva detektivní příběhy: Žralok a Žihadlo.
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1991 , OlympiaOriginální název:
Break In / Bolt, 1986
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rodinná čest. Přihlašte se a napište ho.
25.09.2021
Četlo se to moc moc dobře, těžko jsem se od toho odtrhávala. Takže ideální na dovolenou! Ve výsledku to ale není nějak extra propracovaný příběh, často trochu přitažený za vlasy a nic hlubšího. Jen se to prostě skvěle čte.
Kniha Rodinná čest v seznamech
1991 | Smrt favorita |
2003 | Chladná zrada |
2008 | Oheň a bič |
1998 | Až za hrob |
2008 | Drahý čas |
Máte rádi detektivky / thrillery plné mrtvol, kdy s vámi autor točí jak na ruském kole, několikrát vás navede k pachateli, aby nakonec vrahem byl úplně někdo jiný než zahradník? Já ano.
A i přesto dávám Dicku Francisovi pět hvězd. I bez (lidských) mrtvol je to napínavé jak kšandy! Žralok mě úplně pohltil, hltala jsem stránky, abych zjistila, kdo za tím stojí. Žihadlo mě taky hned vtáhlo, ale pak přišla pauza zaviněná hokejem, kdy na čtení nezbýval čas, a když jsem se ke knize vrátila, největší napětí a zvědavost trochu vyprchaly, ale i tak bylo zakončení úžasné. Tedy ten úplný závěr, to předtím mě trochu zklamalo. :-)
Jako našlo by se něco, co by se dalo vytknout, třeba že v druhém příběhu není ani zmínka o Holly a její rodině, ale to jsou detaily, Dick Francis evidentně neměl potřebu natahovat knihu odbočkou, která s dějem a zápletkou neměla nic společného.