Číslo 20

Číslo 20
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529194/bmid_cislo-20-65915b11deece.jpg 4 310 310

Další nervydrásající thriller od autorky bestsellerového Kopíráka. Nález mrtvého muže na černé skládce, jehož tělo už stihly napůl ohlodat krysy, je sice drsný, ale detektiv Adam Bishop už si zvykl na ledacos. Když však kousek od oběti objeví nastříkané číslo XII a nedaleko číslo XIV, dojde mu krutá skutečnost: mezi odpadky se tu nejspíš nachází mrtvol víc. Hon na sériového vraha se rozbíhá – a velice brzy se Adama začne dotýkat i osobně. Zná totiž toho, kdo stanovil první číslo – dvacet – a zahájil odpočítávání. Sice ho chytili a uvěznili, ale zdá se, že ani mříže nezabrání tomu, aby bylo jeho hrůzné dílo dokončeno... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr

The Twenty, 2023

hana1039
09.11.2024 audiokniha 5 z 5

Kopírák jsem ještě neposlouchala,vzala jsem to opačně :-) takže nemám jak srovnávat s prvním dílem, ale jak vidím,tak tento je prý o hodně lepší...při poslechu mi fakt husina nechyběla,je to podobné Chrisi Carterovi, ale u něho jsem si málem okousala všechny nehty :-)) (o hodně drsnější)...konec je otevřený, takže se můžeme těšit na další díl...

martina5360
09.11.2024 5 z 5

Autorka opět nezklamala. Snad ještě napínavější, než Kopírák.
Když už si člověk myslí, že je konec, tak se nakonec mýlil.
Za mě opět drsný a napínavý thriller se sympatickým detektivem, kterému fandíte od začátku až do konce.

Terka1975
27.10.2024 4 z 5

Brutální a syrový thriller, zvráceny motiv i vrah. Jinak velmi sympatický vyšetřovatel Adam a jeho vztah s exmanželkou Romilly, dcerou sériového vraha. Jak si s tím vším Adam poradí a kdo chce dosáhnout na 20 obětí?

MartinaCh27
20.10.2024 5 z 5

"Číslo 20" od Sam Holland je dalším strhujícím thrillerem, který slibuje napětí od první stránky až do konce. Detektiv Adam Bishop se ocitá uprostřed děsivého vyšetřování, když na černé skládce nalezne tělo oběti s číslováním naznačujícím více obětí. Hledání sériového vraha se stává osobní záležitostí, když Adam zjistí, že někdo pokračuje v díle vraha, kterého už před lety dopadl a uvěznil. Holland vytváří temnou a klaustrofobickou atmosféru, která čtenáře vtahuje do zvrácené mysli vraha. Napětí, šokující zvraty a osobní motivace činí z této knihy silný a napínavý thriller.

Adris
19.10.2024 4 z 5

Ani Číslu 20, stejně, jako Kopírákovi, se nevyhla romantická linka, za což jsem ráda. Je to zajímavě kontrastní, autorka je totiž pověstná svou brutalitou v knihách. Jsem ráda, že nechává zemřít i klaďase, dodává to nádech opravdovosti.

Opět jsem uhádla viníka a opět autorce vyčtu překombinovanost:). Asi je to ale její styl. Přesto klidně doporučuji, na poslech super, trocha romantiky, klasicky americký závěr.

Twinny
18.10.2024 5 z 5

Číslo dvacet byla zase suprová dektivka. Trošku se nám tam mihly i postavy z Kopíráka, což se mi líbilo. Takže to považuju za volné pokračovaní. Možná i za druhý díl série. Uvidíme.
Napínavé, do poslední chvíle jsem nevěděla, kdo všechno to odnese. Moje podezření se střídala jak na kolotoči. Musím říct, že jsem uhodla jen druhou polovinu řešení. Ale zato úplně.
Určitě se těším na další díla autorky a vůbec bych se nezlobila, kdyby se tyhle dvě knihy a jejich postavy v dalších víc propojily.

janastok
14.10.2024 4 z 5

Čtivá, napínavá, krvavá jízda. Identita pachatele mě trochu zklamala, takové klišé - to už tady předsi bylo!

Belanna
11.10.2024 4 z 5

Knížka byla rozhodně lepší než Kopírák, oslovila mě více a rychleji mě vtáhla do dění. Lépe jsem se dokázala vcítit do myšlenek a jednání postav.
Měla větší spád, více napětí a přestože jsem brzy odhalila linii příběhu, ta třešnička v závěru mě překvapila.

Žanek_Hantec
07.10.2024 5 z 5

Špica jaxviňa! Moc dobrá bichla, takové Carter v sukni.
Vrchní švestka je krapet hormonální štvanec, furt by píchal, ale z jehel má přitom fedry. Však pochopíte. Doporučuju.

Kopretinka784
06.10.2024 4 z 5

Kniha mi byla doporučena. Bohužel jsem porušila svoje pravidlo nečíst komentáře před vlastní četbou a vymstilo se mi to. Jedna čtenářka v komentáři prozradila pachatele. Štvalo mě to, ale k mému překvapení to na čtivosti, napětí a ještě překvapivému závěru neubralo.

monte
05.10.2024 5 z 5

Teda to byla krvavá jízda. Napětí do posledního řádku.

Česneksmedem
04.10.2024 5 z 5

(SPOILER) Tak tady bylo krve na několik velkých kbelíků čili kýblů.
Pár děvčat zde působilo poněkud divně. Jsme prostě to, komu a čemu věříme a ony věřili bezmezně.
Slabším jedincům nedoporučuji u čtení ani popcorn, natož krvavou tlačenku. I při čtení takové knihy jsem se dvakrát pousmál. Aby byla moderní a „in“, měl tam jeden pán manžela a pak paní americká spisovatelka hodila do textu jako propagaci i své dva kolegy Toma Clancyho a Johna Grishama. Docela síla.

