Knihkupectví v Dublinu

Knihkupectví v Dublinu
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545836/bmid_knihkupectvi-v-dublinu.jpg 5 6 6

Až příliš dlouho byli Opaline Martha a Henry vedlejšími postavami svých životů... Opaline a Marthu od sebe dělí jedno století a zároveň je spojuje mnoho podobných životních událostí, a hlavně hledání sebejistoty a vlastní cesty. Opaline, žijící v první polovině minulého století, nechce přijmout osud pokorné manželky v dohodnutém sňatku. Stejně tak Martha, která se vydává do současného Dublinu najít své ztracené já a setká se tu s magickým světem knih. Díky tomu poznává Henryho, který tu pátrá po ztraceném rukopise. Nitky osudu všech tří hrdinů se proplétají a odhalují doslova neuvěřitelně náhodné spojitosti. Opravdu náhodné?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

The Lost Bookshop, 2023


více info...

Přidat komentář

Architetka
08.10.2024 5 z 5

Přečetla jsem s potěšením. Opaline, Martha, Henry mě zajímali, dojímali a moc jsem jim přála, aby překonali těžké životní zkoušky i své vnitřní démony a vše nakonec dobře dopadlo.
Dějové linie se střídaly v dobře zvoleném rytmu a na konci se dramatické příběhy všech postav přirozeně propojily.
Hlavní vztahovou zápletku jsem bohužel uhodla v polovině knihy a tak byl konec knihy už poklidný a nepřekvapivý.
Přes nelehké osudy zůstaly Opaline, Martha i Henry laskavými a hřejivými bytostmi a stejný pocit jsem měla z této knihy.

astroweb
30.09.2024 4 z 5

Skvělá kniha, čtivá zajímavá. Jednu hvězdička jsem ubral za závěr.


evineckY
25.09.2024 5 z 5

Spoilery:
Kniha napsaní přímo mi na míru !
Ve dvou časových linkách poznáváme dvě těžce zkoušené ženy, které se
musí s životem poprat, trošku tajemna a nadpřirozena,
o hledání rukopisu Emily Brontëové a spoooustě skvělých knih.

Náš počet se stále zmenšoval. Od chvíle, kdy se jeden šílenec rozhodl reformovat Německo, už nebyla taková potřeba reformovat ženy. Válka všechny přiměla zabývat se současným stavem. Měla jsem pocit, že válku potřebují hlavně muži, aby nalezli význam toho, co už měli. Aby se mohli dostat na samý okraj propasti, ve které mohou ztratit úplně všechno, pocítit tu opojnou nejistotu, a potom procitnout a udělat krok zpátky.

I kdybych nenašel ten rukopis, měl jsem teď podklady k velmi zajímavé práci o ženě, která v Irsku patřila mezi nejvýznamnější obchodníky s knihami a potom byla na žádost svého bratra držena v psychiatrické léčebně. Přestože byla talentovaná, inteligentní a nezávislá, stejně byla považována za majetek muže, který s ní mohl udělat, co se mu zlíbilo.

Evie Woods je pseudonym irské spisovatelky a všestranné umělkyně Evie Gaughan, která žije v přístavním městě Galway na západním pobřeží Irska. V jejích knihách se odráží láska k historii, k irské mytologii a k objevování zázraků v každodenním životě.
Knihkupectví v Dublinu (The Lost Bookshop, 2023) je její čtvrtou knihou a zavádí
čtenáře do nevšedního světa vzácných rukopisů a neuvěřitelných životních příběhů spojujících lidi, kteří žijí v různých stoletích, ale mají podobné osudy. V tomto okouzlujícím románu plném záhad a tajemství se setkává Sběratelka příběhů Sally Pageové se Ztracenou apatykářkou Sarah Pennerové.

PS: Doufám a věřím, že u nás budou knihy této spisovatelky vydány,
protože píše překrásně.