Knihomoli

Knihomoli
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517679/bmid_knihomoli-P5t-517679.jpg 4 374 374

Jedno leto. Vzájomní rivali. Dejový zvrat, ktorý nečakali… Život Nory Stephensovej sa točí okolo kníh – prečítala ich všetky – no nevyrovná sa hrdinke ani jednej z nich. Nie je tá odvážna, ani vysnívané pohodové dievča a už vôbec nie zlatíčko. V skutočnosti jedinými ľuďmi, pre ktorých je Nora dôležitou hrdinkou, sú jej klienti, ktorým ako drsná literárna agentka uzatvára obrovské zmluvy, a jej milovaná mladšia sestra Libby. Nikoho iného nemá. Preto keď ju tehotná sestra poprosí o spoločný výlet do Sunshine Falls v Severnej Karolíne, napriek pracovnej vyťaženosti súhlasí. Netuší ale, že okrem utužovania sesterského vzťahu je ďalším z Libbiných cieľov letného pobytu dať Norin život do poriadku – nájsť jej poriadneho chlapa a docieliť, aby bola konečne hrdinkou svojho vlastného príbehu. Nora však namiesto piknikov na lúkach alebo stretnutí s príťažlivým vidiečanom či namakaným barmanom neustále naráža na Charlieho Lastru, uznávaného (a protivného) redaktora, s ktorým ju spája nielen vášeň ku knihám, ale aj milovaný New York. A boli by to milé stretnutia, nebyť toho, že sa v minulosti stretli už veľakrát, a nikdy to nebolo milé. Ak je Nore jasné, že nie je ideálna hrdinka, Charlie vie, že nie je hrdinom pre nikoho. Ale keď sa znova a znova stretávajú – v sérii náhod, ktoré by každý schopný editor z rukopisu vyškrtal – zisťujú, že sú možno hrdinami (sami) pre seba.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Aktuell

Book Lovers, 2022

Lucif
27.10.2024 4 z 5

Dá se. Nečetla se mi úplně nejlíp, ale ani nejhůř. Opět jsou tam (za mě nadbytečné) erotické scény - až někde za půlkou a minimálně, nicméně opět nedoporučím všem. Film by mohl být dobrý, možná dokonce lepší než kniha. Je to docela tlustá kniha. Občas stránky utíkali rychle. Nemohla jsem se rozhodnout jestli dát 3 nebo 4*. Jsou o dost lepší knihy, ale zase úplný průměrák to také není, je to celkem dobře napsané a je to docela zajímavý, fajn příběh, tak nakonec slabší 4*. Znovu si asi nepřečtu, ale slušná oddechovka ;)

adela2230
22.10.2024 5 z 5

Příjemná romantika, která se zaobírá i problemy v rodinách. Člověk si u ni dost odpočine.

gabriela-r
19.10.2024 5 z 5

Romantika jako hrom :-) Moc pekna knizka :-)

Ivetaa
10.10.2024 3 z 5

Příběh o lásce, rodině a životních rozhodnutích.

alnovka82
09.10.2024 3 z 5

Na tuhle knihu jsem moc těšila, ale byla jsem z ní dost zklamaná.
Příběh pro mě byl nudný, čekala jsem romantiku a vtip, ale nic z toho jsem v něm nenacházela, jen stále se komplikující mezilidské vztahy a nudné prostředí.
Charlie mi byl moc sympatický, ale Nora mi hrozně vadila.
Za mě 2,5* a vím, že k této knize už se víckrát nevrátím.

Mišmiš
25.09.2024 3 z 5

Příjemná a milá letní oddechová četba. Hned od začátku je jasné jak kniha dopadne.

Magdyla.8
13.09.2024 4 z 5

Tento příběh byl tak milý. Vtipné dialogy, příjemné a sympatické postavy a vše se odehrává na malé vesničce, kde se všichni obyvatelé znají. Tak je samozřejmé, že některé pasáže mi byli předem jasné a také tomu tak bylo. Jinak je to fajn romantická oddechovka.

