Korporac€

Korporac€
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423103/bmid_korporac-9lK-423103.jpg 4 57 57

O občana je zcela postaráno. Má zajištěný automatický nepodmíněný příjem, dotovaný byt a nejrůznější sociální jistoty. Zkrátka vše, kromě jediného - práce. Ta ani zdaleka není pro každého, a stala se výsadou privilegovaných, zejména pokud se jedná o post ve strukturách obří KORPORAC€. Pro hlavního hrdinu románu Adama je jeho kariéra vším. Uspět v rámci KORPORAC€ pro něj znamená uspět v životě, a je schopen pro to obětovat vše. Zdá se, že jeho postup vzhůru po strmém kariérním žebříku nemůže nic zastavit, až do momentu, kdy jedno ráno zjistí, že je všechno jinak. KORPORAC€ je kvazi-dystopický thriller prošpikovaný akcí, napětím, dějovými zvraty a filozofickými proklamacemi samozvaných mesiášů. Byť se jedná o jakési „sociální sci-fi“ (řečeno slovy jednoho z hrdinů románu), jde o velmi aktuální příběh, který vede čtenáře k zamyšlení, jakým směrem se může naše evropská společnost v nejbližších letech vyvíjet.... celý text

parxel
09.12.2019 4 z 5

Od románu Korporace žádné hluboké myšlenky neočekávejte. Tohle je prostě typická "amnesia story" namixovaná s bojem o koryta. A postavy? Prostě parta kokotů, kteří se navzájem snaží sejmout a holdujou přitom análnímu sexu. Ale dohromady to funguje! A pokud jste navíc dostatečně morálně flexibilní, tak vám postavy dříve či později přirostou k srdci a než dočtete poslední stránku, tak se v nich zhlédnete jako v zdrcadle a nakonec vám budou chybět.

Knihu bych doporučil každému, kdo v rozlišování počtu pohlaví nebyl schopný překročit číslovku dvě, stejně tak jako všem milovníků zadečkového sexu.

Lin22
05.12.2019

Druhé dílo autora, thriller KORPORACE, je opět plné zvratů, tentokrát na vážnější téma. Kniha vás vtáhne již na první straně a díky zajímavému rozdělení kapitol, čtení odsýpá. V té zběsilé jízdě se zastavíte jen tehdy, kdy se dostanete k nějaké zajímavé myšlence, která vás donutí přemýšlet. Kniha tedy plní, co si předsevzala. Vyzdvihnout musím nejen autorův přehled, ale také bohatou slovní zásobu a originální, nápaditá přirovnání. Jen tak dál a těším se, s čím autor přijde příště.

giraffe
26.11.2019 5 z 5

Velice čtivé, podané s humorem i když jde vlastně o vážné téma. Spolkla jsem jí v podstatě na jeden zátah.

josefina_silena
22.11.2019 5 z 5

Moje první kniha od autora a musím ji opravdu pochválit. V poslední době přicházím na chuť české tvorbě a ani v tomto případě jsem nebyla zklamaná. Děj má spád, je napínavý a zároveň vtipný. Během čtení jsem narazila na několik zajímavých myšlenek a ke konci jsem se i hodně zasmála. Doporučila bych ji každému, kdo někdy pracoval v nějaké korporaci.

Andrea898
19.11.2019 5 z 5

Výborná knížka, která se dobře čte a u které si sem tam říkáte, jestli je ten svět korporací opravdu tak absurdní a bláznivý. A on asi je, ale v běžném shonu si to člověk ani neuvědomuje a svým způsobem je toho všeho součástí. Knížku určitě doporučuji k přečtení, protože je zábavným způsobem napsaná, vtáhne vás do děje a nepustí, až do konce:-)

Macy
19.11.2019 5 z 5

Druhou autorovu knihu jsem přečetla téměř na jeden zátah. Velmi hezky se čte, a téměř okamžitě vás vtáhne do děje. Čekáte, kdy konečně hlavní postava pochopí absurditu své situace a vymaní se z pout korporátu, který ovládá celý jeho život. Autor zpracovává aktuální téma, které se dotýká téměř každého a nutí nás se zamyslet, kam naše společnost směřuje.

OlgaU.
04.11.2019 5 z 5

Říká se, že jedním ze znaků dobré knihy je to, že ji přečtete takřka na jeden zátah. Autorova prvotina Manekýni byla čistá zábava a hra, druhá kniha Korporace je sice na vážnější téma, ale opět velmi čtivá. Zpracovává a podává naprosto aktuální témata - od práce v openspaceu na veledůležitých projektech, přes vyhořelé (a divné) vztahy, ekologická témata sahající přes půl planety, až po různorodost lidských povah a osudů, které se dramaticky setkávají a reagují jak na sebe, tak na nastalé situace. Téměř apokalyptický konec je logickým vyústěním příběhu, který nás má vyburcovat, abychom se vzpamatovali a začali se chovat jinak. Jinak to s námi špatně dopadne... V poselství je podle mě kniha podobná ekologickému románu Hastrman Miloše Urbana, konkrétně jeho druhé části odehrávající se v současnosti. Gratulace autorovi a těším se na další knihy!