Kde je mi dobře přehled

Kde je mi dobře
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539288/bmid_kde-je-mi-dobre.jpg 4 134 134

Harriet a Wyn se potkali na vysoké a od té doby jsou dokonalý pár. Hodí se k sobě jako sůl a pepř, med a čaj, pomazánka a žemle. Až na to, že už se k sobě zas tak moc nehodí – z důvodů, o kterých spolu nemluví. Před pěti měsíci se rozešli. A ještě to neřekli ani svým rodinám, ani nejlepším přátelům. A když přijde čas na každoroční dovolenou s přáteli, musí spolu spát v jedné ložnici luxusního letního domu v Maine, kam všichni pravidelně jezdí už skoro deset let. Dovolená „na chalupě bývala pro Harriet odpočinkem od skutečného světa, kde mohla na nádherný, bezstarostný týden zapomenout na běžné starosti a vychutnávat si víno, přítomnost nejlepších přátel, atmosféru přímořského městečka a slaný vzduch. Chalupa je pro ni místo, kde je jí dobře… A navíc se k ní váže víc než dost intimních, důležitých vzpomínek. Tento rok je ale dovolená vyčerpávajícím divadlem pro přátele, kteří o rozpadu Harrietina a Wynova vztahu nemají ani tušení. Oba se shodli, že s nepříjemnými zprávami počkají, aby ostatním nezkazili výjimečný týden. Předstírat, že jste ve vztahu s někým, s kým jste osm let žili, musí být přece hračka…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red

Happy Place, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kde je mi dobře. Přihlašte se a napište ho.

knihárna
18.12.2024 5 z 5

Další moje milovaná Henryovka . Tahle mě zasáhla asi nejvíc z jejích knih, opravdu škaredě jsem párkrát brečela. Je milá, smutná, vtipná, smutná, hezká.
V knize se prolíná minulost s přítomností a tak se postupně dozvídáme, jak začalo přátelství šesti tak rozdílných lidí, jak se dali Wyn s Harriet v minulosti dohromady a co se mezi nimi podělalo.
Už od začátku jsem jim hrozně záviděla ty jejich společné zážitky, to jejich přátelství na život a na smrt a tak mě hodně zasáhlo, jak se od sebe začali vzdalovat a jejich přátelství se pomalu vytrácelo. Je hrozně smutné, že máte kamarády, kteří jsou pro vás vším a jak jde život, postupně si se vzdalujete až nejste nic, jen staří známí.
Z postav mě Wyn ze začátku hrozně štval, ale jakmile jsem se dozvěděla důvod jejich rozchodu, zamilovala jsem si ho stejně jako Harry, Cleo, Sabrinu, Kimmy a Partha .
Emily Henry mě asi nikdy nezklame, miluju její knížky, miluju jak reálný jsou. Dost často zpochybňuju situace v různých knihách a říkám si, že tohle by se ve skutečnosti rozhodně nemohlo odehrát, ale u Emily se mi to nestalo ještě ani jednou. Zůstává tak nadále na první příčce mých oblíbených spisovatelů

minulost x současnost - forced proximity - second chance romance

LucieDufy
08.12.2024 5 z 5

Asi půjdu proti proudu a nízké hodnocení knihy mě celkem mrzi. Kdyz jsem četla komentáře , nechtelo se mi ani začít číst ale kniha me naopak strašně mile překvapila. Nemohla jsem se od ni odtrhnout , několikrát jsem mela slzy v očích. Vztah o lásce a mezi kamarády byl silný a příběh hodne sentimentální ale za me opravdu krásne čtení.

Nikiny
23.11.2024 2 z 5

Knihu jsem dostala jako dárek, nic jsem si od ní neslibovala, jelikož to není můj žánr, ale zkusila jsem ji přečíst. A docela mě zklamala. Jak už to tu jednou, mám dojem, zaznělo, tak tato kniha o 384 stranách se dala shrnout tak do 30 stran a bylo by v ní všechno, co byste potřebovali vědět. Ale klobouk dolů před autorkou, která dokázala napsat tolik zbytečných stran v tak nudném příběhu. Očividně mě tento žánr přijde nudný a nezajímavý, někoho jiného může ovšem bavit.

Náměsíčník, Ztracená koruna a další knižní novinky (48. týden)

24.11.2024

Žebříček nejprodávanějších knih (38. týden)

25.09.2024

Zkouška ohněm, Teorie lásky a další knižní novinky (35. týden)

25.08.2024

Ocenění knihy (1)

2023 - Goodreads Choice Awards (Best Romance)

Kniha Kde je mi dobře v seznamech