Třikrát Maigret a neochotní svědkové
Georges Simenon
![Třikrát Maigret a neochotní svědkové Třikrát Maigret a neochotní svědkové](https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98421/trikrat-maigret-a-neochotni-svedkove-98421.jpg?v=1323285189)
Komisař Maigret série
Tři příběhy, v nichž komisař Maigret nahrazuje svou znalostí psychologie nedostatek přímých důkazů a neúplné svědectví. Muž, který okradl Maigreta, Maigret a neochotní svědkové a Maigret a mrtvá dívka. Místem děje je Paříž se svými hospůdkami a kavárničkami a společenství všeho druhu.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1986 , OdeonOriginální název:
Maigret et la jeune morte (1954), Maigret et les témoins récalcitrants (1959), Le voleur de Maigret (1967), 1967
![Layyen Layyen](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/137186/m_137186-7zO.jpg?v=1464213889)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Měl jsem obavu, že to nebude dobré a nakonec jsem zkončil u celé série, je to psané podobně jako případy Scherlocka Holmese, určitě doporučuju všem, kterým Scherlock sedl :-)
![astroweb astroweb](https://www.databazeknih.cz/img/users/89_/8912/m_astroweb.jpg?v=1733471217)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Maigret je stále týž, standard, ale jednou za čas je dobré si připomenout pořádnou psychologickou kriminálku napsanou skvělým čtivým jazykem.
![draka draka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Na začátek roku jsem si vytáhl z knihovny tuto letitou knížku a byla to dobrá volba. Pátrání a vyšetřování zločinu detektivem, kterého mám spojeného s jeho filmovým představitelem, hercem Jeanem Gabenem. V záplavě současných akčních filmových kriminálek je Maigret příjemným osvěžením a připomenutím staré školy, inteligentnímu a intenzivnímu vyšetřovacímu postupu, vnikajícímu hluboko do logiky a motivace postav těchto povídek.
![Jaruš7 Jaruš7](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/140643/m_140643-rwF.jpg?v=1505109777)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Maigretův zloděj - audiokniha
Citace :" Inteligence, kterou neprovází síla charakteru je na nic."
Je to i poodhalená šifra na obsah, kdo si troufl na M.? a proč?
Jako vždy dobrý.
![iceVS iceVS](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/130920/m_knihovnicevs-Nae.jpg?v=1688637108)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Skvěle vybrané případy, brilantní úsudek a taky trochu chuť na spoustu dobrot z pařížských hospůdek. Je to labužník. A tu zmínka o koňaku, tu o pastisu, tu calvados, tu bílé víno, tu červené, tu víno šampaňského typu, tu pivo...
Jen ta fajfka mě neláká :-)
![mgeisselreiter mgeisselreiter](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/24477/24477.png?v=1381127912)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Moc povedený výběr tří novel, Simenon a jeho Maigret v nejlepším rozpoložení. Autor prostřednictvím Maigreta jako obvykle moc pěkně vykresluje atmosféru Paříže, dlouze dumá o podezřelých, analyzuje a nakonec případy odhaluje. 80%, 27.7.2014.
detektivky 3xČást díla
2007 | ![]() |
1970 | ![]() |
1983 | ![]() |
1979 | ![]() |
Všechny povídky byly dobré. Ale nejvíce se mi líbila Neochotní svědkové a ještě Maigretův zloděj. Poslední O mrtvé dívce- no čekala jsem lepší konec.