Krásny omyl
Vi Keeland
Caina Westa som stretla raz večer v bare. Zazerala som naňho, čo si nesprávne vysvetlil ako záujem. Prihovoril sa mi, no ja som ho bez mihnutia oka poslala do čerta. Vynadala som mu do egoistických klamárov a podvodníkov, až fešák vyvaľoval oči. Viete, pred časom zbalil moju kamarátku, pričom pozabudol na jednu maličkosť. Bol ženatý. A tak som mu vyčistila žalúdok. Vysvitlo však, že som vybehla na nesprávneho. Veď som sa aj čudovala, prečo sa tvári tak nechápavo! Skrátka, trápna situácia. Z podniku som zdúchla a ani mi nenapadlo sa ospravedlniť. Zbytočná strata času. Aj tak toho plejboja už v živote nestretnem, všakže? Presne to som si myslela... až do chvíle, keď som na druhý deň ráno vošla do triedy. Nuž, dobré ráno, profesor West. Som vaša nová asistentka.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , Ikar (SK)Originální název:
Beautiful Mistake, 2017
Moje první kniha od této autorky a musím říct že určitě nebude poslední, ráda si přečtu i další knihy.
Začala jsem jí číst ve slovenštině a pak jsem se nedokázala odtrhnout, i když to bylo trošku namáhavé. Když mi přišla v češtině, tak jsem začala zase hezky od začátku a dnes jsem dočetla :-).
Musím říct, že jsem čekala knihu podobnou Losing It. Dostala jsem ale mnohem víc. Na začátku jsem se smála jako blázen, pak přišla i dramatická linka a já byla celou dobu v napětí, kdy hlavně návrat do minulosti mi za hrdiny lámal srdce...
Hlavně za Rachel a její sestru... Víc ale neprozradím.
Profesůrek mile překvapil, Rachel jsem měla moc ráda a měla můj obdiv.
Spolu se pořád hádali, provokovali a usmiřovali se, takové hašteření mám nejradši mezi hlavními hrdiny.
Doporučuji k přečtení!
Moc pěkný příběh, určitě hodnotím jako jeden z povedenějších. Postavy jsou sympatické, všechno tak hezky plyne a nejsou tam žádný zbytečně přeslazené scény (až na epilog) a děj není uměle natahovaný. Název knihy je trochu závádějící, protože příběh nabízí víc než jen sexy profesora.
Uzasna knížka. Už jsem jich četla spousty, ale Cain je super. Já bych to tak chtěla zfilmovat:)
Musím říct, že mě knížka velmi mile překvapila. Očekávala jsem klasický zakázaný vztah mezi studentkou a učitelem a s tím spojenou zápletku. Moc mě potěšilo, že ač to v knížce bylo zmíněno, nejednalo se o něco, co by se primárně řešilo. Naopak příběh byl mnohem složitější.
Možná i proto, že jsem do knihy šla s určitými očekáváními poměrně dlouho mi trvalo, než jsem byla schopná odhadnout příběh do větších podrobností, takže mě i děj dokázal překvapit.
Rachel si sebou do života nese poměrně velkou zátěž a díky tomu je silnou hlavní hrdinkou. Bavilo mě na ní to, že celou dobu byla svá. Ze začátku mě trochu rozčilovala její nejistota ohledně Caina, přestože jeho úmyly byly poměrně zřejmé. Zase na druhou stranu se dá pochopit, že vzhledem k jejímu životu nemá dostatečné sebevědomí, ač se to snaží skrývat. Cain se mi ze začátku hrozně líbil. Ale později mě začal trošku rozčilovat pro změnu on a jeho tajnůstkaření. Při tom se snažil udělat správnou věc a byla jsem přesvědčená o tom, že se mu to povedlo.
Vi Keeland mám obecně velmi ráda, protože umí napsat romantickou knížku, u které se pobavíte a zároveň má silné téma. To se jí povedlo i tentokrát. Co ale musím knize vytknout je opravdu velké množství překlepů a chyb. Většinou si těchto věcí moc nevšímám, ale tady jich bylo tolik, že to nešlo přehlednout. Pomíjím větší množství překlepů, které se objevily především v erotických pasážích, tam by třeba i dalo pochopit, že se překladatelka a možná i korektorka nechali unést, ale to, že z jedné ženské postavy se v průběhu knihy stal muž, to už neodpustím.
I přesto se mi, ale kniha líbila a doporučuji ji.
Když jsem hledala co číst, sáhla jsem po téhle knize úplně náhodou. U autorky se mi líbí, že ačkoliv píše erotické romány, není to jen o erotice, ale vždy má kniha propracovaný a emotivní příběh. A tahle kniha není výjimka. Rachel mi přišla sympatická, chytrá, milá, trochu trhlá ale tím správným směrem. Caine mi ze začátku moc neseděl... V celku arogantní, egoistický, pohledný týpek, kterému není nikdo dobrý a jde mu jen o to jedno. A o disciplinovanost! Každopádně, ať se zdá jaký je, platí tady pravidlo, že nemáš soudit knihu podle obalu, a tak i z něho se vyklubal silný, ochranitelský a správný muž s obrovským srdcem, který svou přehnaností jen chrání sám sebe. No, mohl by ho kde kdo závidět.