Mandlevest
29.08.2024 5 z 5

Pro mě nejlepší knížka od Emily Henry, bavila jsem se moc. Tato autorka má dar vytvořit opravdu sympatické hrdinky, které se neberou až tak moc vážně, prožívají situace, které by se mohly stát i jejich vrstevnicím, ale hlavně mají smysl pro humor a srdce na pravém místě. Tak nějak tušíme, že budou pohledné a úspěšné, ale Emily Henry se nezdržuje popisováním jejich krásy a inteligence, staví jim do cesty situace veskrze lidské, které z nich dělají životaschopné, sympatické kamarádky nás všech. I ten pan Božský, který v romantické komedii musí mít své místo, neokouzluje svým pozadím či svaly, ale obočím:-). Tohle je tak milé, vtipné a zábavné čtení, celou dobu jsem se usmívala ba i nahlas zasmála, ale jsou tam i dojemné pasáže. Trošku, ač pointa a konec knihy je úplně jiný, mi kniha připomínala skvělou Lásku ve světě lichých ponožek, možná tím dojemným sesterským vztahem a tím jak krásně to mezi hlavními hrdiny jiskřilo. Výborná knížka, s poselstvím, která se bude líbit. Trochu se divím, obecně, nižšímu hodnocení knih od Emily, já jsem na tento žánr dost vybíravá a bavím se u jejich knih skvěle. Takže nevím jestli doporučovat, ale prostě musím :-). Za mě skvělá oddychovka, která Vás nepustí. A já se moc těším na autorčinu novinku, tu si nenechám ujít.

rumova_kulicka
06.08.2024 2 z 5

Tento typ letních oddychovek mám ráda, i když jsou prakticky na jedno brdo. Tahle se snažila na jedno brdo nebýt, ale vůbec mě nechytla. Vůbec mi neseděla hlavní hrdinka, její přehnaná péče o sestru, která byla brzy trojnásobná matka, takže úplně mimoň být nemohla. Neseděl mi ani vztah s hlavním hrdinou, nějak mi prostě k sobě nešli. Za sebe taky nemůžu doporučit.

Lost Soul
02.08.2024 1 z 5

Příšerné dialogy, spousta klišé a jedna velká nuda. Nedoporučuji.

Slůník
31.07.2024 4 z 5

Pro knihomola báječná možnost nahlédnout do světa těch, kteří mu připravují potravu. Přidanou hodnotou je ujištění, že je nás takových víc.

nemer
24.07.2024 5 z 5

Naštěstí jsem tentokrát nesoudila podle obálky a žánru (ani jedno se mi nelíbí) a dala na zdejší komentáře a knihu si přečetla. Je to romantika, je zde pár klišé včetně happy endu (za který jsem mimochodem vděčná, proč by sakra šťastné konce musely být nutně špatné :)
Nicméně je to napsáno tak lehce a vtipně, že nelze než hodnotit kladně a doporučit jako příjemné (nejen) letní čtení. Jedna z těch knih, které vám vykouzlí úsměv na tváři a zvednou náladu, když je vám smutno. Už pátrám po dalších knihách autorky. Doporučuji všemi deseti i těm, kteří romantiku běžně nemusí.

DLPetra
14.07.2024 5 z 5

Tohle je prostě srdcovka. Milá, veselá, pohodová, i k zamyšlení. Moc pěkné :)

bezzink
14.07.2024 5 z 5

Tak tohle je naprosto uzasny pocin. Dokonala cestina, dokonaly chytry humor. Britky, suchy, takovy, jaky zboznuju! Dokonale interakce mezi romantickymi postavami. Vazne super neotrely pribeh. Spisovatelcino vysvetleni, proc vybrala takovou postavu jako je Nora, dava dokonaly smysl.
Jinak tahle kniha dokonale klame prebalem. Podle nej jsem ocekavala klasicky milou romantiku jen s urcitou sexualni energii. Misto toho jsem dostala dokonalou chemii, jiskry a vasnivou erotiku.
Za me 10 z 10ti.

