Kořist

Kořist
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468352/bmid_korist-4Ci-468352.png 4 1397 1397

Ve svém novém, samostatném románu servíruje oblíbená hororová autorka Darcy Coates svým čtenářkám a čtenářům mrazivý příběh dvaadvacetileté dívky jménem Eileen, která se ztratí během pěšího výletu v odlehlém lese Ashlough. O pár dní později je na břehu blízké řeky nalezen její fotoaparát obsahující podivné snímky, které byly vyfoceny až po jejím zmizení. Eileenin bratr Chris chce věřit tomu, že je jeho sestra stále naživu, a tak se krátce poté, co se policie rozhodne ukončit vyšetřování, domluví se svými čtyřmi kamarády a společně utvoří pátrací tým, jehož cílem je pročesat tajuplný les i jeho okolí a ztracenou dívku najít. Avšak čím víc se vzdalují od frekventovaných turistických stezek, tím podivnější stopy nacházejí. Postupně si začnou uvědomovat, že v lese nejsou sami… a že Eileenino zmizení nebyla jen nešťastná náhoda. V tu chvíli je však na útěk už příliš pozdě…... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: ekniha , Fobos

Hunted, 2018

myshak
22.01.2022

Předně nechápu, proč je to horor. Nic strašidelnýho na tom nebylo... Od nějaké 150 strany jsem začala číst jen přímé řeči. Protože ty popisy okolo se táhly jak nudle z nosu... Za mě zbytečné čtení...

Alex.rrr
17.01.2022 4 z 5

Za mě super čtení, jen se v tom nesmíme moc pitvat co by se jak reálně mohlo a nemohlo stát. Pokud vynecháme tohle hnidopišství, tak je to kniha na 4 hvězdy. jinak jsem si říkala něco mezi 3-4. Darcy je skvělá spisovatelka ohledně faktoru strachu, umí nabudit atmosféru a čtete opravdu se zatajeným dechem. To to rozhodně vylepšilo a těším se na její další knihy. Doporučuji po přečtení nechodit hned do lesa... opravdu jsem měla divný pocit a to to byla jen naučná stezka :D

terezarath
16.01.2022 5 z 5

Tohle jsem od Darcy Coates vůbec nečekala. Po celé sérii strašidelných domů jsem očekávala kvalitní psaní, ale nic moc strašidelného. Kořist je geniálně napsaná, s prvky brutality, trocha tajemna také nechybí. Od hororových domů velký skok kupředu.

HockeyGirl
15.01.2022 4 z 5

Kořist je na rozdíl od duchařských knížek od Darcy, trochu jiná, ale to se mi právě líbilo. Duchařské knížky mám taky ráda, ale Kořist se mi líbila moc a když jsem se začetla, tak jsem byla napnutá a natěšená na pokračování. Až do konce knížky jsem netušila, kdo je opravdu to "monstrum", které zabíjí turisty v lese. Bylo to tedy překvapení. Jinak se mi knížka četla dobře, sem tam byly pasáže, které bych ani nemusela číst a nic by se nestalo. Taková ta zbytečně dlouhá omáčka, ale jinak určitě doporučuji. Já, jakožto čtenářka knížek od Darcy, jsem byla spokojená.

L.Ady
12.01.2022 4 z 5

Tato kniha se mi velmi líbila. Asi 2x nebo 3x se mi stalo že jsem ji musela při čtení odložit a "rozdýchat" co nečekaného se právě stalo. Za mě super kniha.

Usignolo
11.01.2022 4 z 5

Po této knize bych asi nesáhla, kdyby nebyla od Darcy. Ze začátku jsem se bála, že to nedočtu, protože mi tam lezli na nervy snad všichni. Pak jsem se do toho začala trochu zaplétat a některé si oblíbila. A nakonec se to zase proházelo a pak už jsem jen 'čučela jak puk'.

Jaroushek
10.01.2022 3 z 5

Z pozitiv musím zmínit, že postavy jsou sympatické, autorka umí budovat a udržet napětí, prostředí je přímo výborné a závěr knihy tomu také hodně pomáhá (bál jsem se, že to bude více překombinované). Bohužel se zde dočkáme typicky hloupé policie, poměrně častých nelogických rozhodnutí postav, děj je rozdělený na příliš malé kapitoly, kdy v momentě, kdy je člověk zabraný do jedné dějové linky, jdeme zase do jiné , což mně osobně trochu brzdilo v pořádném začtení. Nejvíce mi nicméně přišlo až úsměvné, jak na dvou stránkách naše turisty překvapí, že v lese je hmyz a další příhody, nad kterými si člověk, co byl alespoň jednou v lese, musí klepat na čelo (nechci vyzradit příliš). Celkově určitě dobrá kniha, dal bych silnější 3*.

lucakuca
10.01.2022 5 z 5

Dobrý. Bylo to tak nepříjemně zároveň nechutně skutečný.
Aaaa.... Jako když načapáte rodiče při sexu. Fakt nechuťárna! (hlavně ta reálná panika a tak, tam v tom hlubokým lese)
Už žádný zkratky! Už jen značené cestičky s kompasem...

