Kráľovstvo podsvetia. Druhá časť přehled

Kráľovstvo podsvetia. Druhá časť
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536925/bmid_kralovstvo-podsvetia-kralovstvo-podsvetia-2.jpg 4 36 36

Kráľovstvo podsvetia série

< 2. díl

Vieš, kto som, ale viac ti neprezradím. Naďalej nepoznáš moje úmysly a minulosť pre teba ostáva záhadou. Vieš len, že sa nezastavím, kým nedosiahnem svoje. Ovládol som tvoju dušu a rozdrvil ti srdce. Nič nie je náhoda. Všetko je dokonale premyslený plán. Alebo nie? Zakázaná príťažlivosť k nepriateľovi ju vyšla pekelne draho. Vivian sa namiesto vytúženej slobody ocitá medzi chladnými múrmi zámku, kam ju odvedie samotný princ podsvetia. Nebezpečenstvo číha z každej strany a odhodlanie vyslobodiť sa z reťazí ju donúti k razantnému kroku – uzavrieť dohodu s temným anjelom. Rozbieha sa vzrušujúca hra, na konci ktorej nemusí ostať ani jeden víťaz. Podľahnúť pokušeniu je totiž príliš vábivé. Slovenská autorka Leshiana Višňovská po úspešnom debute prináša veľkolepé finále návykovej mafia dark romance Kráľovstvo podsvetia.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kráľovstvo podsvetia. Druhá časť. Přihlašte se a napište ho.

Mikaelask
18.11.2024 3 z 5

Na druhý diel som sa fakt tešila, no som z nebo tak nejak rozpoltená
Kassian ako bad boy je opäť skvelý, Vivian mi miestami šla na nervy ..
dej mi ku koncu pripomínal Daniele Lori 3 dielom ( Ronan a Mila )

… každopádne tempo deja či ero scénky nechýbali, dej sa vyvíjal dynamicky dobre, takže cez nejaké mini pripomienky doporučujem dočítať a uzavrieť si jedničku

Literarytwins
08.11.2024 4 z 5

Konečně jsem se i já dostala k tomuto očekávanému závěru temné mafiánské duologie a musím hned v úvodu říct, že návrat Kasiana a Vivian byl celkem epický.

Zůstal náš MC Kasian stejným zmetkem? Ne. On totiž značně přihajzlil! Já nevěděla, zda bych mu nejraději jednu flákla, nebo se na něj vrhla. Tohle byla hodně solidní žhavá jízda, která za mě byla jedno velké hell yeah! Žádné zábrany, žádné svědomí, čirý chtíč a erotické dusno nejvyššího kalibru. Naprosto jsem rozuměla Vivianině narůstající frustraci, ale zvládla to celkem s grácií a dost mě místy i pobavila. Při čtení jsem se nejednou culila jako měsíček na hnůj a nejednou jsem také zůstala s pusou dokořán po některých Kasianových prohlášeních. Super byl i popis japonské kultury a míst, který byl v adekvátní míře tak, aby čtenáře obohatil a zaujal, zároveň však nepřehltil ani nenudil.

Moc ráda bych knize dala plný počet v hodnocení, bohužel za mě to ale pár much mělo. Celou dobu vlastně tančíme kolem jednoho daného rozuzlení a tajemství a toho, jak to vlastně udělat, abychom mohli dostat námi vytoužené HEA. Kasian je tajemný jako hrad v Karpatech. Na mě to bylo možná až moc natahované v porovnání s celkem dost urychleným koncem. Ten by si za mě naopak zasloužil alespoň v epilogu více prostoru. Myšleno zejména zameření na rozuzlení celé situace s císařem, tam já bych uvítala minimálně pár stránek, možná i kapitolku dvě navíc. (Závěr týkající se Ayame byl za mě adekvátní).

I přes pár výtek ale musím říct, že dvojka mě dostala do takových obrátek, že jsem knihu slupla jako malinu a četla se sama.

Vknihách
07.11.2024

Ak som pri predošlej časti dilógie Kráľovstvo podsvetia napísala, že mi štipka k dokonalosti chýbala, tentoraz po mne autorka hodila XXL balenie pomyselného korenia a ukázala mi, že úvod série bol len Višňovskej rozbeh. Nielenže Kassianovo správanie bolo horšie, ale aj celkové zápletky, dramatické zvraty a scénky prekypujúce vášňou(vraj ich Leshiana nerada píše- tak toto fakt neveríííím!!!) boli perfektné.

Ale poďme pekne poporiadku. Epilóg pilotnej časti série nám poskytol dychberúce odhalenie. Tento diel hneď v úvode napovie, ako sa Kassian dostal do role obávanej hlavy mafie. Je ťažké niečo prezradiť a pritom neprezradiť nič tým, ktorí ešte sériu nečítali a zvažujú, či sa oplatí. Za mňa sa veru rozhodne oplatí. Aj taká Amo Jones, vraj kráľovná dark-romance, by sa mohla priučiť. Leshiana mala všetko perfektne premyslené. Mnohé nezodpovedané i načrtnuté situácie boli dotiahnuté do najmenšieho detailu a presne tak to mám v obľube. Vivian sa so svojimi vnútornými monológmi krútila stále v tých istých pocitoch, kupodivu mi to vôbec neprekážalo. Autorka ma len utvrdzovala v tom, že Viv nie je žiadna hlupaňa. Presne si uvedomovala, čo od života NEočakávať, ale brala, čo sa jej ponúkalo navzdory bolesti, o ktorej vedela, že ju neminie. O Kassianovi sme sa naozaj dozvedeli viaceré kľúčové momenty z jeho dospievania, prečo sa z neho stal obávaný bezcitný(?) muž. Budete ako Vivian, milovať ho napriek všetkým jeho hradbám vybudovaným okolo srdca. Veľmi som im obom fandila a dúfala, že autorka im dopraje spoločný život, ale… či to tak naozaj bude, si musíte prečítať. Za záver autorke tlieskam, nedokázala som knihu pustiť z rúk, aj keď mi hlava padala od únavy(a to som schopná knihu odložiť aj 20strán pred koncom!).

Ja budem netrpezlivo vykúkať ďalšiu autorkinu knihu, lebo toto je presne moja šálka kávy- štýl písania, zápletky, postavy, ich uveriteľné myšlienky aj skutky. Som zvedavá s čím novým Leshiana príde. Teším sa.

Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)

29.09.2024

Kniha Kráľovstvo podsvetia. Druhá časť v seznamech