-Nea-
09.06.2024 5 z 5

Tak tahle kniha perfektně zapadla do všech mých chuťových škatulek - prostředím, postavami, popisy, vtipem, myšlenkami, poselstvím i zbořením všech klišé ohledně hlavních postav v romantických žánrech. U knížky jsem se smála nahlas, i tiše ronila slzy. Dát jí jednoznačnou nálepku je podle mě jako nacpat vítr do kapsy. Je to knížka k pobavení, i k zamyšlení. Do pohody, i do splínu. Pro mě srdcovka, ke které se časem určitě zase vrátím. A jen s velkým sebezapřením jsem poslední kapitolu nakonec přečetla taky, i když jsem stejně jako Nora nechtěla, aby skončila...

petusska01
25.05.2024 4 z 5

Aj by som povedala, že teda má ten príbeh riadne naložené. Alebo teda Nora. Celkom komplikovaná osoba, s kadejakými traumami, pravidlami, zozanamami...a potom si tak uvedomím, že sak len vie, čo chce dosiahnuť a ide za tým. Charlie je zvláštny. Hneď viete, že je úžasný a že Noru chce. Nie je rovnaký, nie je opakom, podľa mňa je skôr lem taký ňou zatienený, pritom aj on má kopec kvalít a tiež tráum za sebou. Našťastie, Nora ho relatívne dosť ocenuje, inak by mi ho bolo pre ňu aj škoda :) ich rodiny aj to mestečko je ozaj skvelé. Ich dialógy a správy sú skvelé. Záver mi prišiel predvidatelný ale že vôbec mi to nevadilo :) bolo to také milé, fajn príjemné. Také do dažďa. Také pokojné a zároveň plne emócií a krásnych opisov čohokoľvek. Taká plyšová deka do ktorej sa zakutrete.

knihárna
10.05.2024 5 z 5

Tohle byla první knížka, kterou jsem od Emily Henry četla a bože, musím si od ní přečíst všechno.
Jsem dojatá a usmívám se a brečím a miluju to.
Knížka se četla sama, byla tak vtipná, že i já jsem si označovala věty na pomalu každé druhé stránce.
Hlavní postavy jsem si zamilovala. Friends to lovers Nora a Charlie, jejich slovní přestřelky a perfektně popsaná chemie mezi nimi, si mě naprosto dostali.
Byla tahle knížka předvídatelná a plná klišé jako film od Hallmarku? Ano. Vadilo mi to? Ani v nejmenším .

KatieKuli
28.04.2024 5 z 5

Tak tohle jsem si fakt užila. Za prvé velmi neotřelé prostředí příběhu (práce před vydáním knihy) i zápletka, za druhé skvěle vystavěné postavy a taky celkově osvěžující a vtipný nadhled celé knihy.
Nora je literární agentka, kterou její práce zcela pohlcuje, ale především proto, že ji prostě baví. Žije v New Yorku, blízko své sestry Libby a její rodiny. Než se narodí Libby třetí dítě, rozhodne se vzít svou sestru na takovou menší "literární" dovolenou do místa, kde se odehrává její oblíbená kniha, do Sunshine Falls. Sestra jim připraví i zábavný program - seznam úkolů, které budou na dovolené plnit.
Nora tady ale hned první den (v jediné kavárně široko daleko) narazí na redaktora Charlieho. Díky společné práci na nové knize známé autorky spolu začnou trávit spoustu času. V tomto případě se dá říct, že i nejen protiklady se přitahují :-)

tereza9522
11.04.2024 3 z 5

Ja nevim, prvnich cca 80% vazne super. Dobre se to cetlo a moc me to bavilo. Ten konec proste ne. Nuda, tahlo se mi to az jsem se snizila k tomu ze jsem preskakovala odstavce i cele stranky. Proto jen 3*

Kenan
06.04.2024 4 z 5

Hlavní hrdiny, Noru a Charlieho, spojuje práce v knižním průmyslu a také to, že oba milují velkoměsto. Ocitají se spolu neplánovaně v malém zapadákově, i když každý z jiného důvodu. Nora je nezávislá žena, která si chce svoji nezávislost ponechat a Charlie na první pohled protivný mrzout. Všichni víme, kam linka těch dvou povede :). Příběh se ale také zabývá vztahem Nory a její sestry a vlivem, který na nich zanechala matčina smrt.
Myslela jsem si, že se mně kniha víc dotkne, ale za mně byla spíš lepší průměr. Super bylo knižní prostředí, které se line celou knihou, ale třeba nápad s plněním úkolů už tak originální nebyl. Po začtení se do života lidí malého městečka, vnímání jeho kouzla, je ale výborná na odpočinek, vymazání myšlenek. Přelouskala jsem ji rychle a mohu doporučit. 3,5/5