Haunting Adeline 1
H. D. Carlton
Haunting série
1. díl
Manipulátorka. Dokážem manipulovať s emóciami každého, kto mi to dovolí. Raním ťa, rozplačem, rozosmejem a budeš kvôli mne aj vzdychať. Na neho však moje slová nepôsobia. Najmä nie vtedy, keď ho prosím, aby odišiel. Vždy je tam, pozoruje a čaká. A ja nedokážem odvrátiť zrak. Chcem, aby prišiel bližšie. Tieň. Nechcel som sa zamilovať. Ale stalo sa a teraz sa už nedokážem držať bokom. Som očarený jej úsmevom, jej očami a tým, ako sa pohybuje. Spôsobom, akým sa vyzlieka. Budem ju sledovať a čakať, kým ju nebudem môcť urobiť svojou. A keď sa to stane, už ju nikdy nepustím. Ani keď ma o to bude prosiť.... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2024 , PandoraOriginální název:
Haunting Adeline, 2021

No teda.... Nic moc popravdě.
Hlavní problém nemám s postelovými scénami, protože ty se daly očekávat u tohoto žánru, ale vadí mi charaktery hlavních hrdinů. Obzvlášť Addie je vyloženě pitomá naivní husička. Zet se jakože (dejmetomu) celkem dá, ale to nic nemění na faktu, že mi jejich vztah/nevztah nepřipadá moc atraktivní nebo žhavý. Četla jsem jiné knížky, kde byl hlavní hrdina víc sexy badass, hlavní hrdinky nebyly takové neschopné hlupačky a nejasný souhlas k intimnímu dobrodružství působil více "přitažlivě". (Např. nedávno čtení Barbaři z ledové planety byly v tomto ohledu výborně napsaní.)
Takže ano, Haunting Adeline je pro mě osobně zklamáním. Zachraňuje to snad jedině Zadův chrabrý hon za potrestáním úchyláků a detektivní zápletka o Addiině zavražděné bábi. Jen mě štve, že kvůli rozuzlení si budu nejspíš nucená sehnat druhý díl, který nijak extra netoužím číst. Jen prostě nemám ráda neuzavřené dějové linky...

Na tuhle knížku jsem se moc těšila, ale asi možná díky velkým očekáváním vůbec nesplnila to, co jsem si představovala, že dostanu. Vlastně toto byla moje vstupenka do dark romance a já teď nevím, jestli jsem na hlavu, že mi to přišlo “meh a čekala jsem víc drsnější, víc morbidnější. Prvních přibližně 100 stránek jsem měla velký problém se odpoutat od toho, že hlavní postava Adeline se absolutně nechová racionálně a běžně jako každá normální žena a už ze začátku je každý její skutek jen *praštím se do čela* Ani postava Z, který je vlastně Adeline stalker mi nedával moc velkou logiku a to vykreslení “já zahraňuji ženy a děti, takže jsem vlastně dobrý mi lezlo na nervy. A teda vůbec na mě nepůsobil nijak děsivě, což by asi měl, ne? Sexuální scény mě bavily, byly skvěle popsány, ale pořád mi k tomu chybělo opodstatněné chování Adeline. Jakože už od prvního styku, kdy byla znásilněná, tak z toho absolutně vůbec nebyla v háji a já jí prostě ty emoce nevěřila a to mi hrozně moc kazilo celkový dojem z knihy. Bylo to takové.. umělé a takové.. na to, že to je dark romance, tak sluníčkové. Čekala jsem, že to bude fakt drsný, nechutný, brutální a zatím tam bylo jedno znásilnění zbraní, což je masakr, ale aby to fakt bylo, tak by se musela Adeline chovat jinak no a pak jsem dostala jedno uříznutí rukou a vlastně tím ta nechutnost končí. Kromě Adeline a Z tak byly další velmi zajímavé postavy, které ale bohužel neměli svůj vlastní prostor, ačkoliv zrovna kamarádka Adeline by si to zasloužila, protože ta mě tam hodně bavila. Celkově se v celém příběhu prolínají 3 linky - vztah mezi Adeline a jejím stalkerem Z, Z a jeho práce lov na senátory a lidi, co obchodují s dětmi a ženami a Adeline a vyšetřování vraždy její prababičky, která shodou náhod měla také svého stalkera. To bylo vítaným oživením, že celý příběh nebyl zaměřen jen na ty dva, ale paralelně s jejich vztahem se tam dělo i něco dalšího. Dost mě mrzí, že větší prostor nedostalo sídlo ve kterém Adeline žila.

