Kočičí kavárna přehled

Kočičí kavárna
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464318/bmid_kocici-kavarna-1hn-464318.jpg 4 120 120

Leonie není příliš nadšená, když ji sousedka požádá, aby se na čtrnáct dní postarala o její kočku Mimi. Paní Siebenschönová se chystá na svou poslední dovolenou na Ischii, a tak nemá mladá učitelka to srdce stařenku odmítnout. Soužití s kočkou je však naprostá katastrofa. Mimi se ne a ne s novým domovem smířit a její dočasná opatrovnice s ní rychle ztrácí trpělivost. Pak přijde spásný nápad svěřit divoké zvíře kamarádce Maxie, jež si právě otevřela malou kavárnu. Maxie je nadšená a ještě větší radost mají její hosté. Zdá se, že veseleji už být nemůže, jenže pak se Mimi znenadání narodí koťata a kavárnu brzy začnou široko daleko nazývat Kočičí. A paní Siebenschönová, Leonie i Maxie postupně zjišťují, že stejně tak znenadání může přijít i láska…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)

Katzencafé, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kočičí kavárna. Přihlašte se a napište ho.

bábuška
08.01.2025 3.5 z 5

Kočky jsou moudrá stvoření, samostatná a dokáží lásku oplácet láskou. Příběh je to spíše humoristický.

Amazonka72
24.12.2024 2 z 5

Komentář k této knize bude asi dosti kritický, přiznám se, že jsem ji nakonec ani nedočetla, i když jsem se velmi snažila. Měl to být dárek pro moji maminku k vánocům, protože je vášnivou milovnicí koček a o dvě kočičky se stará. Popis kočičí povahy byl snad to jediné, co lze v knize ocenit. Styl, jazyk, popis - zkrátka to, jak je příběh napsán a interpretován, to bylo jako číst slohovou práci žáka ZŠ (i když v dnešní době spíše SŠ). Vůbec nechápu, proč se takové knihy překládají do češtiny. Je však také možnost, že v originále má kniha větší úroveň, ale český překlad je mizerný. Říkala jsem si, že dnes již může napsat knihu opravdu každý. Příběh je velmi banální, ale to bych knize až tak nezazlívala, i banální příběhy s dobrým koncem (a láskou) občas potřebujeme.
Takže za mě - je to ztráta času, kniha ničím neobohatí, a to ani milovníky koček :-)

Daura
24.11.2024 5 z 5

Kniha nemusí skrývať prehnané drama, aby mohla dostať plný počet hviezd. Na tejto knihe nie je nič zlé, prečo by som mala hviezdy uberať. Príjemné oddychové čítanie s mnohými hrejivými časťami, krásna romance a neuveriteľná iskra medzi Maxie a Brennerem. No a do toho všetkého mačka Mimi a malé mačiatka. No kto by nemiloval malé mačiatka?!
Štylisticky a príbehovo je kniha tiež absolútne v poriadku a číta sa s ľahkosťou. Zaujme stále miesto v mojej osobnej knižnici.

Knižní novinky do konce roku

12.12.2021

Kniha Kočičí kavárna v seznamech