Klenoty klasické evropské kuchyně

Klenoty klasické evropské kuchyně
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461958/bmid_klenoty-klasicke-evropske-kuchyne-1Cb-461958.jpg 5 132 132

Přidat komentář

JancaMia
11.10.2022 5 z 5

Jedna z nejzásadnějších českých kuchařek, klenot kuchařek.

99jana99
31.12.2021 5 z 5

Koupila jsem manželovi zde na databázi a od darování jím samé dobroty. Některé recepty jsem si přečetla a jsou napsané srozumitelně, z dostupných potravin. Určitě využiji také.


Calinda
22.04.2021 5 z 5

Výborné, jako vždy. Děkuji pane Vaňku.

ReniHan
14.02.2021 5 z 5

Z knihy pravidelně beru recepty maximální spokojenost.

Jenom když jsem knihu dostala, tak jsem nějak nepočítala, že ty recepty budou FAKT EVROPSKÝ :D čekala jsem něco více slovanského, ale nakonec jsem dostala francouzské recepty. Ale to je moje chyba, né kuchařky.

Azmodan
02.02.2021 5 z 5

Když si někdo koupí kuchařku věnovanou klasické evropské kuchyni, nesmí se divit, že se dočte o přípravě humrů a chobotniček. Na druhé straně také o guláších a spoustě dalších dobrot. Kniha si drží vysoký standard všech kuchařek od p. Vaňka. Navíc obsahuje i rady a návody pro začínající. Tedy co je špetka, lžíce a lžička, jak udělat vývar atd... Kniha může funguje i jako samostatná jednotka - lze dobře uvařit i bez jakékoliv další knihy.
Vřele doporučuji i lidem, kteří chobotničkám neholdují. Každý si najde svůj vysněný recept!

fis.rena
26.05.2020 5 z 5

Tak tady jsem vyzkoušela maďarský guláš a světe div se, dobrý! Masíruju si svaly na pelmeně a na mousaku. Jinak domácí tatarská omáčka a omáčka suprême jsou top.

Josh
02.03.2020 5 z 5

Roman Vaněk je pro mne PAN KUCHAŘ a také skvělý autor kuchařek, protože podobně jako ve škole, ne každý učitel umí předat to, co umí. "Bílé" kuchařky nezklamou!! Nikdy:o)) V téhle kuchařce každý recept, který zkusíte prostě vyjde.... Navíc přitom procestujete kus Evropy, kdykoliv se vám chce!

Hospodyňka
03.03.2018 5 z 5

Kniha u které mi nevadí hladovět a stačí se jen kochat.

Szekynka
02.03.2018 5 z 5

Recepty podle kterých se krásně vaří a jídla skvěle chutnají.

bigbabe
10.02.2018 5 z 5

Je mi denodenním průvodcem.

HanaMalina
21.07.2017 5 z 5

Jednoduše skvělá kuchařka s nádhernou ilustrací pokrmů. Postupy jsou naprosto skvělé a naučila jsem se dělat věci pořádně, na výsledku to jde hodně poznat :-)

aronoele
03.11.2016 5 z 5

Neměla by chybět v knihovně každého, který to s vařením myslí vážně. Od klasických omáček, přes nejznámější masové pokrmy až k vynikajícím dezertům.
Přesné postupy, jednoduchý a čistý vzhled knihy a pěkné fotografie oceňuji. Stejně jako tipy "pro začátečníky" Spousta lidí má totiž zažité špatné technologické postupy a na tom stojí jejich neúspěch v kuchyni...
Co mě naopak zarazilo je předpoklad, že má každý doma robota na zadělávání těsta atd. což je v kuchařce v postupech stále ("nasaďte nástavec hák a zbytek už udělá robot") hlavně u receptů na přípravu pečiva a moučníků... přitom jdou některá těsta hladce připravit i ručně. Ocenila bych klasický ruční postup s poznámkou "pokud máte robot připravte to v něm"

Iva52
20.07.2016 5 z 5

mňam :)

angloumene
22.11.2015 5 z 5

Na úvod je hezky vysvětleno dávkování a může se začít! Od vývarů, omáček, polévek přes maso a další hlavní jídla až po dezerty a další. Tato kuchařka prostě nemůže zklamat snad žádného milovníka klasické evropské kuchyně - a co si budem povídat, vzhledem k objemu knihy se tu toho najde opravdu hodně. Třešničkou na dortu je, že zatím každé jídlo, které jsem podle kuchařky dělala bylo opravdu chutné.

Florimel
22.10.2015 5 z 5

Klenot mezi kuchařkami. Jednoduše a srozumitelně vysvětlené vše, co je třeba a ještě něco navíc. Člověk zjistí, že když udělá pár detailů jinak, tak z dobrého lze udělat nepřekonatelné. Mimochodem doporučuji čokoládový fondant, s pár surovinami vykouzlíte něco, co nadchne každého milovníka sladkého.

Peleus
24.08.2015 5 z 5

Kvalitní kniha za plný počet bodů!

Psaná jednoduchým a srozumitelným stylem "vezmi 0,5 l zeleninového vývaru..."
Konečně jsem pronikl do tajů přípravy steaků! I když to chce ještě zkoušet a zlepšovat se.

P.S. Je skvělé, že teď, v obyčejné kuchyni z IKEy, můžeme připravovat věci, na které jsme jenom zálibně koukali v restauracích.

Mrazulka
17.09.2014 5 z 5

Úžasná kniha, nejlepší kuchařka, jakou jsem kdy měla. Houbové risotto, to byl sen :)

Nuny
02.01.2014 5 z 5

Romanovi se podařilo nevídáné. Krásná kniha, úžasné fotky a pečlivé zpracování dělají z této kuchařky vážně klenot.

pakoshka
29.12.2013 5 z 5

Vaňkovi a jeho týmu se podařilo vytvořit opravdu neuvěřitelně krásnou knihu. Příjemná kuchařka, skvost mezi českými tituly.

Evickar
05.11.2013 5 z 5

Kniha je mnohem silnější než předchozí česká kuchyně. Nejvicě mě zaujala část s omáčkami k masu a sladké :-)