Kráľovstvo podsvetia. Druhá časť
Leshiana Višňovská
Kráľovstvo podsvetia série
< 2. díl
Vieš, kto som, ale viac ti neprezradím. Naďalej nepoznáš moje úmysly a minulosť pre teba ostáva záhadou. Vieš len, že sa nezastavím, kým nedosiahnem svoje. Ovládol som tvoju dušu a rozdrvil ti srdce. Nič nie je náhoda. Všetko je dokonale premyslený plán. Alebo nie? Zakázaná príťažlivosť k nepriateľovi ju vyšla pekelne draho. Vivian sa namiesto vytúženej slobody ocitá medzi chladnými múrmi zámku, kam ju odvedie samotný princ podsvetia. Nebezpečenstvo číha z každej strany a odhodlanie vyslobodiť sa z reťazí ju donúti k razantnému kroku – uzavrieť dohodu s temným anjelom. Rozbieha sa vzrušujúca hra, na konci ktorej nemusí ostať ani jeden víťaz. Podľahnúť pokušeniu je totiž príliš vábivé. Slovenská autorka Leshiana Višňovská po úspešnom debute prináša veľkolepé finále návykovej mafia dark romance Kráľovstvo podsvetia.... celý text
Konečně jsem se i já dostala k tomuto očekávanému závěru temné mafiánské duologie a musím hned v úvodu říct, že návrat Kasiana a Vivian byl celkem epický.
Zůstal náš MC Kasian stejným zmetkem? Ne. On totiž značně přihajzlil! Já nevěděla, zda bych mu nejraději jednu flákla, nebo se na něj vrhla. Tohle byla hodně solidní žhavá jízda, která za mě byla jedno velké hell yeah! Žádné zábrany, žádné svědomí, čirý chtíč a erotické dusno nejvyššího kalibru. Naprosto jsem rozuměla Vivianině narůstající frustraci, ale zvládla to celkem s grácií a dost mě místy i pobavila. Při čtení jsem se nejednou culila jako měsíček na hnůj a nejednou jsem také zůstala s pusou dokořán po některých Kasianových prohlášeních. Super byl i popis japonské kultury a míst, který byl v adekvátní míře tak, aby čtenáře obohatil a zaujal, zároveň však nepřehltil ani nenudil.
Moc ráda bych knize dala plný počet v hodnocení, bohužel za mě to ale pár much mělo. Celou dobu vlastně tančíme kolem jednoho daného rozuzlení a tajemství a toho, jak to vlastně udělat, abychom mohli dostat námi vytoužené HEA. Kasian je tajemný jako hrad v Karpatech. Na mě to bylo možná až moc natahované v porovnání s celkem dost urychleným koncem. Ten by si za mě naopak zasloužil alespoň v epilogu více prostoru. Myšleno zejména zameření na rozuzlení celé situace s císařem, tam já bych uvítala minimálně pár stránek, možná i kapitolku dvě navíc. (Závěr týkající se Ayame byl za mě adekvátní).
I přes pár výtek ale musím říct, že dvojka mě dostala do takových obrátek, že jsem knihu slupla jako malinu a četla se sama.
Ak som pri predošlej časti dilógie Kráľovstvo podsvetia napísala, že mi štipka k dokonalosti chýbala, tentoraz po mne autorka hodila XXL balenie pomyselného korenia a ukázala mi, že úvod série bol len Višňovskej rozbeh. Nielenže Kassianovo správanie bolo horšie, ale aj celkové zápletky, dramatické zvraty a scénky prekypujúce vášňou(vraj ich Leshiana nerada píše- tak toto fakt neveríííím!!!) boli perfektné.
