Kmotr
Mario Puzo
Kmotr / Krstný otec série
V pozadí každého velkého majetku je zločin...
Literatura světová Romány
Vydáno: 2022 , OneHotBookOriginální název:
The Godfather, 1969
Interpreti: Oldřich Kaiser
Znovu jsem se do ní pustila, po shlédnutí filmu a i když znám děj, přesto je to znovu napínavé . Jedná se určitě o klasiku americké literatury a i naše doba má k tomu co říci. Potvrzuje Balzakova slova" V pozadí každého velkého majetku je zločin"
nejlepší z nejlepších - hodnocena ve světě jako nejlepší kniha 20.století - jsem rád, že jsem našel odkaz na výtečně čtenou knihu Kmotr , je toho 76 pokračování, skoro 22 hodin poslechu ---- vychutnávám si to !!!
Jedna z mých oblíbených knih. Díky neuvěřitelně podrobnému popisu fungování mafie a vazeb mezi jejími jednotlivými členy málokdo věřil/věří, že Mario Puzo sám nebyl jejím členem. Kniha je velice čtivá a po jejím přečtení v člověku ještě dlouho zůstanu mrazivý pocit, že všichni jsou pouhými loutkami v mocenské hře několika vyvolených.
mafie zfilmováno 20. století americká literatura USA (Spojené státy americké) trestné činy gangsteři rozhlasové zpracování gangy organizovaný zločin
1990 | Kmotr |
2004 | Poslední kmotr |
2000 | Omerta |
1989 | Blázni umírají |
2012 | Corleone |
Neexistuje lepšia kniha na túto tému. Jedna z najlepších kníh, ktorú som kedy čítal.