ZuzanaZ83
10.01.2022 5 z 5

Eileen se ztratí v obrovském lese. Policie ji vzhledem k času a velikosti lesa považuje za mrtvou. Pak se najde její fotoaparát, na fotkách jsou zvláštní stíny. Kamarád Todd se ji ale rozhodne hledat sám. Bratr Chris s chytrou přítelkyní Annou a kamarád Flint s blondýnkou Hailey chtějí pomoc od místní policistky Carly, ta jim ale nevěří. A tak se vydají do lesa tajně sami. A potkávají děsivé monstrum. Carla mezitím objeví podivnosti na fotkách také. A následně zjistí, že za posledních 10 let v lese zmizelo již 60 lidí.

Jízda. Darcy znám z těch milých soft horůrků o domech. Tohle je ale o 3 levely děsivosti výš. Za mě super.

Mihal27
09.01.2022 5 z 5

Skvelá kniha. Neskutočne som si ju užíval. Dobrý príbeh, skvelé prostrebie i postavy. Trochu mi pripomínala inú knihu(Aokigahara) len v inom šatstve. Trochu som dúfal že vrah bude naozaj ozajstná lesná príšera ale nakoniec to bol scvoknutý človek. Nakoniec skoro všetko dobrre dopadlo. Vrelo odporúčam a s autorkou určite pokračujem.

Drahuska12
05.01.2022 3 z 5

Moc nevím, jak přesně vyjádřit své pocity.
Právě jsem knihu dočetla a popravdě si z ní odnasim zklamání.
Nevím přesně co jsem čekala, ale čekala jsem mnohem více. Asi pro mě bohužel nejsou témata s "priserama". To já mnohem raději duchariny.
Je pravda, že jsem se asi třikrát u knihy zastavila a říkala si „Páni to jsem nečekala". Ale jinak to celé bylo dost předvídatelné, alespoň pro mě.

EvelynRose
03.01.2022 5 z 5

Velice napínavé a dobré čtení.

Kristi_čte
02.01.2022 4 z 5

Knihu jsem poměrně dlouho odkládala a moc jsem nevěřila, že by Darcy Coates mohla napsat něco takhle drsného. Mám přečtené všechny její knihy, které u nás vyšly, ale tohle je něco úplně jiného a za mě je to zatím asi její nejlepší kniha, která u nás vyšla.
Ač to není vyloženě duchařina, tak mi při čtení bylo místy opravdu dost nepříjemně a zároveň jsem celou dobu byla napjatá a nebyla si jistá, jak to vlastně celé je.
Hodně dobře se jí také podařilo vykreslit atmosféru prastarého hustého lesa, který vás pohltí a vy se v něm snadno ztratíte.
Co se konce týče, tak tam jsem byla trochu zklamaná, ale když to srovnám se strašidelnými domy, tak tam byl za mě posun k lepšímu.

Sysel
31.12.2021 5 z 5

(SPOILER) Knihu jsem přečetla jedním dechem a když jsem musela odložit, stále jsem přemýšlela, jak to bude dál. Sice jsem ke konci tušila, kdo za tím všim je, ale i tak jsem byla překvapená. Moc mě mrzí, že ta, co se starala o přežití ostatních, nepřežila. Na konci mi i slza ukálpa. Za mě je to super kniha.

dasa8349
31.12.2021 5 z 5

Ta kniha mě vzala od začátku. Napínává.

elenk
30.12.2021 5 z 5

Nooo…to je tak, když se nechávám ovlivnit jinými komentáři…kniha byla půl roku netknutá v domnění, že to bude hloupost…popravdě první půlka knihy se tak muže zdát, spíš si myslíte že víte,ale nevíte nic… ale ten konec, ten mě “rozsekal”… byl neskutečně napínavý a zajímavý, krásně dotažený…do puntíku promyšlený…proto mě mrzí,ze jsem ke knížce přistoupila a četla ji nuceně, když opravdu stála za to..:skvělý thriller

Jahudkas
29.12.2021 5 z 5

Knihu jsem přečetla během necelých 3 dnů. Totálně mě pohltila. Příběh nabírá spád a když už si myslíte, co může za vraždy, jste opět mimo. Moc doporučuji !

Bustedka
22.12.2021 5 z 5

Horor to možná pro někoho, kdo je na horory zvyklý, není. Ale já se teda bála od začátku do konce.

hlenicka
20.12.2021 5 z 5

Uzasný! Ale stydím si,první sem si knihu koupila,ale hned na to prodala. nečetla sem ji. pak sem si ji koupila po druhé,a zase ji prodala.. nevim,no ale porad me lakala,tak jsem si ji koupila do třetíce a hle! přečtena za dva dny, užasny! Za me byla napínavá do konce!

iLuciferie
11.12.2021 4 z 5

Za mě rozhodně mnohem lepší než Duch domu Ashburnů. Ze začátku se mi sice moc nelíbila postava Toda, ale zbytek knížky se četl skvěle.