Kočka, která zmizela ve skříni
Lilian Jackson Braun
Kočičí krimi série
Qwill se nastěhuje do starého Gageova sídla a kočky hledají poklad. Nesčetné skříně přetékají veteší odloženou generacemi a zatímco Qwill vyšetřuje hned dvě záhady - údajnou sebevraždu poslední majitelky domu a smrt místního pěstitele brambor - Koko reviduje obsah skříní. Společnými silami v nich pak odhalí kostlivce a osvětlí dávno pohřbené tajemství.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Příběhy
Vydáno: 2006 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
The Cat Who Went into the Closet, 1993
Kniha je o velkém sněhu, o psech co po něm rádi běhají, o požáru v roce 1869, o čtení Robinsona Crusoea a o sebevraždách, které pochopitelně sebevraždami nebyly, ale Koko to ví: Ňou!
Zatím nejlepší ze všech kočičích krimi. Krásná atmosféra, spousta děje kolem vyšetřování, ale zároveň vše perfektně zasazeno do života v Pickaxu. A vysvětlení všeho k čemu Qwill došel při objasňování vraždy je tentokrát taky perfektně logické. Moc jsem si to užila a tenhle díl můžu jen doporučit.
Opět po pauze, jsem se vrhla, zpět do světa novináře a jeho koček. A hned první dvě strany mě zas neuvěřitelně vtáhli do děje. Stále obdivuji tuto autorku a škoda že hned sebou nemám další díl.
Qwill se na zimu odstěhuje ze stodoly, na dálku vyřeší sebevraždu, která pochopitelně sebevraždou nebyla, a v jedné scéně mě rozesměje tak, že se po mě lidi v autobuse divně dívali. Jinak průměr, což je u této autorky záruka dobré zábavy.
2003 | Kočka, která uměla číst pozpátku |
2003 | Kočka, která okusovala ušák |
2003 | Kočka, která zhasínala světlo |
2010 | Kočka, která vyprávěla příběhy |
2004 | Kočka, která hrála Brahmse |
Příjemná a pohodová detektivka, jako vždy záruka hezkého čtení. Koko a Yum Yum se rozhodně vyřádí při prolézání skříní a nalézání různých pokladů a ještě odhalí zločin a přežijí sněhovou bouři - je to prostě šikovná a sehraná dvojka.