Ale poďme pekne poporiadku. Epilóg pilotnej časti série nám poskytol dychberúce odhalenie. Tento diel hneď v úvode napovie, ako sa Kassian dostal do role obávanej hlavy mafie. Je ťažké niečo prezradiť a pritom neprezradiť nič tým, ktorí ešte sériu nečítali a zvažujú, či sa oplatí. Za mňa sa veru rozhodne oplatí. Aj taká Amo Jones, vraj kráľovná dark-romance, by sa mohla priučiť. Leshiana mala všetko perfektne premyslené. Mnohé nezodpovedané i načrtnuté situácie boli dotiahnuté do najmenšieho detailu a presne tak to mám v obľube. Vivian sa so svojimi vnútornými monológmi krútila stále v tých istých pocitoch, kupodivu mi to vôbec neprekážalo. Autorka ma len utvrdzovala v tom, že Viv nie je žiadna hlupaňa. Presne si uvedomovala, čo od života NEočakávať, ale brala, čo sa jej ponúkalo navzdory bolesti, o ktorej vedela, že ju neminie. O Kassianovi sme sa naozaj dozvedeli viaceré kľúčové momenty z jeho dospievania, prečo sa z neho stal obávaný bezcitný(?) muž. Budete ako Vivian, milovať ho napriek všetkým jeho hradbám vybudovaným okolo srdca. Veľmi som im obom fandila a dúfala, že autorka im dopraje spoločný život, ale… či to tak naozaj bude, si musíte prečítať. Za záver autorke tlieskam, nedokázala som knihu pustiť z rúk, aj keď mi hlava padala od únavy(a to som schopná knihu odložiť aj 20strán pred koncom!).
Ja budem netrpezlivo vykúkať ďalšiu autorkinu knihu, lebo toto je presne moja šálka kávy- štýl písania, zápletky, postavy, ich uveriteľné myšlienky aj skutky. Som zvedavá s čím novým Leshiana príde. Teším sa.
Stoji to za to prečítať si zavŕšenie tejto knihy, prvy diel ani zdaleka nie je taky dobry ako druhy. Kasian bol totalny magor a manipulátor a dobry stratég aj tu sa ukazuje ze je 3 kroky pred všetkými, myslel si ze Vivien zlomy a pritom ho ona rozmetala na kusy, mam pocit ze ani ona ho tak maniacky nemilovala ako na konci on ju. Vivian mi isla dost na nervy, nemala pevnu volu a nebola ani velmi chytra, taka slabsia postava v kuse nadrzana ale da sa jej to vyčítať? NIE. Kto by odolal keby veldla seba mal tak charizmatického, svalnateho, potetovaneho a skuseneho vladcu celosvetovej zločineckej organizácie. Dobre velmi dobre, som hrda ako sa rozrastá knižný trh s našimi Slovenskými spisovatelkami.
Druhá kniha ze série Kráľovstvo podsvetia.
Začínáme tam, kde jsme skončili a jestli jsme si mysleli, že otázek bylo spoustu a žádné zodpovězené, věřte mi, že si nás autorka umí dokonale omotávat na prstík. Ano, postupně nám je toho odhaleno dost, ale své tajemství kniha ukrývá stále.
Mafie, pomsta, minulost, zrada, rodina, tajemství, kultury
Autorka je machr v jedné věci. Jestli jste si mysleli, že jsou věci, které nedávají smysl, věřte, že to tak chtěla. Vše má totiž promyšlené, vše má smysl a svůj důvod. Zapadá to do sebe jako puzzle. Postavy vykreslila tak, že jsem jejich chování chápala a byli chvíle, kdy mi jich bylo upřímně líto, v jakém světě žijou. No vítejte v podsvětí, kde člověk musí spoléhat pouze a jedině na sebe. Nikdy nevíte kdo vas kdy chce zabít.
Kasian, ach ty náš drsňáků. Jo, nikdo z nás ho doma nechce, ale i tak nad tebou budeme slintat. Díky za to, že jsi zůstal věrný sám sobě. Máš svoji hlavu a nic neděláš jen tak. Tvoje kroky jsou dokonale promyšlený a vždy přede všemi o něco vepředu.
Sladká Vivian, děkuji, že jsi nám ukázala, že slunce dokáže svítit i za mraky. Že dokáže rozehřát nejedno zmrzlé srdce. A že naděje není slabost. Že člověka neutváří pouze prostředí, ale on sám a jeho víra.
Máme zde i nějaké nové postavy, které si získali mé srdce a díky nim viděla i jinou kulturu. Navštívila Japonsko(tady ti dávám jedinou výtku, stále bych ho chtěla více) a zabrouzdala do New Yorku. Ano tady se budu opakovat. Leshi jde vidět, jak je to tvoje město, s jakou láskou ho ukazuješ druhým.
