Kořist
Darcy Coates
Ve svém novém, samostatném románu servíruje oblíbená hororová autorka Darcy Coates svým čtenářkám a čtenářům mrazivý příběh dvaadvacetileté dívky jménem Eileen, která se ztratí během pěšího výletu v odlehlém lese Ashlough. O pár dní později je na břehu blízké řeky nalezen její fotoaparát obsahující podivné snímky, které byly vyfoceny až po jejím zmizení. Eileenin bratr Chris chce věřit tomu, že je jeho sestra stále naživu, a tak se krátce poté, co se policie rozhodne ukončit vyšetřování, domluví se svými čtyřmi kamarády a společně utvoří pátrací tým, jehož cílem je pročesat tajuplný les i jeho okolí a ztracenou dívku najít. Avšak čím víc se vzdalují od frekventovaných turistických stezek, tím podivnější stopy nacházejí. Postupně si začnou uvědomovat, že v lese nejsou sami… a že Eileenino zmizení nebyla jen nešťastná náhoda. V tu chvíli je však na útěk už příliš pozdě…... celý text
Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: 2021 , FobosOriginální název:
Hunted, 2018
Úžasná, napínavá kniha, kterou budete mít problém odložit. Darcy Coates je moje oblíbená autorka a opět nezklamala! Doporučuji všem, kteří mají rádi kvalitní knihy, jejichž konec je nepředvídatelný.
Ty krátké pětistránkové kapitoly a neustálé přeskakování mezi protagonisty příběhu mě nebavily. Děj se trochu táhl, ale konec vše napravil.
Já mám z knihy takový rozporuplný pocit. Na jednu stranu mě to bavilo, na stranu druhou mě konec trochu zklamal. Respektive prvních 200 stran mě bavilo moc, bylo to napínavé, strašidelné a nedalo se přestat číst. Jasných 5/5. Pravda, žádná postava mi příliš nepřirostla k srdci (nakonec mi paradoxně byla nejsympatičtější ta, co mi ze začátku nejvíc lezla na nervy- Hailey, která mě na konci knihy mile překvapila svým logickým uvažováním, odvahou a odhodláním zachránit sebe i přátele). Naopak Todd je vážně na ránu.
Ale ten konec.... No, bez spoileru se asi víc rozepsat nemůžu, jen řekněme, že jsem si myslela, že rozuzlení celé záhady se bude ubírat jiným směrem. Alespoň naše, zpočátku taky na ránu, policajtka to na konci trochu rozjela. Ač mě některé věci osobně nesedly, musím přiznat, že mě to prostě bavilo. Protože jsem to musela dočíst i navzdory tomu, že mě druhý den čekala zkouška ve škole.
Bavilo mě to. Doufám, že se autorka dlouho nevrátí do strašidelných domů, tohle jí sedlo o dost víc.
Bylo to lepší než dosud přečtené duchařiny. Jen některé nelogické věci mi opět neseděly. Mezi námi, mrtvolu starou 24 hodin nemůžou ve velkém žrát červi. Taky mi profilově nesedí motivy vraha. Ale jinak na béčkový horor je to čtivé. Ideální na dovču na chatu.
Kniha nebyla vůbec špatná, ale raději mám od této autorky sérii strašidelných domů. Po pravdě řečeno mě určité pasáže v této knize dost štvaly a samotné postavy taky. Přišlo mi, že se v půlce knihy skoro nic nedělo a bavil mě více méně začátek a konec. Čekala jsem od toho víc. Je to takový průměr, který neurazí. 3* + 1* obálka:)
Kniha se mi velmi líbila. Moc dobře se četla, byla napínavá a až do konce člověk nevěděl, jak to celé vlastně je. Takže za mě určitě skvělý příběh. Nebylo to sice tak strašidelné jako jiné její knihy, ale celkově mě děj bavil. Na konci vždycky miluju to rozuzlení, že se ukáže, že to bylo vlastně tak, jak by to člověk vůbec nečekal.
Kniha trochu slabší jak předchozí horory. Trochu podobně jak Květy nad peklem lIlaria Tuti.
Autorčiny strašidelné domy mám moc ráda. Věděla jsem, že tohle bude něco jiného, ale i tak mě knížka překvapila...mile. Příběh je hodně napínavý, velmi dobře se čte a hezky to uprašuje. Čte se tak dobře, že nechcete knížku odložit dokud ji nedočtete.
Musím souhlasit s některými komentáři, že postavy dělali spousty chyb, ale upřímně, kdyby je nedělali a chovali se racionálně, tak by asi nikdy nevznikl žádný horor a ani tato knížka. Neříkám, že není co zlepšovat, určitě ano. Celkem brzy mi bylo jasné, jestli je "lovec" člověk, zvíře nebo nějaký jiný tvor, ale i tak mě závěr překvapil. Některé linky příběhu jsou sice nedotažené, ale i tak dávám pět hvězdiček. Za mě je to zatím nejlepší aurorčina kniha a klidně mohla být i delší, prostor tam byl.
