Klenoty klasické evropské kuchyně
Roman Vaněk , Jana Vaňková
![Klenoty klasické evropské kuchyně Klenoty klasické evropské kuchyně](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461958/bmid_klenoty-klasicke-evropske-kuchyne-1Cb-461958.jpg?v=1609523420)
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Přidat komentář
![99jana99 99jana99](https://www.databazeknih.cz/img/users/20_/201923/m_99jana99-Tub.jpg?v=1655921852)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Koupila jsem manželovi zde na databázi a od darování jím samé dobroty. Některé recepty jsem si přečetla a jsou napsané srozumitelně, z dostupných potravin. Určitě využiji také.
![ReniHan ReniHan](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/216657/m_renihan-KL8.jpg?v=1583350481)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Z knihy pravidelně beru recepty maximální spokojenost.
Jenom když jsem knihu dostala, tak jsem nějak nepočítala, že ty recepty budou FAKT EVROPSKÝ :D čekala jsem něco více slovanského, ale nakonec jsem dostala francouzské recepty. Ale to je moje chyba, né kuchařky.
![Azmodan Azmodan](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/139183/m_azmodan-2aU.jpg?v=1537445571)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Když si někdo koupí kuchařku věnovanou klasické evropské kuchyni, nesmí se divit, že se dočte o přípravě humrů a chobotniček. Na druhé straně také o guláších a spoustě dalších dobrot. Kniha si drží vysoký standard všech kuchařek od p. Vaňka. Navíc obsahuje i rady a návody pro začínající. Tedy co je špetka, lžíce a lžička, jak udělat vývar atd... Kniha může funguje i jako samostatná jednotka - lze dobře uvařit i bez jakékoliv další knihy.
Vřele doporučuji i lidem, kteří chobotničkám neholdují. Každý si najde svůj vysněný recept!
![fis.rena fis.rena](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/103830/m_fis-rena.jpg?v=1731801942)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak tady jsem vyzkoušela maďarský guláš a světe div se, dobrý! Masíruju si svaly na pelmeně a na mousaku. Jinak domácí tatarská omáčka a omáčka suprême jsou top.
![Josh Josh](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/281272/m_josh-gnF.jpg?v=1568133267)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Roman Vaněk je pro mne PAN KUCHAŘ a také skvělý autor kuchařek, protože podobně jako ve škole, ne každý učitel umí předat to, co umí. "Bílé" kuchařky nezklamou!! Nikdy:o)) V téhle kuchařce každý recept, který zkusíte prostě vyjde.... Navíc přitom procestujete kus Evropy, kdykoliv se vám chce!
![HanaMalina HanaMalina](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/192173/m_hanamalina-Qu7.jpg?v=1540886359)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jednoduše skvělá kuchařka s nádhernou ilustrací pokrmů. Postupy jsou naprosto skvělé a naučila jsem se dělat věci pořádně, na výsledku to jde hodně poznat :-)
![aronoele aronoele](https://www.databazeknih.cz/img/users/98_/98973/m_98973-Nhc.jpg?v=1459855076)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Neměla by chybět v knihovně každého, který to s vařením myslí vážně. Od klasických omáček, přes nejznámější masové pokrmy až k vynikajícím dezertům.
Přesné postupy, jednoduchý a čistý vzhled knihy a pěkné fotografie oceňuji. Stejně jako tipy "pro začátečníky" Spousta lidí má totiž zažité špatné technologické postupy a na tom stojí jejich neúspěch v kuchyni...
Co mě naopak zarazilo je předpoklad, že má každý doma robota na zadělávání těsta atd. což je v kuchařce v postupech stále ("nasaďte nástavec hák a zbytek už udělá robot") hlavně u receptů na přípravu pečiva a moučníků... přitom jdou některá těsta hladce připravit i ručně. Ocenila bych klasický ruční postup s poznámkou "pokud máte robot připravte to v něm"
![angloumene angloumene](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/113100/m_angloumene-DxP.jpg?v=1540847484)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Na úvod je hezky vysvětleno dávkování a může se začít! Od vývarů, omáček, polévek přes maso a další hlavní jídla až po dezerty a další. Tato kuchařka prostě nemůže zklamat snad žádného milovníka klasické evropské kuchyně - a co si budem povídat, vzhledem k objemu knihy se tu toho najde opravdu hodně. Třešničkou na dortu je, že zatím každé jídlo, které jsem podle kuchařky dělala bylo opravdu chutné.
![Florimel Florimel](https://www.databazeknih.cz/img/users/94_/94493/m_94493-41E.jpg?v=1459855072)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Klenot mezi kuchařkami. Jednoduše a srozumitelně vysvětlené vše, co je třeba a ještě něco navíc. Člověk zjistí, že když udělá pár detailů jinak, tak z dobrého lze udělat nepřekonatelné. Mimochodem doporučuji čokoládový fondant, s pár surovinami vykouzlíte něco, co nadchne každého milovníka sladkého.
![Peleus Peleus](https://www.databazeknih.cz/img/users/66_/66908/m_peleus-I0R.jpg?v=1541069614)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kvalitní kniha za plný počet bodů!
Psaná jednoduchým a srozumitelným stylem "vezmi 0,5 l zeleninového vývaru..."
Konečně jsem pronikl do tajů přípravy steaků! I když to chce ještě zkoušet a zlepšovat se.
P.S. Je skvělé, že teď, v obyčejné kuchyni z IKEy, můžeme připravovat věci, na které jsme jenom zálibně koukali v restauracích.
![Nuny Nuny](https://www.databazeknih.cz/img/users/41_/41423/nuny-r4X.jpg?v=1645968805)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Romanovi se podařilo nevídáné. Krásná kniha, úžasné fotky a pečlivé zpracování dělají z této kuchařky vážně klenot.
![pakoshka pakoshka](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/15755/m_pakoshka-uZp.jpg?v=1679390547)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Vaňkovi a jeho týmu se podařilo vytvořit opravdu neuvěřitelně krásnou knihu. Příjemná kuchařka, skvost mezi českými tituly.
![Evickar Evickar](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha je mnohem silnější než předchozí česká kuchyně. Nejvicě mě zaujala část s omáčkami k masu a sladké :-)
Jedna z nejzásadnějších českých kuchařek, klenot kuchařek.