Konec léta

Konec léta
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401762/bmid_konec-leta-xW6-401762.jpg 4 1095 1095

Roční období série

1. díl >

Strhující krimidrama z pera oceňovaného švédského bestselleristy Anderse de la Motte. Za soumraku na konci léta roku 1983 prolezl pětiletý Billy Nilsson dírou v plotě ze zahrady do kukuřičného pole – a nevrátil se domů. V poli našli jen jednu jeho botu. Příbuzní, policie i sousedé po něm několik dní marně pátrali. Příběh ze zapadlé jihošvédské vesnice obletěl celou zemi, zdevastoval rodinu Nilssonových a po čase se na něj zapomnělo. A pak, dvacet let poté, potká Billyho starší sestra Veronica na skupinové terapii ve Stockholmu mladíka, který začne vyprávět o svém zmizelém kamarádovi. O tom, jak si s ním hrál v zahradě. O skrýších, které důvěrně znala i Veronica… a které měly zůstat neodhaleny. Stejně jako pravda o tom, co se stalo onoho horkého večera.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Knižní klub

Slutet på sommaren, 2016

Hankie
23.10.2018 4 z 5

Jsem ráda, že jsem vydržela a nenakoukla předčasně na poslední stránky. Přemýšlela jsem, proč jsou před kapitolami úryvky z dopisů a najednou to všechno zapadlo do sebe, jednotlivé kousky začaly dávat smysl. Sice malinko jinak, než jsem předpokládala, ale nakonec proč ne?

maryska09
14.10.2018 2 z 5

S postupem deje mi prisel cely pribeh cim dal vic nerealny a pritazeny za vlasy. Zaver nebyl prilis prekvapivy, spis jsem mela strach, aby se autor vubec dokazal vymotat ze vsech moznych zapletek a nastinenych situaci

rodak
10.10.2018 4 z 5

Nic moc překvapivého . Volnější vyprávění směřující k tak nějak očekávanému konci.Tedy ne že bych to uhádl.Ale zas tak špatné to není.

LahoferRose
07.10.2018 4 z 5

Autor mne velice baví. Zatím jsem od něj četla vše a musím říct, že nebýt jména na přebalu, netipla bych si, že knihy píše jeden a ten samý člověk. Trilogie Game byla svižná,dvoudílné Memorandum bylo psáno naprosto jiným stylem a teď je tu Konec léta s dalším stylem vyprávění. Anders de la Motte mne nepřestává překvapovat a hlavně bavit. Postava Veronicy je velice komplikovaná, těžko jsem si ji představovala, sžila se s ní. To s Mattiasem mi to šlo lépe. Příběh zajímavý. Měla jsem hned několik hypotéz, které se i postupně bortily. Konec překvapivý a děsivý. Nemohla jsem nevzpomenout na Tajuplný ostrov s DiCapriem.

MichelleRosie
04.10.2018 3 z 5

Ze začátku mě kniha zaujala a bavila, tak po 100 stranách jsem trochu ztrácela takové to začtení a musela jsem občas číst stránku i 2x, ne že by mě přestala bavit, ale prostě se mi to nečetlo asi tak dobře, zkrátka a dobře mi prostě občas utekla nějaká ta myšlenka jinam. Stávalo se mi to nějak často a nevím úplně přesně čím to vlastně je. Ale ke konci přišel obrat, od návštěvy otce po boku Isaka společně s motelovou částí jsem si říkala větu: "Tak jsem divná já a nebo je autor kapku na hlavu?" Najednou mi to připadalo celé naprosto praštěné a trochu i zvrácené... a nakonec... rozuzlení knihy bylo skutečně zajímavé a hltavé počtení, ale prostě mi jen běželo hlavou "What the hell." Možná je to mnou, ale byla to druhá kniha z edice Švédské thrillerové literatury a prostě asi nebudu úplně žrout švédských knih. Uvidím, ale bohužel mám smíšené pocity a úplně nevím, jestli bych to někomu doporučovala. Určitě to nebylo špatné a dočíst se to dalo, jen občas jsem si říkala, že je to prostě trošičku přitažené za všechny možné vlasy ve Švédsku.

dyger
02.10.2018 4 z 5

Kniha se mi četla dobře a rychle... Rozuzlení knihy bylo pro mě vcelku nečekané... Ale pokud chce někdo nějaký relax, doporučuji...