Myslím, že Darcy Coates udělala dobře, když si dala pauzu od duchů a napsala tenhle dost podařený thriller o pronásledování a bloudění v hlubokém lese. Dokázala vytvořit uvěřitelné schéma a postavám dala uvěřitelné povahy i jednání v krizových situacích. Knížka jsem četla jedna radost, prakticky jsem ji přečetla za 2 večery a bavila se. Pokud máte rádi podobné téma, doporučuji ještě Les sebevrahů a také Rituál (konec nic moc, ale z 85% pěkně hustá atmosféra).
Nejdriv jsem si rikala, ze tema je ohrane, ale ono ne.. Prijemne prekvapeni... Unik od domu autorce rozhodne prospel
Kniha ma takmer nebavila(druhá polovica bola zábavnejšia). Hlavné postavy boli nesympatické a konali takmer stále nelogicky - všetci jednali na vlastnú päsť a nikomu nič neoznamovali, neinformovali. Určité veci sa ku koncu vysvetlili, ale i to nestačilo na úplnu zmenu dojmu z knihy. (Asi preto, pretože i to vysvetlenie bolo málo uveriteľné) Ak je toto najlepšia kniha autorky, rozhodne už nič iné od nej čítať nechcem.
Zajímavý námět i zpracování.
Opravdu strašidelná představa být s "něčím" sama v rozlehlé krajině, bez možnosti se orientovat a s pocitem, že jsem jen kořist, kterou něco sleduje a pozoruje....
Kniha se mi líbila a obzvláště konec mě překvapil.
(SPOILER) Musím říct že jsem se na knihu velmi těšil.Když,jsem si jí konečně koupil,tak jsem ji furt odkládal abych na ní měl opravdu čas.No a....jak to říct!-nejsem zklamán ale rozhodně ne nadšen.Nebudu to vůbec srovnávat se strašidelnými domy.To je uplně o něčem jiném,jednoduché příběhy s klasickým dějem více či méně.Ale i mezi nimi jsou minimálně tři knihy velmi dobré. Tohle je spíš taková detektivka.Napětí v tom lese určitě je.Ale o tom hororovým monstru mi bylo jasné od začátku že jde o člověka.Autorka do toho pálí od prvních vět,několik příběhů do jedný zápletky-dobrý hodně dobrý.No jo.jenomže ono to začne ztrácet šťávu.Všichni se shodneme jak jsem si pročítal ostatní komenty že Todd je blbec.No ale proč?Protože si autorka s ním už nevěděla příliš rady.S toho jeho příběhu šlo vytřískat mnohem víc.Dyť do toho lesa šel první.Co se týče samotného provedení.Nejsem zrovna Holmes ale pokud se v tom lese ztratilo tolik lidí...Tak v tom asi jedou policajti že jo:-D.Ale dohromady nakonec 60....Noooo nevím no.Plný les pohybových čidel....Noooo nevím no.Na konci hrdinka zastřelí svýho šéfa aby nemohl on zabíjet nebo teda strašit k smrti dál.To je docela dobrej nápad.Nicméně pomrkávat na pohřbu s holkou co ho jako jediná mohla identifikovat,protože to přežila...Noo nevím no.No a Darcy je ještě určitě velmi mladá žena takže dělat z lidí kterým je přes dvacet děti mi příjde trochu ujetý.To mi na tom celým vadilo asi nejvíc ale to už se tu taky psalo.Nicméně dávam čtyři hvězdy tato knížka má svůj potenciál,kdyby měla o sto stran víc vůbec by to nevadilo.Autorka každou knihou určitě roste.A v tom braku co teď poslední dobou vychází to je opravdu takový to lepší.
Parádní jízda! Autorčiny duchařinky znám a věděla jsem, že tohle bude jiný šálek čaje a že tedy byl silný :-) Začetla jsem se hned od první stránky. Výborná atmosféra, příběh i závěr.
Kalifornie pro ženy napětí lesy horory duchové a přízraky zmizení lidí
2019 | Duch domu Ashburnů |
2019 | Tajemství sídla Craven Manor |
2021 | Kořist |
2020 | Přízraky domu Carrowů |
2021 | Hlasy v bouři |
Nemůžu si pomoct a Kořist musím porovnat s Lesem sevbevrahů, který jsem četla dříve. Spojit obě knihy, jednalo by se o vynikající dílo. Takhle jsou obě knihy průměrné. Co má jedna kniha, té druhé chybí a naopak. V Lese sevbevrahů byla tajuplná, mrazivá atmosféra, která těžila především z neznámého zla. V Kořisti podobu zla známe v podstatě od prvních stránek, čímž byli čtenáři ochuzeni o strach z neznámého, který v hororech hodně funguje. První dvě třetiny se tak velmi táhly, nudné popisy a bloudění postav v lese mě doslova uspávaly. Nejen, že se vůbec nebudete bát (ono v podstatě není čeho), nečekejte ani hororovou atmosféru. Ani samotný les nepůsobil vůbec zlovestně. Postavy ploché, dialogy mezi nimi působily šroubovaně, zejména Anně jsem nevěřila ani nos mezi očima. Celou knihu zachránil až konec, který překvapil a některé nelogičnosti se jím vysvětlily. Také Carla překvapila. Závěr knihu zachránil. Naopak v Lese sevbevrahů konec vše totálně zazdil.