Kon$pirace přehled
Pavel Hénik
Jak bude náš svět vypadat po koronakrizi? Možná se zbavíme strachu, začneme si užívat plnohodnotný, svobodný život a slovo lockdown se stane pouhým heslem v učebnicích dějepisu. Anebo se pohotově zrodí jiná, mnohem nebezpečnější pandemie, která přinese ještě agresivnější mutaci z mutace jiné mutace… a mediální továrny už nikdy nevypnou chrliče děsu a politici ještě víc utáhnou šrouby za souhlasného mručení vystrašené většiny. Opravdu hrozí, že se předpandemický svět nikdy nevrátí a nám nezbyde nic jiného, než se naučit žít v nové paralelní realitě? KON$PIRACE je politicko-epidemiologické drama na motivy (ne)skutečných událostí dneška a dějově volně předchází autorově románu KORPORAC€.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kon$pirace. Přihlašte se a napište ho.
Román je čtivý i napínavý a nejvíc mě zaujala dějová linka mezi Petrem a Klárou. Od knihy jsem ale čekala něco trochu jiného, možná větší ponor do určitých etických a morálních problémů současné doby, nad kterými sama neustále přemýšlím, proto jen tři hvězdy. Dle mého by příběhu tedy slušelo větší zastavení u těch nejpalčivějších témat covidové doby, pro jiného to může být napínavé čtení od začátku až do konce.
Ne, že by to bylo vyloženě zklamání, ale "wow efekt" jako u Korporace se tady nekonal. Škoda, že knize autor nevěnoval trochu víc času, je vidět, že je příběh tzv. šitý horkou jehlou.
Knižní novinky (19. týden)
09.05.2021
Kniha Kon$pirace v seznamech
konspirační teorie koronavirus, covid-19
2017 | Manekýni |
2019 | Korporac€ |
2021 | Kon$pirace |
2023 | Václav Neckář: Šíleně veselý princ |
2020 | Brrrnění |
Velmi čtivě napsaný příběh, který jakoby z oka vypadnul posledním dvěma letům našeho českého bytí. Postavy dělají správné, ale i špatné rozhodnutí a tím působí uvěřitelně. Trochu mě mrzí, že dějová linka s Klářiným bratrem vyšla dle mého trochu do ztracena. Potěšila i lehká návaznost na autorovu původní knihu Korporace, nicméně není ji nutné kvůli pochopení děje znát.