Klenoty klasické evropské kuchyně
Roman Vaněk , Jana Vaňková
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Přidat komentář
Koupila jsem manželovi zde na databázi a od darování jím samé dobroty. Některé recepty jsem si přečetla a jsou napsané srozumitelně, z dostupných potravin. Určitě využiji také.
Z knihy pravidelně beru recepty maximální spokojenost.
Jenom když jsem knihu dostala, tak jsem nějak nepočítala, že ty recepty budou FAKT EVROPSKÝ :D čekala jsem něco více slovanského, ale nakonec jsem dostala francouzské recepty. Ale to je moje chyba, né kuchařky.
Když si někdo koupí kuchařku věnovanou klasické evropské kuchyni, nesmí se divit, že se dočte o přípravě humrů a chobotniček. Na druhé straně také o guláších a spoustě dalších dobrot. Kniha si drží vysoký standard všech kuchařek od p. Vaňka. Navíc obsahuje i rady a návody pro začínající. Tedy co je špetka, lžíce a lžička, jak udělat vývar atd... Kniha může funguje i jako samostatná jednotka - lze dobře uvařit i bez jakékoliv další knihy.
Vřele doporučuji i lidem, kteří chobotničkám neholdují. Každý si najde svůj vysněný recept!
Tak tady jsem vyzkoušela maďarský guláš a světe div se, dobrý! Masíruju si svaly na pelmeně a na mousaku. Jinak domácí tatarská omáčka a omáčka suprême jsou top.
Roman Vaněk je pro mne PAN KUCHAŘ a také skvělý autor kuchařek, protože podobně jako ve škole, ne každý učitel umí předat to, co umí. "Bílé" kuchařky nezklamou!! Nikdy:o)) V téhle kuchařce každý recept, který zkusíte prostě vyjde.... Navíc přitom procestujete kus Evropy, kdykoliv se vám chce!
Jednoduše skvělá kuchařka s nádhernou ilustrací pokrmů. Postupy jsou naprosto skvělé a naučila jsem se dělat věci pořádně, na výsledku to jde hodně poznat :-)
Neměla by chybět v knihovně každého, který to s vařením myslí vážně. Od klasických omáček, přes nejznámější masové pokrmy až k vynikajícím dezertům.
Přesné postupy, jednoduchý a čistý vzhled knihy a pěkné fotografie oceňuji. Stejně jako tipy "pro začátečníky" Spousta lidí má totiž zažité špatné technologické postupy a na tom stojí jejich neúspěch v kuchyni...
Co mě naopak zarazilo je předpoklad, že má každý doma robota na zadělávání těsta atd. což je v kuchařce v postupech stále ("nasaďte nástavec hák a zbytek už udělá robot") hlavně u receptů na přípravu pečiva a moučníků... přitom jdou některá těsta hladce připravit i ručně. Ocenila bych klasický ruční postup s poznámkou "pokud máte robot připravte to v něm"
Na úvod je hezky vysvětleno dávkování a může se začít! Od vývarů, omáček, polévek přes maso a další hlavní jídla až po dezerty a další. Tato kuchařka prostě nemůže zklamat snad žádného milovníka klasické evropské kuchyně - a co si budem povídat, vzhledem k objemu knihy se tu toho najde opravdu hodně. Třešničkou na dortu je, že zatím každé jídlo, které jsem podle kuchařky dělala bylo opravdu chutné.
Klenot mezi kuchařkami. Jednoduše a srozumitelně vysvětlené vše, co je třeba a ještě něco navíc. Člověk zjistí, že když udělá pár detailů jinak, tak z dobrého lze udělat nepřekonatelné. Mimochodem doporučuji čokoládový fondant, s pár surovinami vykouzlíte něco, co nadchne každého milovníka sladkého.
Kvalitní kniha za plný počet bodů!
Psaná jednoduchým a srozumitelným stylem "vezmi 0,5 l zeleninového vývaru..."
Konečně jsem pronikl do tajů přípravy steaků! I když to chce ještě zkoušet a zlepšovat se.
P.S. Je skvělé, že teď, v obyčejné kuchyni z IKEy, můžeme připravovat věci, na které jsme jenom zálibně koukali v restauracích.
Romanovi se podařilo nevídáné. Krásná kniha, úžasné fotky a pečlivé zpracování dělají z této kuchařky vážně klenot.
Vaňkovi a jeho týmu se podařilo vytvořit opravdu neuvěřitelně krásnou knihu. Příjemná kuchařka, skvost mezi českými tituly.
Kniha je mnohem silnější než předchozí česká kuchyně. Nejvicě mě zaujala část s omáčkami k masu a sladké :-)
Jedna z nejzásadnějších českých kuchařek, klenot kuchařek.