Kmotr

Kmotr
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/213895/mid_kmotr-213895.jpg 5 5024 5024

Kmotr / Krstný otec série

Znamenité, sugestivní dílo o bossovi všech bossů, jehož vliv sahal od policie až po finanční magnáty, si získalo popularitu především proto, že zachytilo klasickou mafii v konkrétní době a v místech, kde existuje dodnes.

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Knižní klub

The Godfather, 1969

MagdalenaHalow
13.02.2016 4 z 5

Vážně moc mě to bavilo. Chvílemi jsem se cítila provinile, protože mi famiglia Corleonových byla vážně sympatická, ale tak co. Jenom jediné mi brání dát knize 5 hvězdiček. Nebyl to pro mě příběh, od kterého bych se nedokázala odtrhnout. Možná to bylo tím, jak byla kniha zasazena do období skoro deseti let, ale klidně jsem přestávala číst a neměla jsem potřebu číst do tří do rána jenom abych věděla, co se stane dál.

Lenyaa
09.02.2016 5 z 5

Nemohu jinak než 5*. Skvělá kniha a ikdyž gangsterská tématika není zrovna moje gusto, tak určitě doporučuji přečíst.

evis_ka
05.02.2016 5 z 5

Snad jediná kniha, kterou jsem četla víckrát a myslím, že ještě párkrát mě to čeká. Moje nejoblíbenější kniha a naprosto úžasná! :)

Kiwisska
04.02.2016 5 z 5

Absolutně jsem nevěděla, co od toho čekat, ale.. bylo to skvělé. Jednoduše napsané, přímočaré..asi jsem přišla na chuť mafiánským rodinám ;)

Kaaathy
03.02.2016 5 z 5

Klasika. Skvělá kniha, skvělý film.

Mrnda
02.02.2016 5 z 5

Milovník mafie neprohloupí...

SladkaK
01.02.2016 3 z 5

Působivý, pestrý a promyšlený příběh. Nečetlo se to nejlépe, místy jsem z toho měla těžkou hlavu a jednoznačně to u mě vyhrál Valenti, se kterým bych se ráda namazala ještě před polednem.

R0RI
30.01.2016 5 z 5

Moja srdcovka,chcem ju citat znova a znova..pre mna jednoznacne najlepsia kniha vobec.

dagsvob
27.01.2016 5 z 5

Úžasná..... Rodina Corleonových je fakt sympatická, hlavně don Vito, ale měla jsem i jiné oblíbence - i přes to, že se jedná o gangstery. Prostě kniha je pohledem na mafii jaksi "z druhé strany".

Géle B.
24.01.2016 5 z 5

Nikdy jsem film neviděla, ale všude jsem slýchávala chvály a obdivy ke Kmotrovi. Teď už to chápu. Rozumím, proč ji všichni tak zbožňuji.

Sebasti
21.01.2016 5 z 5

Viděli jste film a nevíte, zda má cenu si knížku přečíst? Pak vůbec neváhejte a jděte si tenhle krásný, snad i nadčasový mafiánský příběh přečíst. Nepřestane vás bavit a překvapovat svými zvraty v příběhu. Jedním slovem - nářez.

biki
19.01.2016 5 z 5

Když před mnoha lety kniha u nás vyšla poprvé, patřila k mým nejoblíbenějším, četla jsem ji několikrát. Děj má spád, výborná charakteristika postav, prostředí ... určitě na pět hvězdiček za literaturu.
Ale časem mi začalo vadit, že hlavní hrdinové jsou vlastně záporné postavy, i když jednající v rámci svého prostředí a vztahů, a že autor toto prostředí do značné míry glorifikuje. Jistě to s kvalitou knihy nesouvisí, ale přesto mi to vadí. Ale to je jen můj osobní názor.

ThrisaManx
17.01.2016 5 z 5

Čte se to dobře a ani jednou jsem nenarazila na část, která by mě nebavila. Velmi autenticky popsané mafiánské prostředí.
"Za každým majetkem se skrývá zločin."

Solitaire
15.01.2016 4 z 5

Výborná kniha - ale co ten konec? Člověk čeká na onen geniální kápův plán (a tedy i geniální pointu) a místo toho... Jasně, neprozrazovat, no prostě, nic geniálního se nekoná:)

Gagarin
11.01.2016 2 z 5

Knihy s nálepkami "jedna z nejlepších" a s hodnocením nad devedesát procent to mají těžké: člověk od nich čeká strašně a moc a cokoliv méně je prostě zklamání. Uznávám, že se to čte dobře, že je tam spousta zajímavých momentů. Na druhou stranu se mi nezdá, že by se příběh nějak dramaticky svažoval, na mnoha místech ho popis v podstatě vedlejších dějů hrozně brzdí (třeba epizody s Johnem Fontanem atp.). A především jsem asi četl skutečně ne příliš kvalitní překlad (KČ 1974), který čtenářskému zážitku velmi uškodí. Každopádně 95% hodnocení je podle mě naprosto neodůvodnitelné. Ta kniha asi rezonovala v době, kdy podobná témata nebyla běžným námětem literatury a šlo o jakési zjevení - to, že se k ní čtenáři (i podle zdejších příspěvků) vrací stále, je pro mě záhadou. Já ji rád v bazaru knih přenechám dalším. * Zcela souhlasím s kometářem uživ. Valyk.

rezzzy
04.01.2016 5 z 5

Po letech jsem si tuto knihu přečetla znova a opět mě pohltila. Film jsem nikdy nedokoukala, nebavil mě.

p.svatka
20.12.2015 5 z 5

Výborná klasika.. film jsem neviděla, nemohu porovnat.. ale kniha se mi moc líbila a zaslouží 95%.

robert5314
28.11.2015 4 z 5

Patřil k mým oblíbeným knihám.

angloumene
23.11.2015 5 z 5

Puzův Kmotr v současnosti patří mezi největší klasiky světové literatury. Je zde velice realisticky vykreslena struktura i fungování mafie. Proto je téměř neuvěřitelným faktem, že s ní autor nemá osobní zkušenost. Z paměti čtenářů se pravděpodobně již nikdy nevytratí legendární scéna s koňskou hlavou, případně co to vlastně je zalehnutí na matrace :)...

Terva
15.11.2015 2 z 5

K tomuto jsem se dostal úplnou náhodou. Neměl jsem co číst a tak jsem šáhl po této knize. Vůbec mě to nebavilo a nějak jsem příběh neprožíval. Tuhle mafiánčtinu prostě nemusím.