Z této knihy mám rozporuplné emoce, napjaté, zhnusené, nechápavé, ale také vzrušené. Mnohdy jsem nepochopila jednání hlavních hrdinů, to bylo místy vážně přitažené za vlasy. Nicméně nikdy jsem nečetla nic podobného, ale do dalšího dílu se pravděpodobně už nepustím.

Knížku jsem koupila náhodně (místo jiné, která zrovna nebyla v knihkupectví). Samozřejmě o knížce jsem věděla, protože všude vyskakovala. Takže jsem začala číst spíše ze zvědavosti, co na té knize je. Jedná se o knižní sérii, tudíž konec je otevřený a mě absolutně nezajímá, co s Addie a jejím šmírakem bude. Příliš povyku pro nic.

Tak si nejsem jistá, jestli ta knížka byla tak moc špatná a nebo jestli dark romance není pro mě.
Krásná obálka, krásná ořízka ale to je vše co dokážu ocenit.

(SPOILER)
Adeline je mladá spisovatelka, která zdědila obrovský dům na úplné samotě po své babičce. Jenže záhy poté, co se nastěhuje, zjišťuje, že má stalkera. Muže, co jí v domě nechává růže a v noci ji sleduje okny domu. Má z něj strach. Jenže Adeline má strach od malička ráda. A čím nebezpečnější její stalker je, tím víc se v Adeline perou její rozbouřené hormony s pudem sebezáchovy. Aby toho nebylo málo, Adeline zjišťuje, že její prababička byla v domě před skoro osmdesáti lety zavražděna. Vražda nebyla dosud vyřešena a tak se Adeline pouští do vyšetřování na vlastní pěst. Při něm zjišťuje, že není první obyvatelkou domu, která byla pronásledována záhadným ctitelem..
Tím je to ode mě k ději všechno. Musíte si ji přečíst a když říkám musíte, tak musíte! Potřebuji ji mít s kým probrat, než se k ní Evička dostane.
Ani nevím, jestli jsem se víc červenala studem z toho, jak peprné chvilky Adeline zažívala nebo z toho, že se mi to tak strašně líbilo. Za mě skvělá kniha, úplně jiná, než jsem zvyklá číst. Nečekejte romantiku. Čekejte horor a sex. Doporučuju!

Přiznávám zcela bez mučení, že tohle teda nebylo nic pro mě. A to nejsem žádná pipi, ale tohle na mě bylo tak toxický a nonsens a red flag. Ten týpek byl nejspíš po lobotomii nebo tomu já prostě nerozumím. “Dark romance tedy nebude můj žánr, možná, asi… První zkušenost, tak možná jen špatný výběr pro začátek.
Kniha mi teda absolutně nesedla.
Jedna hvězda za krásnou obálku a ořízku.

Tahle kniha obletěla celý bookstagram, a tak jsem neodolala a pořídila si ji taky. Ještě před začátkem čtení jsem toho o příběhu věděla hodně kvůli spoilerům všude kolem a myslela jsem si, že to nebude nic pro mě. Dost jsem se ale mýlila – bylo to vážně skvělé. Je to čtivé a stánky rychle utíkají. Knihu bych ráda ohodnotila více, ale mám s ní dva zásadní problémy. Prvním je Zade, který sice zachraňuje zneužívané dívky a děti, ale Adeline dělá prakticky to samé. S tím se pojí i problém druhý – stalking není v pohodě, tohle se mi vážně nelíbilo. Hlavní hrdinka je fajn, Zade – když si odmyslím to zneužívání a stalking – vcelku taky. Násilí je dost explicitně popsané a nejednou se mi z toho sevřel žaludek. Spicy scénky ale byly boží (až na tu s pistolí). Detektivní linka o babičce mě bavila. Konec mě hodně překvapil, nutně potřebuju další díl.

(SPOILER) Vlastně ani nevím, jak mám tohle ohodnotit. Dala jsem tři hvězdy z důvodu, že se mi líbila zápletka o obchodu s bílým masem. Co se týče osobní zápletky s Addie, tak nevím. Začnu sexuálními praktikami. To mi trhalo žíly. Ne všechno, ale spousta těch věcí byla už přes caruta dost mě to rozčilovalo, že vůbec někdo takto smýšlí. Ale dobře. Co se tyce Zadea, tak to nějak nechápu, nechápu, jak může někdo "ubližovat" někomu, koho údajně miluje. A Addie? Achjo, fakt autorka napsala tak tupou postavu? Když to vezmu jako celek, tak místy se mi to četlo v pohodě, místy jsem měla chuť to zahodit (ale dočítám knihy). Původně jsem t chtěla ohodnotit úplně děsivě. Ale posledních asi 40-50 stránek mě celkem bavilo, právě kvůli zápletce s obchodem. A konec? No, super, zvědavost mi nedá a budu muset číst i další díl :-D

