Tutanchamonova kletba
María Mañeru
Klub stopařů série
1. díl >
Sourozenci Callenderovi, členové Klubu stopařů, nevěří všemu, co jim někdo vykládá, nýbrž to chtějí vidět na vlastní oči, jsou velice zvídaví a mají veliký smysl pro dobrodružství. Když dorazí do Káhiry, seznámí se chlapcem stejného věku, který se jmenuje Ahmed a žije sám jen se svým opičákem Thovtem. Společně podniknou neuvěřitelné dobrodružství a to je spojí navždycky.... celý text
Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 2017 , SunOriginální název:
La maldición de Tutankamón, 2015
Fantastická knížka, syn dostal k vánocům celou sérii a já mu skoro závidím, že jsem ji v dětství taky neměl.
Takový Indiana Jones pro děti.
Docela hezký příběh pro menší děti. Oceňuji, že se nenásilnou a zajímavou formou dozví o tom, co jsou to hieroglyfy, balzamování, mumie, pyramidy, scarabeus... Propojení zábavy a vzdělávání je přesně podle mého gusta.
Knížka je svým pojetím - hodně obrázků, různobarevné písmo - určená pro mladší čtenáře. Dobrodružný příběh převažuje nad didaktickým poselstvím.
Pokud se školáci dostali k příběhům Veroniky Válkové, tak Klub stopařů by pro ně byl krokem (možná dvěma třemi) zpátky.
Překladatelka by mohla šetřit vazbami "strašně rád".
archeologie pro děti starověký Egypt parta dětí dětská dobrodružství dějiny pro děti a mládež detektivky pro dětiAutorovy další knížky
2017 | Tutanchamonova kletba |
2017 | Honba za pokladem Nilu |
2017 | Co ukrývá Velká sfinga? |
2017 | Zmizení papyru turínského |
2017 | Tajemství záhadné sošky |
Pěkná knížka s jednoduchou zápletkou. U nás v knihovně v kategorii 9-12, ale syn říkal, že to bylo už příliš primitivní, takže spíš pro menší.