Kočičí kavárna
Charlie Jonas
Leonie není příliš nadšená, když ji sousedka požádá, aby se na čtrnáct dní postarala o její kočku Mimi. Paní Siebenschönová se chystá na svou poslední dovolenou na Ischii, a tak nemá mladá učitelka to srdce stařenku odmítnout. Soužití s kočkou je však naprostá katastrofa. Mimi se ne a ne s novým domovem smířit a její dočasná opatrovnice s ní rychle ztrácí trpělivost. Pak přijde spásný nápad svěřit divoké zvíře kamarádce Maxie, jež si právě otevřela malou kavárnu. Maxie je nadšená a ještě větší radost mají její hosté. Zdá se, že veseleji už být nemůže, jenže pak se Mimi znenadání narodí koťata a kavárnu brzy začnou široko daleko nazývat Kočičí. A paní Siebenschönová, Leonie i Maxie postupně zjišťují, že stejně tak znenadání může přijít i láska…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , Ikar (CZ)Originální název:
Katzencafé, 2020
![VítVápno VítVápno](https://www.databazeknih.cz/img/users/35_/357869/m_vitvapno-XhS.jpg?v=1637904596)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Knihu jsem čtele před 8 měsíci a bohužel zklamání ač koliv mám rád kočky a obecně zvířátka tak se mi kniha nelíbila skoncil sem na straně 208 u Knihy jsem se nudil pořád to samé do kola od knížky sem čekal víc než bylo kdyby byla kniha trošku víc zaměřena na kočky a jejich život ano chápu že je to román já jsem chlap romány čtu rád ale tenhle román je asi více pro ženy tož co škoda dávám 3/5 kniha nebyla úplně špatná.
![Fzuzik Fzuzik](https://www.databazeknih.cz/img/users/68_/68871/m_fzuzik-8ck.jpg?v=1682770685)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Neměla jsem velká očekávání, ale byla jsem moc milé překvapená. Knížku jsem si užívala a moc ráda se k ní večer vracela. :)
![lucka1998 lucka1998](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/217813/m_217813-2l5.png?v=1514579868)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knihy kde vystupují zvířata mám moc ráda, tato kniha měla i něco navíc a to poselství. Líbí se mi, co tento příběh říká, v podstatě to, že se člověk nemá bát a vše se vyřeší, že všechno nějak dopadne. Příběh je hodně předvídatelný, ale to mu vůbec neubírá.
A chuť na dobrý zákusek z kavárny Slečny Pauly mě ještě neopustila :D
![Lenla Lenla](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/152060/m_lenla-WDy.gif?v=1650275948)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Knihu jsem vybrala kvůli čtenářské výzvě a jsem ráda, protože jsem se vžila do kůže jedné z hrdinek. Kočka Mimi je úplně stejná jako můj bílý kocour, kterého zbožňuju i přes to, že se občas nevyspím, občas něco zničí a občas po něm hodím polštář. :-) Je to takové milé oddechové čtení. Ale nejvíc mě potěšily na konci knihy uvedené recepty na tolik vychvalované zákusky z kavárny. Celou dobu, kdy jsem knihu četla, jsem měla strašnou chuť na skořicového šneka.
![Ív688 Ív688](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/310086/m_iv688.jpg?v=1720376469)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Příjemná kniha, v životě se hrdinkám ledaco přihodí a též změní a vše skončí šťastně, tak to má být a občas si to všichni potřebují přečíst , aby znovu uvěřili, že se zázraky a náhody nejen dějí, ale i doplňují, viď Mimi...
![yonda yonda](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/282472/m_yonda-y8U.jpg?v=1691838992)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Příjemné překvapení v podobě příběhu tří žen, kdy si každá dojde ke šťastnému konci. Kdyby kočičí kavárna doopravdy existovala, velmi ráda bych zašla na zákusek a kávu.
![Szilvia1 Szilvia1](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/342712/m_szilvia1.jpg?v=1722604249)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knížka byla pěkná,oddechovka ale pěkně napsaná.Hlavní roli tam měli ženy,které se postupně zamilovali ale byly tam i kočky,které k příběhu taky patřili,aby se hrdinky střetli a konec byl pěkný.
![alnahu alnahu](https://www.databazeknih.cz/img/users/93_/9310/m_alnahu.jpg?v=1726943586)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Příjemná oddechovka i když z kočičího světa tam mnoho nebylo-na to jsem se těšila. V příběhu se spíš řešil osud tří žen,ale nevadilo to.
![Hipi Hipi](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/21506/m_hipi-8kS.jpg?v=1676401542)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Souhlasím s Irsaf. Bylo to takové pěkné a miloučké. :) Romantika, kavárny a kočky v hlavní roli. Jednou jsem kočičí kavárnu navštívila a bylo mi tam dobře. :) Klidně bych tam šla i víckrát, jenže bohužel nejsem moc kavárenský typ.
![Jara.v Jara.v](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Jako velká milovnice koček jsem se těšila, ale kolem koček tam toho bylo napsáno více asi jen na začátku. Spíše se v knize řeší vztahy lidí. Ale jinak velmi milé a oddechové čtení se zajímavými recepty na konci jako bonusem, které určitě vyzkouším.
![alzbeta4340 alzbeta4340](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/121272/m_alzbeta4340-4MR.jpg?v=1540886438)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Poklidné, příjemné čtení o lidech a kočkách z německého prostředí. Žádná dramata, akční zápletky ani řachavý humor zde nenajdete. Slušný průměr v žánru společenských románů pro ženy.
![Terie Terie](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/118935/m_terie-vcG.jpg?v=1690972419)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
To bylo hrozně fajn počtení v téhle šílené době :) Nepříliš dlouhý příběh s happyendem, slunná Itálie a kočičky zahrnuty (i když každé zvlášť) :)
![kolacky kolacky](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/22834/kolacky-Oap.jpg?v=1619696292)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Jenom faktická připomínka - Zuzana si na Ischii musela najít kadeřnici, protože za těch kolik týdnů musela mít odrosty aspoň dvoucentimerové - znám to!
![MirrorIsis MirrorIsis](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/239631/m_239631-leP.jpg?v=1530443101)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Asi proto, že jsem milovník koček, skořicových šneků a mnoho dovolených jsem strávila na Ischii, jsem přečetla knihu za jednu noc :-) Doufám, že budou nějaké další...
Krásný, odpočinkový příběh o kočičí kavárně. Nic komplikovaného, ale naprosto reálně uvěritelného a milého. Bavil mě i pobyt staré paní v Itálii, protože popis všech chuti, který tam byl mě vrátil ve vzpomínkách do oblasti Capri.