(SPOILER)
Tohle asi není můj šálek kávy. Neodsuzuji nikoho, komu se to líbilo, ale vadí mi, že je znásilnění tak moc romantizované, přitom na tom není nic hezkého.
Zade zabíjí pedofily a lidi, kteří někoho znásilnili, ale vlastně dělá to stejné.
Dvě hvězdičky jsem dala knize jen kvůli dějové lince s její prababičkou a Daye, která měla snad jediná v knize rozum.
Druhý díl si asi časem přečtu ze zvědavosti, protože mě zajímá, co se s Adeline stane.

(SPOILER)
Celou dobu co jsem knihu četla jsem si říkala, že je to celé zvrácené a co to o mně vypovídá, když se mi to vlastně líbí číst.
Ale vlastně je to psané tak dobře a čtivě, že vás příběh pohltí a nepustí. Pokud se samozřejmě dokážete odprostit od toho, že všechno, co se v knize vyskytuje, je v realitě naprosto špatně.
První polovinu knihy jsem zhltla a nemohla jsem přestat otáčet stránky. Druhá polovina se ale začala trochu táhnout, vlastně od momentu, kdy Adeline začala svému stalkerovi podléhat a zamilovala se, mě jejich chemie přestávala bavit. Zápletka s vraždou mě však zajímala dál a líbilo se mi, že kromě toxicity mezi hlavními hrdiny se zde řeší i něco jiného a tajemného. Po otevřeném konci samozřejmě po druhém díle sáhnu.
Celkově to hodnotím jako velmi zajímavé vystoupení z komfortní zóny, další podobné romány vyhledávat nebudu, ale tento mě bavil.

Strašná kravina... Nesympatická hlavní hrdinka, nereálné scénáře. Zkusila jsem 2x. Dám půl hvězdy za čtivost (nebo chcete-li - jednoduchost).

(SPOILER)
Knihu jsem otevřela jenom proto, že jsem si chtěla ověřit, zda kámoška nekecá... Fakt jsem nevěřila, že by tohle někdo vydal.
A fakt, někdo to vydal. Jenom jsem to teda nezvládla dočíst.
Krom toho, že je kniha ploše, debilně a primitivně psaná, je taky naprosto odporná. Já jenom zhnuseně krčím obočí nad záplavou nadšených komentářů na bookstagramu, kde děvčata opěvují násilníka a sadistu jako svůj romantický crush, a "přejí si tohle taky zažít".
Pokud vám fakt připadá sexy, že vás nějaký stalker znásilňuje zbraní, vyhledejte prosím psychologickou pomoc.
Jsem jednoznačně odpůrcem cenzury, ale takhle kniha by se měla prodávat lidem 18+, kteří už mají nějak formovaný pohled na zdravý vztahy, protože počet nadšených patnáctek, kterým tohle připadalo romantický, mě upřímně děsí.

Zatím knihu nehodnotím *, možná si to časem rozmyslím.
Oceňuji varování na začátku knihu, že obsahuje explicitní obsah atp. Děj... laciný. Charaktery postav... no, mírně řečeno, takové lidi bych potkat nechtěla. Ale ani je nepotřebuju ve fikci. Erotické scény jsou čisté porno.
Ne, tohle nebyla knížka pro mě.

Asi moje první dark romance a musím říct wow. Dlouho jsem váhala jestli si ji mám koupit nebo ne. Neskutečně moc se mi líbila obálka i ořízka, ale bála jsem se toho povyku kolem ní. Abych toho od ní moc nečekala a potom to nebylo utrpení. Naštěstí se to nestalo a já byla velice spokojená s tím, že jsem si ji koupila a doslova jsem ji hltala stránku za stránkou, kapitolu za kapitolou a potom byl konec. U knihy se mi vystřídaly snad všechny emoce. Asi nikdo se zdravým rozumem by se nechoval tak, jako hlavní hrdinka, ale kdo ví :D . V knize se řeší spousta dark témat a některé popisky chtějí silnější žaludek, který naštěstí mám, ale i tak mi některé scény přišly nepříjemné. Každopádně se mi kniha velice líbila a můžu říct, že jsem dark romance propadla a budu v žánru ráda pokračovat. A to, jak to skončilo je neuvěřitelné a potřebuji další díl.

