Komisař Bambus a fantóm banky
Vladimír Přibský (p)
![Komisař Bambus a fantóm banky Komisař Bambus a fantóm banky](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/53280/bmid_komisar-bambus-a-fantom-banky-cfF-53280.jpg?v=1575279092)
Humorná novela vypráví o londýnském policejním komisaři a jeho speciálních vyšetřovacích metodách, kterými odhaluje zloděje.
![Harry Harry](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/24121/24121-Ysy.jpg?v=1444983555)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Velice čtivá kniha s povedenými jmény, chytrým dějem a humornými situacemi-vřele doporučuju mladým i starším čtenářům.
![bertrand bertrand](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Opět klenot mé knihovny, korunovaný navíc diadémem v podobě toho, že se zde pábitelské ilustrace Václava Kabáta potkaly s kongeniálním textem Vladimíra Přibského. Výsledkem je onen zmíněný poklad nad poklady, který stačí otevřít a ocitnete se v Londýně, který nikdy nebyl....
![PijérRišárd PijérRišárd](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/105799/m_105799-hGl.jpg?v=1459855082)
Vážení přátelé knihomolci, tuto knihu jsem jako dítě desetileté přečetl ikskrát a i v dospělosti výborné počteníčko. On pan Řezáč alias Přibský prostě umí. Mám od něj ještě nějaké krimi z let sedmdesátých a osmdesátých a baví mě to i dnes. V současnosti píše historické romány ( k těm se snad dostanu, já radši krimi). Přeju hodně tvořivého elánu pane Vladimíre. A ještě nějakou detektivku.....
![Koko7 Koko7](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Velice vtipná dětská knížka, jejíž anglický (ač od českého autora) humor si plně užije snad až dospělý. Nádherné kresby Václava Kabáta.
2006 | ![]() |
2008 | ![]() |
1986 | ![]() |
2001 | ![]() |
2013 | ![]() |
Přesně, tohle je klenot české literatury. Jak text, tak ilustrace. Lepší než Saturnin a Tři muži ve člunu. :-)