I když Kasian moc emocí neukazuje, nám díky němu tlak litál, jak na horské dráze. Co se týká erotických scén, zde jsme jich měli více a že byli . A za mě konec úplně v topu. Ukončilo se to nad moje očekávání, ale stále ve stylu Kasiana a tak je to správné. Ten borec si jede svoje.
Miluji a děkuji @leshiana_author , doufám, že tvých knih budu mít mnohem více v poličce. Protože jsi talent a já ti moc děkuji za projevenou důvěru. @venupress Děkuji za knihu.
Na tohle pokračování jsem se neskutečně moc těšila. Byla jsem zvědavá, jak nakonec bude pokračovat příběh Vivian a Kasiana.
V této části se přesouváme z Atlantic City do Japonska. Jiná země, jiná kultura a především jiná pravidla. A právě tato změna se mi velmi zamlouvala. Do příběhu to přineslo něco nového a svěžího. Nicméně nesmíme zapomenout, že Princ má se svým Království podsvětí stále plány a nic a nikdo ho nezastaví.
Kasian byl a je prevít. Na tom se nic nezměnilo. Je krutý, nenávistný a zcela nevyzpytatelný. Stále si střeží svá tajemství a pravdy. I když nám pomalu odkrývá části svého pekelneho plánu, nicméně na samotný závěr si budeme muset počkat společně s Vivian.
Líbí se mi vyvoj, kterým prošla Vivian. Už to není ta malá ustrašená a naivní dívenka. Tahle nová verze Vivian ukazuje drápky a nebojí se je použít. Už se nenechá nikým ušlapat, natož pak Kasianem. Kterému začíná vzdorovat.
Proto byly jejich společné chvíle velmi žhavé a bojové. Rozhodně to nebyla žádná vanilka. Nene, tohle bylo setsakramensky jiskřivé, elektrizující a živočišné.
Na závěr nesmím zapomenout na Amudise. Tenhle chlupač je zlatíčko. Jako omotal si mě kolem packy.
Co bych vám povídala. Tohle je duologie, kterou si musíte přečíst. Je to fakt jízda. Jízda, kterou si užijete od samého začátku až po samotný konec a epilog.
Kráľovstvo podsvetia 2 je návyková mafiánská romance se vším, co bych od temné romantiky očekávala. Spousta napětí, manipulace, lží a polopravd, tajemství a nevyřešených záhad z minulosti. Je to krutý příběh o souboji nenávisti a lásky, který je zdrojem mnoha pikantností a zajímavých slovních obratů. Oběma hlavním aktérům převrátí život vzhůru nohama.
Kniha má klidnější tempo než první díl. Příběh jde víc do hloubky a postupně poskytne odpovědi na otázky, které vyvstaly během prvního dílu.
Kasian Caruso je přesně ten typ hlavní mužské postavy, která vám utkví v paměti a po většinu knihy úplně nevíte, co si o něm myslet. Dominantní a náladový temný anděl / ďábel pokušitel. Ale zoufale mu chcete porozumět..
Oproti tomu Vivian vůbec nesplňuje představy rozmazlené princezny z podsvětí a statečně a drze vzdoruje všem překážkám ve svém nalinkovaném životě. Tenhle typ hrdinek mám moc ráda.
Chemie a jiskření mezi nimi je přímo elektrizující a hrozí podpálit vše okolo. Jejich dráždivé hry a souboje vůlí, stejně jako podněcování žárlivosti mě moc bavily. Tahle dvojice je pro sebe přímo stvořená. Resp. trojice - v žádném případě nemůžu nezmínit i jejich spolehlivého čtyřnohého božana Amudise.
Celkově jsem nadšená. Autorku považuju za takovou černou perlu z domácího rybníčku - její duologii moc doporučuju.
Čtení Královského podsvětí se pro mě stalo návykovým. Nedalo mě odpočinku ani spánku dokud jsem nedočetla. Prostě potřebovala jsem pochopit tomuto zakázanému vzplanutí,odsouzenému k zániku.
Vztah mezi čistou duší uvězněnou v okovech ve světě zlobí a nespravedlností a jejím temným celoživotním stínem byl naprosto opojný a originální.
Protože tady se z temného prince v žádném případě nestane romantické princátko. Jde si tvrdě za svým cílem i když ví ,že tím způsobí Vivianě ukrutnou bolest a krvácející srdce.
