Kocour Vavřinec a jeho přátelé na cestách
Dagmar Lhotová , Zdeněk Karel Slabý
Kocour Vavřinec série
11 příběhů kocoura Vavřince a jeho přátel. 1, Mojmír si staví nový dům 2, Zázraky Otylčiny zahrady 3, O novém autu a škodolibé myši 4, Otylka - krotitelka lvů 5, Provazolezec Mojmír 6, Vavřinec na lovu 7, Otylka si neví rady, a tak volá kamarády 8, Vavřinec na dně mořském 9, Jak kozla přestala bolet hlava 10, Jak jsme potrestali zlého tlouštíka 11, Jak jsme vařili oběd... celý text
Jedna z mých nejoblíbenějších knih dětství. Uměla jsem už trochu číst a měla nádhernou ilustraci.
Narazila jsem na knihu úplně náhodou, dávno zapomenutá v knihovně. Knížka mého dětství a nyní jsem ji mohla přečíst i dceři.
Pokračování slavného kocoura Vavřince a jeho přátel, tentokráte na cestách. Další veselé příhody těchto čtyř sympatických zvířátek a další skvělá obrázková knížka mého nejútlejšího dětství. Nelze jinak než všem dětem co nejvřeleji doporučit. I slabším čtenářům neboť obrázků je v knize mnoho a textů vcelku pomálu. Plné hodnocení a srdečné doporučení !
V podstatě můj první komiks a tak boží! Kdo jednou zkusil, už knihu neodložil. Hrozně moc mě všichni čtyři bavili – rozšafný Vavřinec, trochu rozmazlená Otylka, snílek Mojmír a lehce zlomyslný Spytihněv. A nesmím zapomenout na lstivou a úskočnou myš Jůlii, někdo jim ten idylický výlet za hranice všedních dnů přeci musel trochu kazit.
Pamatuju, že tuhle knížku měla kdysi dávno v knihovničce moje babička a já i sestra jsme si ji moc rády půjčovaly. Teď to novější vydání jsem koupila synovi a bylo to moc krásné čtení, syna to opravdu zaujalo, přece jen to je něco jiného než ostatní knihy. Určitě se k Vavřincovi vrátíme a rádi. :-)
85%
Tuhle knížku jsem si vyškemrala na rodičích a prohlížela jsem si ji pořád dokola.