Kluk v kopačkách
Markéta Bolfová
Kluk v kopačkách série
1. díl >
Tomáš je školní fotbalová hvězda se spoustou kamarádů. Teď se ale musí kvůli tátově nové práci přestěhovat na druhý konec země. Čeká ho tu nejen nástup do nové školy, ale i noví, ne vždy přátelští spolužáci, z nichž nejhorší je populární a namyšlený Michal. Ten se Tomovi posmívá, že nemá mobil a bydlí u svého podivínského dědečka Divnovouse na Hejkalce – záchranné stanici pro lesní zvířata. Soupeření obou kluků vyvrcholí dobrodružným úprkem před bouřícími živly na škole v přírodě a hlavně velkým fotbalovým turnajem. Naučí se nakonec školní rivalové táhnout za jeden provaz?... celý text
Četla jsem dvojčatům před spaním, je jim jako hlavním hrdinům, takže naprosto nadšení, jak z fotbalu, tak z běžného života ve třídě. Jak se víc rozečtou, tak si ji přečtou znovu sami.
Když jsem v Dobrém ránu viděla upoutávku samotné autorky, hned jsem knihu pořídila, protože Kamarádi z naší ulice se nám moc líbili. A nesáhla jsem vedle. Příběh je vtipný i nenáslině poučný a obrázky Lukáše Fibricha nemají chybu. Vlastně jednu ano - mohlo by jich být víc! Knížka je tenoučká, písmo velké a text srozumitelný a vhodný i pro začínající samostatné čtenáře.
Na základě zdejšího dokonalého hodnocení jsme koupili do knihovny pro naše malé fotbalisty. Ač rozhodně nepatřím mezi milovníky tohoto sportu, slupla jsem knížku jako malinu - tak rychle, a podobně jako při mlsání malin, i tady jsem si opravdu velmi "pochutnala".
Pro mě neznámá autorka, ale mile překvapila. Pravda, zprvu jsem se trochu durdila, jak snadno a rychle se Tomáš smířil s tak zásadní změnou ve svém životě. Naštěstí mě tohle mírné rozladění s postupující četbou přešlo a já jsem si fotbalový příběh opravdu užila. Našim klukům určitě doporučím!
Skvělá knížka hlavně pro kluky, ale nejen pro ně. Jestli mají rádi zábavu, dobrodružství a fotbal, musí si tuhle knížku užít. Příběh je doplněný povedenými černobílými ilustracemi a třešničkou na dortu jsou zdobné iniciály na začátku každé kapitoly. Nejde jinak než doporučit všemi deseti!
pro děti ochrana zvířat kluci kamarádi školáci parta dětí fotbal, kopaná autorské ilustrace
Příjemná dětská kniha primárně pro malé kluky. Moc hezky se to po několika málo večerech četlo synovi. Přiměřená délka, sympatické postavy a příběh. Správná to dětská kniha!