Knihkupectví v Dublinu přehled

Knihkupectví v Dublinu
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545836/bmid_knihkupectvi-v-dublinu.jpg 4 27 27

Až příliš dlouho byli Opaline Martha a Henry vedlejšími postavami svých životů... Opaline a Marthu od sebe dělí jedno století a zároveň je spojuje mnoho podobných životních událostí, a hlavně hledání sebejistoty a vlastní cesty. Opaline, žijící v první polovině minulého století, nechce přijmout osud pokorné manželky v dohodnutém sňatku. Stejně tak Martha, která se vydává do současného Dublinu najít své ztracené já a setká se tu s magickým světem knih. Díky tomu poznává Henryho, který tu pátrá po ztraceném rukopise. Nitky osudu všech tří hrdinů se proplétají a odhalují doslova neuvěřitelně náhodné spojitosti. Opravdu náhodné?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Metafora

The Lost Bookshop, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Knihkupectví v Dublinu. Přihlašte se a napište ho.

Ajuszka
17.12.2024 5 z 5

Mezi mé nejčastěji čtené knihy patří bez debat thrillery a detektivky, nicméně občas je třeba těm hrůzám uniknout do trošku hezčího světa.

Tentokrát jsem si pro únik vybrala Knihkupectví v Dublinu. Byla to láska na první pohled, neboť, uznejte sami, obálka je dokonalá.

Samotný příběh se vám dostane pod kůži.
Odehrává se ve dvou časových linkách. V jedné je mladá sběratelka knih Opaline, jejímž snem je mít jednou své vlastní knihkupectví. Avšak příběh se datuje do období před druhou světovou válkou a tak mnohé sny pro ženy nebyly tak snadno uskutečnitelné.

V té druhé se setkáváme se sympatickou Marthou, která utíká před svým násilnickým manželem do Irska.
Potkává zde sympatického Henryho s nímž ji pojí převážně záliba ve starých knihách a touha najít jedno staré knihkupectví...

Celý příběh je nádherně proplétán až se na samotném konci spojí.
Určitě doporučuji k přečtení.
Krásná kniha plná kouzel starých knih

hanina.k
13.12.2024 5 z 5

Knihkupectví v Dublinu na mě působilo jako pohlazení po duši. Příběh dvou žen, Opaline a Marthy, mě chytil za srdce nejen svou hloubkou, ale i působivou atmosférou. Je to kniha o ztrátách, druhých šancích a především o tom, jaké zázraky dokáže přátelství – a láska ke knihám.
Opaline, mladá žena zasažená tragédií, a Martha, dáma se svými vlastními démony, se setkávají v zapadlém dublinském knihkupectví, které je tak trochu zanedbané, ale plné potenciálu. Jejich cesta k obnově knihkupectví i sebe samých mě dojala, i když každá žije v jiné době.
Líbilo se mi, jak příběh ukazuje, že nezáleží na věku ani na tom, co máme za sebou. Vždycky je šance něco změnit, jen je potřeba odvaha a někdy i správní lidé, kteří nám pomohou. A ani jedné ženě odvaha rozhodně nechybí. Opaline a Martha jsou obě odlišné a přece je toho spoustu spojuje.
Tahle kniha má v sobě takovou zvláštní naději a kouzlo. Doporučila bych ji každému, kdo má rád příběhy o přátelství, druhých šancích a lásce ke knihám. Pro mě to bylo napínavé čtení, které mě přeneslo do Dublinu a svět knih. Knihkupectví v Dublinu se mi moc líbilo.

nada3314
08.12.2024 4.5 z 5

KNIHKUPECTVÍ V DUBLINU – přesně ta kniha u které jsem nepotřebovala číst anotaci ani si o ni nic zjišťovat. Když je v názvu knihkupectví a na obálce jsou knihy je jasné, že dobrovolně půjde do mé knihovny. A ano, bylo to přesně to čtení, které jsem si přála.

Střídají se zde kapitoly Henryho, Opaline a Marthy. Příběhy Marthy a Henryho popisují současnost, Opaline je z minulosti. Nedokážu popsat, který příběh mě bavil víc, prostě jsem otáčela stránky a nechala se unášet všemi. A co tyhle tři spojuje? Je to jedno kouzelné magické knihkupectví.

Bylo to opravdu kouzelné a velmi čtivé, ale tenhle příběh má i přesah. Nechci moc prozrazovat, tohle si musíte přečíst, stojí to za to. Mé knihomilské srdíčko plesalo celých 424 stran.

Oheň v těle, Hlubiny a další knižní novinky (42. týden)

13.10.2024

Svěží vítr, Hadrové panenky nelžou a další knižní novinky (36. týden)

01.09.2024

Kniha Knihkupectví v Dublinu v seznamech