Tato knížka mě v knihkupectví přitahovala několik týdnů jako světlo můru. Kroužila jsem kolem ní, až mě udolala.
Nejsem nadšeným příznivcem dark romancí, a proto jsem ji brala do rukou se staženým hrdlem, respektem a strachem, co vše se tam bude dít, obzvlášť, když jsem si přečetla varování.
Kupodivu jsem to snášela velmi statečně. Nyní jsem měla v rukou Amo Jones sérii Elitní klub králů, a proto mě to možná nešokovalo tolik a četlo se mi to velmi dobře.
Tato kniha bude mít min tolik odpůrců jako příznivců. Rozhodně není pro každého, nebude to masová záležitost v oblíbenosti.
Když říkám masová, je tam obchod s bílým masem, dětmi, vraždy, sexuální násilí. Vše je tak syrové, opravdové, zvrácené, kruté.
Temnota, strach a spousta sexu to vše je mix, jak návyková látka. Nešlo přestat číst. A ten cliffhanger... no do háje... tohle přeci nemůže být pravda... už aby vyšel další díl, málem jsem měla infarkt. Šok z konce byl snad větší než ty krutosti a zvrácenosti, co jsem četla v příběhu.
Za mě dokonalý erotický triller.
Mmch ta obálka a ořízka, špičková.

Dlouho jsem váhala, zda si tuto knihu pořídit. Velmi mě lákala krásně ozdobená obálka, ale skoro vše, o čem se příliš mluví, nestojí ani za starou bačkoru. Tak jsem si v knihovně vypůjčila e-knihu. A jsem ráda, že jsem za ní nakonec neutácela.
Jedná se o mou první knihu ze žánru dark romance a během čtení jsem se sama sebe ptala na to, jestli jako tohle autorka myslí vážně? To se jako opravdu někdo může "zamilovat" do stalkera a do pocitu nebezpečí, kterým onen člověk někoho ohrožuje a ponižuje?
Strašně mi vadilo vyjadřování a vulgární mluva obou hlavních postav. Nemám ráda v knihách vulgarismy, tím u mě dané dílo vždy hodně klesne.
Příběh Gigi mi zde přišel úplně zbytečný, jako by tam neměl vůbec patřit, ale říkám si, že třeba bude nějak souviset s pokračováním?
Co se však nedá příběhu odepřít, je čtivost. Ano, je to místy vzrušující a fasnicující, ale místy je to zase úplně nelogické, nechutné a rozporuplné. Postavy se chovají jako rozdvojené osobnosti.
Ale napínavý závěr mě celkem zaujal a jsem zvědavá, kam se bude příběh ubírat, tak si druhý díl přečtu.

(SPOILER)
Tato kniha byla moje premiéra v darkromance žánru protože mi na ig u spousty sledovaných profilů vyskakovala jaká je to TOPka a upřímně..mám smíšené pocity a vlastně nevím,co si o knize myslet. Hlavní hrdinka velice nesympatická postava,Zade zvenku surovec a uvnitř citlivý muž,vyšetřování vraždy bylo fajn ozvláštnění..nějak jsem to přelouskala a le ten konec? Jako halo.. na začátku jsem byla přesvědčená že pokračování číst nebudu ale konec tohohle dílu je utnutý v tak napínavé pasáži že..to dopadne tak že ze zvědavosti se do něj po vydání stejně pustím.
Upřímně ale doufám, že ostatní dark romance knihy jsou teda lepší a propracovanější jak vlastnostmi a chováním postav,tak i samotným příběhem.
vraždy láska znásilnění pedofilie stalking manipulátoři obchod s lidmi oběti násilí vulgarismy, nadávky sexuální úchylky, deviace sexuální predátoři temná romance (dark romance)Autorovy další knížky
2024 | ![]() |
2025 | ![]() |
2022 | ![]() |
2025 | ![]() |
2020 | ![]() |
Tak tady musím přiznat, že mě strhlo to haló kolem téhle knihy a samozřejmě i design. Anotace taky nezněla vůbec špatně ale tato kniha nebude můj šálek kávy. Nejprve jsem si myslela, že me vadí styl psaní ale v průběhu čtení mě hrozně vadili ty charaktery hlavních postav. Pointa by byla vcelku dobrá ale to jak postavy konají je na mě prostě mimo. Buď pro mě dark romance není a nebo jsem sáhla po špatné knize která by mi dark romance nějak otevřela. A ač nemám ráda otevřené konce tak mě tato kniha nepřesvědčila abych si další díl koupila.
1/5 (tu jednu hvězdičku má kniha jen díky obálce)