Marekh
01.10.2024 5 z 5

Autorka vystudovala psychologii a pak několik let pracovala v oblasti lidských zdrojů, než začala psát knihy na plný úvazek. Fascinují ji sérioví vrazi.

Od autorky jsem již četl knihu KOPÍRÁK, která se mi líbila (4*). Rozhodl jsem se, že si přečtu také autorčinu druhou knihu ČÍSLO 20. Kniha se mi líbila o něco více než Kopírák.

Kniha má 3 části. Hlavní postavou je detektiv ADAM BISHOP, který vyšetřuje brutální vraždy lidí různého věku, pohlaví a sociální skupiny. Jeho případ začíná na černé skládce. Každá mrtvola je označena číslem. Adam chce stůj co stůj dopadnout sériového vraha, poněvadž vrah nemíní přestat s vražděním, dokud nedovrší svého cíle. Adam zná člověka, který stanovil první číslo – 20 a zahájil odpočítávání. Je sice zavřený ve vězení, ale přesto dochází k vraždám. Jestli se mu to podaří či nikoliv se už dočtete v této knize.

Adam je rozvedený a bezdětný. Kouří cigarety a pije alkohol. Někdy to přežene s alkoholem a dopustí se nějakých přešlapů. Čas od času si užije milostná dobrodružství se ženami. Je pracovitý a dobrák. Má trauma, které ho pronásleduje už od dětství.

S vyšetřováním případu mu pomáhá tým detektivů. Jeho parťákem a kamarádem je JAMIE, který se nedávno oženil. Jamie si velmi váží Adama pro to, co dokázal v pracovní oblasti. Adam se rozvedl s ROMILLY a dlouhou dobu se neviděli. Po několika letech se opětovně potkávají při řešení případu sériového vraha.

Kniha je velice čtivá. Kniha má krátké kapitoly a byla napínavá od počátku až do úplného závěru. Kniha obsahuje zvraty. Přestože kniha má docela hodně stran, tak jsem knihu přečetl za jeden den.

Přemýšlel jsem o tom, kdo může být sériovým vrahem a proč se dopouští takových zvěrstev a napadla mě jedna myšlenka, která byla správná a podobný motiv pachatele jsem už četl v jedné knize. Moje úvaha se ubírala správným směrem, ale nakonec jsem pachatele neodhadnul. Závěr byl také velmi překvapivý, i když něco málo jsem tušil.

Při četbě mě zarazily 2 události, nad kterými mám otazníky. U určitých událostech by to snad bylo reálné, i když se mi to zdálo trochu podivné. U jednoho momentu si tím nejsem úplně jistý, ale s přivřenýma očima snad by to bylo reálné. Nicméně to jsou jen drobnosti, nad kterými jsem přemýšlel. Jinak knize nemůžu nic vyčíst.

V knize nalezneme různé články, spisy a protokoly, které jsou nepochybně příjemným bonusem. Také se mi líbilo, že vidíme pohled sériového vraha.

Kniha obsahuje PROLOG, EPILOG a PODĚKOVÁNÍ.

Pokud u nás vyjde další kniha od této autorky, určitě si knihu přečtu.

Kniha má pěknou ořízku a přebal.

Jamalu
30.09.2024 5 z 5

Páni, tak to byla zase jízda. Za mě super. Těším se na další díl.

JitkaHambi
29.09.2024 3 z 5

Já nevím no....ve čtvrtce knihy jako bych měla déjá vu, že už jsem tuhle knihu nedávno četla.Pak mi to došlo, o jakou knihu jde(nechci spoilerovat, takže knihu jmenovat nebudu)a zajímalo by mě, kdo koho okopíroval.
Epilog zajímavý, vypadá to, že bude další díl.
Mně osobně se tedy víc líbil Kopírák, byli mi i víc sympatičtí hlavní vyšetřovatelé.

Ronnie68
26.09.2024 5 z 5

Tahle kniha mě fakt dostala ... napínavost příběhu už od začátku... nedalo se odtrhnout ... rozuzlení bylo zajímavé... popravdě jsem nečekala zrovna takového vraha ... ale jinak super...

krevetka79
26.09.2024 5 z 5

Napínavý příběh plný velké brutality, stejně jako u Kopíráka.
Zajímavý námět, výběr obětí a jedno překvapivé rozuzlení za druhým.
Četlo se to úplně samo , chvílemi i husí kůže a mráz po těle.
Mohu jen doporučit.
Jsem zvědavá, co nás bude čekat v další knize.

Ráčkajda
23.09.2024 5 z 5

Výborný thriller, napínavý od začátku do konce.... není nad to, když knížka chytne hned od začátku. Velká spokojenost.

Timkim
21.09.2024 4 z 5

Daleko lepší než Kopírák. Napínavé, uvěřitelnější a ten závěr tomu dal úplně jiný rozměr. Jen nechápu, proč se do thrilleru za každou cenu snaží našroubovat sex hlavních postav. Že by nějaká frustrace? Není to porno román. Za to dávám nižší hodnocení. Jinak dobrá kniha. 85% si zaslouží.

Kalina
14.09.2024 5 z 5

Skvělý příběh jako volné pokračování Kopíráka. No, to bylo asi zbytečné psát. Ale i
desky a ořízka knihy jsou velice povedené.

milostný trojúhelník

Sam Holland