Rozhodně doporučuji tuto tsunami jízdu plnou posedlostí, přitažlivosti,ale i krutosti a touhy po pomstě.
Částečně použiju slova autorky: Vivian posílám výdrž a trpělivost ,Amudisi pusu na čumáček a Kasianovi ,uzdravení jeho zničeného srdce.
Leshiano bylo to skvělé díky :-*
Čakáte zlého chlapa, ktorý sa zmení na záľubeného zajačika?
Tak na to zabudnite.
Kasian Caruso je všetko, ale nie je dobrý. Vo svojom živote urobil všelijaké špinavosti, krutosti a je schopný naozaj všetkého.
Zaľúbil sa? Možno. No určite sa nezmení. Jednoducho je to posadnutosť, závislosť a môžeme to nazvať aj láskou, ktorú však vo svojom svete prejavuje len 2 dušičkám.
Jeden je chlpatý a slintá. Pritom je to ale ten najlepší parťák na svete - verný, poslušný a hlavne - vie zachovať tajomstvo. Jednoducho Amudis.
Druhou je drzá, provokatívna a krásna Vivian, ktorá v živote Kasiana prevrátila všetko naruby.
Tento typ ženských hrdiniek mi jednoducho sedí. Nemôžem sa jej čudovať, že ju Kasian tak opantal. Dominantný, majetnícky, drsný, drzý, nebezpečný, vzrušujúci... Kto by odolal?!
V tejto časti sa presúvame do Japonska, čo sa mne osobne veľmi páčilo. Príjemná zmena a aj nová kultúra. Dokonca sa mi pozdávala aj Ayame. Spicy scén nám autorka nadelila požehnane a boli fakt úžasné!
Tento diel mi príde v určitom ohľade pokojnejší, viac zameraný skôr na iskrenie medzi hlavnými hrdinami. Menej akcie, menej tajomstiev, viac odpovedí. Záver je úplne dokonalý. Inak to snáď ani nešlo, aby sme boli spokojní.
Teším sa na ďalšie autorkine diela.
Kasian a Vivian sú späť v plnom nasadení!
Stret Vivian v kralovstve s Kasianovou vyvolenou ma veľmi pobavil. Tu ženskú som si neskutočne obľúbila!
No stret Kasiana s mafiou uz tak zabavny nebol! Teda minimalne pre mafiu
Dalo by sa povedať, že pre*exovali celú knihu ale ja ako nefanusik erotiky hľadám v tejto knihe to po čom plesa moja čierna duša a dostava sa mi to vrchovate!
Kasian je boh pretvárky a jeho inteligencia a manipulačné techniky su geniálne, hoci byť v koži Vivian a všetkých ostatných tak by som ho zabila! (Viem, že zrejme nie - ma ľudí všade) .
Kniha bola perfektná tak ako prvá časť a na ten koniec môžem len povedať - a do prdelky to vážne?!
Hop šup autorka, potrebujem ďalšiu časť!!
Kralovstvo podsvetia je prosto ...... zle, toxicke, zvrhle.....
Knihu som zacala citat a nevedela odlozit. Ponocovala som? Jasne, ze ano! Ale stalo to za to. Nebudem nic prezradzat len poviem, ze ak hladate napätie a zvrhlost manipulaciu a zahadneho hrdinu tak za mna tuto seriu odporucam vsetkymi desiatimi
„Môžeš sa snažiť akokoľvek chceš, nikdy sa odo mňa nedostaneš. Vždy budem stáť niekde v pozadí a pozorovať každý tvoj krok. Rozrazím lebku každému hajzlovi, ktorý na teba čo i len pomyslí. A nechci vedieť, čo spravím, pokiaľ sa ťa dotkne.“
"Stále mi patrí tvoj život. Nikdy na to nezabúdaj."
Instagram misha_cte_eroticke.romany
žhavá mafiánská darkromance
antihero a morally grey hrdina
manipulace, lži a tajemství
stíny z minulosti
kultura a prostředí Japonska
domluvené manželství
Amudis - rozmazlený a vycvičený rotvajler
střídání pohledu Vivian a Kasiana
Pokračování byla opět pořádná jízda! Hned na začátku dostaneme pár odpovědí na události, které se událi. Přesto si autorka pár tajemství nechala a odhalila je postupně.
