Kočár do neznáma
Hana Marie Körnerová (p)
Kočár do neznáma série
1. díl >
V červenci roku 1789 vyhnala Francouzská revoluce z domova tisíce příslušníků šlechtických rodin. Mnozí přišli o všechen majetek a sotva uhájili holý život. Na nejistou cestu se vydávají i dvě sestry, které hledají útočiště u příbuzných v cizině. Zamíří nejprve do Říma, později na italský jih. Rozbouřená doba, staré rodinné spory a nové intriky je však vyženou z každého azylu. Marně se pokoušejí najít domov u lidí, na které dosud spoléhaly. Jejich poslední nadějí se stává malé panství kdesi na území Rakouska. S novým očekáváním se vydávají do krajiny, o níž do této doby téměř neslyšely - do Čech.... celý text
Bála jsem se děje ale mile mě překvapil a kniha byla velmi čtivá a pro mě zajímavá. Mám ráda knihy z této doby takže za mě spokojenost.
Mé první setkání s autorkou a musím přiznat, že velmi příjemné. Kniha se dobře čte, nejsou v ní nesmysly, vyprávěno pěknou češtinou. Doporučuji všem, koho baví historie a je aspoň trošku romantický.
Nebyla to špatná knížka,ale trochu jednoduše napsaná.Nejlepší z toho vždy bylo vyprávění staré babičky.Třeba jak ikdysi dávno překonávali Alpy na sáních.Tak trochu mi to připomnělo pohádku S čerty nejsou žerty.Stefanie/Angelina.
Další krásný dobový příběh z konce 18.století,klidně by to mohlo mít i pokračování, přečetla jsem velmi rychle.
Taková historická oddechovka. Není to vyloženě historie ani červená knihovna. Něco mezi tím. Prostě takový klasický historický román. Kniha se dobře četla. Nemusela jsem nad dějem moc uvažovat a to je pro mě hlavní. Určitě si přečtu i nějakou další knihu této autorky.
Příjemné docela nenáročné čtení, od každého trochu - tj. historie, love story, lidské trápení....mám raději "náročnější" četbu, ale dočetla jsem do konce a knihu hodnotím jako lepší průměr. Další dílka od této autorky zase až někdy....
Další krásný dobový příběh z konce 18.století, který je tentokrát spojený s naší zemí. Příběh o statečnosti, lásce, zradě, bojovnosti, zodpovědnosti. Od začátku do konce se mi líbil. Přestože tohle je novinka od paní Kornerové, už teď se těším na nějaký její další příběh.
Knihu jsem přečetla velmi rychle, protože se mi moc líbila. Historie. Dobrodružství. Láska. Výborně napsané.
Chvíľami som mala pocit, že čítam turistického sprievodcu. Preto som stiahla jednu hviezdičku. Ak autor siahne po téme chodenia z miesta na miesto, vlastne nemá o čom písať. Príbeh je tak jednoduchý a tak jemne napísaný, že si ho pokojne môžu prečítať aj --násť ročné. Očakávala som, že autorka konečne historickú romancu presunie do Čiech, tak ako sa píše v anotácii, ale príbeh skončila prekročením rakúsko-českých hraníc. Z toho som nadobudla pocit, že príbeh bude mať zrejme pokračovanie, lebo dejové sekvencie zostali otvorené. Rodinné tajomstvá sú aj naďalej utajené. Autorka len okrajovo prezradila, aký skutočný vzťah mali dievčatá k starej pani, ale už nevysvetlila, kto na nich posielal peniaze a tak podobne, čiže z toho vyplýva, že ani s jednou to nebude tak úplne v poriadku.
Napriek týmto mojim poznámkam je príbeh zaujímavý, kniha sa čítala veľmi dobre, zostáva v mojej zbierke pod menom H.M. Kornerová. Teším sa na pokračovanie, dúfam, že to bude niečo podobné ako Pán hor.
Velmi čtivé a romantické, i když s poněkud nahořklou příchutí - z původně romantického nápadníka se vyklube notorický holkař a floutek odmítající nést jakoukoli zodpovědnost za své dítě a ani láska Hermíny a Andrého není tak úplně bez mráčků a nejedná se tedy o nějaký přesladký happyend. Moc pěkné lehčí prázdninové čtení.
Príbeh dvoch sestier a ich babičky sa odohráva hlavne v Taliansku, kam sa po úteku uchýlili. Nechýba nič, čo k dobrej historickej romanci patrí: láska ani sklamanie, správny chlap ani padouch, falšovanie dokumentov ani rodinné tajomstvá, dieťa ani svadba, intrigy ani súboj. Keďže neboli odhalené všetky rodinné tajomstvá a obe dievčatá pod čepcom, očakávam ďalší diel. Pani Körnerová opäť nesklamala.
Čechy 18.-19. století Rakousko Velká francouzská revoluce (1789-1799) ságy historické romány české romány
2012 | Heřmánkové údolí |
2019 | Hlas kukačky |
2018 | Co neodvál ani čas |
2013 | Kočár do neznáma |
2022 | Jelení vršek |
Příjemná oddychovka, která mi v době dovolené sedla. Jednoduše napsaná, žádné složitosti. Dle mého otevřený konec nahrává tomu, že bude další díl. Určitě si ho ráda přečtu.