IHT
02.10.2018 4 z 5

Prijemne a ctive drama. Rozuzleni prekvapive, i kdyz jista voditka rozumne napovidaji nektere souvislosti. Jednu hvezdicku strhavam za charakter hlavni postavy - Vera pro me byla do poloviny knihy hrozne komplikovana a necitelna, vubec jsem se v ni nedokazal zorientovat. Na jednu stranu hrozne povrchne popsany vztah k Leonovi, ktery se strucne objasni az v zaveru knihy a ktery je pro hlavni dejovou linku mozna zcela nepodstatny, ci zcela povrchni vztah k Ruudovi. Naproti tomu jeji "sjizdeni se" utrpenim druhych je popisovano natolik niterne, az to rusi, resp. odvadi pozornost. S motivaci pro takovou zavislost jsem se nejak nedokazal ztotoznit.
Struktura pribehu pro me byla take rozporuplna - na jednu stranu je Vera temna, sebedestruktivni, mysteriozni, na druhou stranu rusi pribeh nektere prvoplanove "efektni" momenty (Vera si oblekne matciny saty). Ale to uz jsou jen takove stouralovy malicherne poznamky ;). Knizka urcite stoji za precteni, pokud mate chut na nejaky thriller.

Effka
28.09.2018 5 z 5

Velmi čtivé. Nemohla jsem knihu odložit, dokud jsem ji nepřečetla. Závěr mě překvapil. Určitě stojí za přečtení.

DavidKeller
24.09.2018 3 z 5

Knihu jsem si dal kvůli autorovi od kterého mám dvě knihy , Memorandum a Ultimátum .Tato kniha je o něčem jiném úplně jiný styl autora . Příběh to není špatný ale myslím si že už i hodněkrat literárně i filmově zpracované téma ...tajemství v rodině apod.. rozuzleni ke konci předvídatelné a jak říkám ohrané..

VercaN.
23.09.2018 3 z 5

Knihu jsem četla díky Čtenářské výzvě. Popravdě mě moc nezaujala, od půlky jsem přeskakovala stránky, což téměř nikdy nedělám.

Vladísek
10.09.2018 4 z 5

Čtivá kniha s překvapivým koncem, ačkoliv z jemných náznaků lze dovodit, co nebo kdo za vším stojí.

Calinda
03.09.2018 3 z 5

Ze začátku mě bavila, bohužel postupem času a závěrem se z toho stal slabší průměr.

dom.ini
02.09.2018 5 z 5

Výborná knížka. Čtivá, napínavá od začátku až do konce a plná zvratů. Až do konce jsem netušila jaká je pravda, takže rozuzlení pro mě bylo překvapivé a od knížky jsem se nemohla odtrhnout. Rozhodně doporučuju.

Tereziee
31.08.2018 4 z 5

Tak tohle bylo hodně zajímavé. Příběh o zmizení malého chlapce, který rodinu pronásleduje desítky let. Opravdu jsem měla spoustu verzí, co se s malým Billym vlastně stalo, ale konec jsem opravdu neodhadla.

Čtivá knížka se spoustou zápletek, které opravdu umí zamotat hlavu.

Miška.Miška
28.08.2018 4 z 5

U této knihy mně velmi zaujala anotace.

Kniha je čtivá, zaujme hned od začátku. Bohužel jsem čekala něco úplně jiného. Chtělo by to trošku více napětí a akce. Dávám čtyři hvězdy za konec který jsem opravdu nečekala a překvapil.

SimonaP
28.08.2018 2 z 5

Kniha mě nezaujala, postrádala napětí. Celkově o ničem, ztráta času.

tchiwawa
25.08.2018 4 z 5

Musím říct, že byla povaha hlavní hrdinky velmi osvěžující. Nejednalo se o nějakou dokonalou postavu, ale o cloveka s chybami ba či dokonce labilniho. Navíc konec byl pro mě překvapujici což se mi často nestává.

Lindulinek
19.08.2018 5 z 5

Kniha byla čtivá a příběh se mi líbil. Závěr jsem nečekala a rozhodně mě překvapil.

broskev28
17.08.2018 2 z 5

Druhá a třetí věta komentáře Zlatinka.Emily je trefa do černého. Nemůžu vyřešit záhadu, když od začátku vycházím z mylných předpokladů. Potom dlouho nic, život Veroniky/Very neposkytuje příliš zajímavé situace; odkazy na Leona působí dojmem, že snad existoval nějaký předešlý díl. Objeví se nová postava, notorický lhář s jediným cílem. A závěrečné odhalení pro mne vyznělo velmi nevěrohodně.
Takže já tohle "strhující krimidrama" určitě nedoporučím.

reňa30
17.08.2018 3 z 5

Občas jsem měla dojem,že když přeskočím pár stránek,tak se nic nestane.Nedělám to a i tady jsem vydržela.Děj se místy zbytečně protahoval,ale jinak téma bylo dobré.