Líbil se mi přesun do Japonska a jeho exotické prostředí a představení japonské kultury.
Děkovala jsem autorce a zároveň ji i proklínala. Kasian zůstává stejným hajzlem, který hraje své hry a před Vivian stále drží tajemství, jen už s ní tolik nemanipuluje. Ale s rodinami v Atlantic City ještě neskončil a potřebuje vyřešit poslední hádanku = kdo ho před 15 lety zabil?
Tak tohle byla žhavá jízda. A proč? Z dívky Vivian se stává mladá žena, která se nechce nechat Kasianem zašlapat. Ta nenávist tomu dodala velkou dávku pikantnosti. Žádné sladké polibky, ale boj. Vivian nedá Kasianovi nic zadarmo a tak jsou jejich setkání divoká a ostrá!
Vivian, děvče moje zlaté. V 1.díle jsem s tebou nebyla úplně spokojená a nebyla jsi mou favoritkou. Ale to, co jsi předvedla v Japonsku? Tleskám! Fandila jsem ti. Moc se mi líbí tvůj vývoj postavy.
Vivian po setkání s Princem dala průchod své divoké stránce. Zjistila, že celý její život je jedna velká lež a Kasian s ní manipuloval, lhal jí a bral ji jako součást svého plánu.
Ve chvíli, kdy se Vivian toto vše dozví, tak vytasí drápky a začne se chovat jako divoká kočka. Najednou si nenechá nic líbit a Kasianovi se staví na odpor. Jako jediná se dokáže postavit Princovi.
Konečně se rozhodne bojovat sama za sebe a svou svobodu, po které tolik touží.
Kasian zůstává stejným hajzlem, i když odhalí Vivian, co pro něj znamená. Ale jeho životem je Kráľovstvo podsvetia, organizace, kterou vybudoval a kvůli které vstoupil do manželství a tak se nikdy svého Kráľovstva nevzdá.... Jsem moc ráda, že si držel svůj charakter a povahu, byl to Princ každým coulem.
Lesho, ta poslední kapitola?! Měla jsem infarkt, chtěla jsem tě zabít a zároveň jsem ti tleskala, protože ses držela Kasianova charakteru a nenechala jsi ho jen tak vyměknout. Tlak mi pak zpravil epilog, díky
Druhý díl byl mnohem lepší než první - aspoň to trochu vypadalo mafiánsky, ikdyž zase tak moc ne, aby mě to přesvědčilo o autentičnosti příběhu
Spíš mi to přišlo jako kdyby to bylo napsané dle dnešního vzoru pro mladé, kdy se sice ze záporáka nestane klaďas, ale stejně to dobře dopadne
Mělo to napětí, erotiku, dokonce i příběh a na prvotinu nebylo to vůbec špatné to jsem četla i mnohem horší ...
Myslím, že do budoucna to autorka vypiluje a dočkáme se skvělých příběhů - rozhodně k tomu má velké předpoklady
Dávám o hvězdičku více než u prvního dílu a jsem zvědavá, co si pro nás autorka připraví na příště - myslím, že to knihu od knihy bude stát za to
Nebudu dávat hvězdičky, nechci otrávit autorku od dalších děl, protože tady je veliký potenciál na velké věci.
Nejsu odborník můžu jenom popsat své pocity, názory.
Popravdě jsem se těšila na další díl, na zvraty a odpovědi.
Čtu, čtu jsem v půlce a teď si říkám, tady bude jistě něco, nějaký zvrat, napětí, (jedna vražda za oknem ok) a ono nic. Čtu dál, dávám šanci a pořád nic. Jenom jejich nějaké dohady, sex (chválím).
Na konci teda nějaké to napětí a vyústění bylo.
Pro mne na mafii je to málo.
Na druhý diel som sa fakt tešila, no som z nebo tak nejak rozpoltená
Kassian ako bad boy je opäť skvelý, Vivian mi miestami šla na nervy ..
dej mi ku koncu pripomínal Daniele Lori 3 dielom ( Ronan a Mila )
… každopádne tempo deja či ero scénky nechýbali, dej sa vyvíjal dynamicky dobre, takže cez nejaké mini pripomienky doporučujem dočítať a uzavrieť si jedničku