Kobra
Deon Meyer
Benny Griessel série
Krveprolití v penzionu poblíž Franschhoeku musí mít na svědomí profesionální vrah – tři oběti, tři přesné zásahy do hlavy. Nevysvětlitelná rytina plivající kobry a zběsilý mediální kolotoč nejsou to jediné, co Bennyho Griessela od Jestřábů hodně zneklidňuje. To poslední, co teď potřebuje, jsou problémy. Touha sáhnout opět po láhvi ho nutí lhát kolegům i svému sponzorovi u Anonymních alkoholiků. A stěhování k Alexe byla chyba. Velká chyba.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2017 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Cobra, 2013
Žádná kniha Deona Meyera mě zatím nezklamala a Kobra není výjimkou. Je to napínavý a přehledný příběh, tentokrát mě nezaskočily ani netypická jména. Četlo se to prostě samo. Doporučuji všem.
Jedna nejlepších Meyerovin, co jsem četl.. Trochu odfláknutý závěr, jinak ale napínavé od začátku do konce - 9/10.
Výborné, knih plná akce a napětí, jsem moc spokojená. Tentokrát jsem se už neztrácela v afrických jménech jako v předešlých knihách, ocenila jsem i slovníček na konci knihy.
Opět naprostá spokojenost, tahle série prostě za přečtení stojí. Více v recenzi v záložkách - Knižní deníček!
Kobra je vážně skvělým krimithrillerem, u kterého se rozhodně nebudete nudit a já knihu doporučuji všemi deseti.
Jednak se mi líbí netypické prostředí Jihoafrické republiky, ve kterém se celý příběh odehrává, a dále to, že je zaměřen především na vyšetřování - se zapojením různých organizací a tajných služeb. Hned na začátku je zřejmé, po kom mají všichni pátrat, takže nedochází ke skandálnímu odhalení vraha - ve smyslu "kdo". Ovšem vůbec není jasné, kde se hledaný či hledaní nachází... Vyšetřování, sledování a pátrání tak začíná hned na začátku, takže v podstatě nemáte šanci se rozkoukat a už se vezete na vlně pátrání po nebezpečném gangu s podmanivým názvem Kobra.
Velmi srozumitelný čtivý a napínavý thriller odehrávajíc se v zajímavém prostředí s velmi sympatickým hlavním hrdinou a jeho partou vyšetřovatelů.Určitě přečtu další...