Velmi pěkná kniha s překvapivým koncem. Romantika, sex a osudové setkání. Velmi příjemné čtení
Jde ovlivnit náš osud? Tato kniha ukazuje, že ano. Příběh vypráví o studentce hudby Rachel a jejím profesoru Cainovi. Klasická zápletka, která se objevuje často, ale co mě na knize zaujalo, byly náhledy do minulosti, které vlastně ovlivnily celý příběh. Víc, už prozrazovat nebudu, ale určitě stojí za přečtení :)
Tento román byl překvapením. Ten kdo čeká červenou knihovnu s jasným a plytkým příběhem bude zklamán a překvapen jako já. Část o minulosti mě bavila více než hlavní příběh, je velmi důležité aby každému vešel do života jeho anděl v ten správný čas...
Táto kniha moja najobľúbenejšia od autorky. Hlavné postavy som si hneď zamilovala inak to nešlo. Páčilo sa mi najmä časti z minulosti tie boli fakt super . Kniha sa mi veľmi rýchlo čítala. Príbeh bol vtipný najmä ich stretnutie a dialógy medzi nimi boli úžasné. Mám rada, keď sú príbehy rozprávane z oboch pohľadov, ako aj pri tejto knižke, kde viac pochopím obe postavy. Jednoznačne úžasná knižka.
Tato kniha byla o něco slabší, ačkoliv měla ten správný "náboj", vadilo mi tady víc plactivych scén a predtvidatelny děj. Jinak hlavní postavy byly fajn.
Nad touhle knihou, než jsem jí vzala do ruky, jsem nijak výrazně neváhala. Šlo to rychle. Vi mám již několikrát vyzkoušenou a ještě nikdy mě nezklamala a nestalo se tomu ani teď. Naopak. Četlo se to naprosto samo, hrozně rychle. A neskutečně mi v ten okamžik bodla. Byla hrozně milá s trochou toho erotična a především vtipná. Hrozně mě bavila.
Hlavní hrdinka Rachel byla skvělá, neměla jsem vůči ní ani popel. Bavila mě, jaké měla štěstí na pozdní příchody anebo jiné nehody. Nebyla věčný smolař, že by se to s ní táhlo na každém kroku a nestalo se to ničím otravným. Byla pracovitá a svědomitá, přičemž všechno stíhala a byla v pohodě. Její vyjadřování bylo hodně úsměvné (společně s její kamarádkou Avou ještě lepší). A první setkání s Cainem? Hodně dobré!
Druhý hlavní hrdina Caine se mi hrozně líbil a nešlo si ho neoblíbit. Bavil mě, jak se choval ve společnosti celkově - zdvořile, a k Rachel - sebevědomě. Jak se svým způsobem dohadovali, laškovali, flirtovali nebo kočkovali. A nic z toho nebylo opět nic přehnaného, tomu chlapovi to dokonale sedělo. Bylo hezké vědomí, že se tak mladý muž dokáže chovat slušně a gentlemansky. V soukromější rovině už dokázal vyprodukovat trocha té sprostosti, přesto to bylo vše dobré a akorát. Holt nedá se úplně odolat profesorovi Pevný půlky. :D
Ti dva dohromady mě vážně - ano, opakuji se, ale to jinak nejde - bavili! Neskutečně. Tenhle pár byl skvělý, seděl mi, jejich vývoj vztahu byl neuspěchaný, nepřehnaný. Co se týče jejich minulosti, protože vždycky se objeví nějaký ten kousek, který s tím zamává. Ačkoliv jsem nad tím nijak nepřemýšlela, nejspíš by mě to nenapadlo. Ale bylo to zajímavé a možná vážně milé propojení. Ani jeden to neměl lehké, natož pěkné. Oba museli podniknout velké věci, především ty v sobě. Oba toho ušli dost, ale přeci jenom Rachel v tomhle případě došla o dost dál. Nešlo jim nic jiného než fandit a držet palce. :)
Z vedlejších postav se mi líbila Ava, Charlie a i Davis, kterého, musím prostě přiznat, mi bylo vážně líto. Taková postava, která to trochu - kapku - odnesla. Asi by si zasloužil taky něco dobrého, protože to nebyl absolutně špatný člověk a já ho měla celkem ráda.
Jako celek a pro shrnutí - tohle byla naprosto skvělá kniha, kde mi stránky mizely před očima. Byla milá, romantická, především vtipná, akorát erotická. Až pohádka. Bavila mě a líbila se mi, evidentně jsem na něco takového měla náladu či štěstí, protože, jak jsem psala již na začátku - ohromně mi sedla. Ústřední dvojice báječná, hodili se k sobě a já si je hrozně oblíbila.
Epilog byl fajn, i když končil klišé prvkem, ale odpouštím tomu - to bylo jasné, prostě se to stát muselo. :D Samozřejmě neváhám doporučit a hodnotím plným počtem a těším se na další Viinu knihu. :)
Nikdy předtím jsem nečetla ani nevím jak jsem se k téhle knížce dostala prostě jsem jí stáhla a tak jsem se začetla až jsem tomu sama nevěřila je to úžasná knížka přečetla jsem jí za 2 dny úplně mě uchvátila, že jsem za další dva dny přečetla další knížku Milá Bridget, chci tě. A mám objednaný dalších 5 knížek jsem opravdu nadšená. Nikdy by mě nenapadlo že začnu číst, kdykoliv jsem se k tomu odhodlala byla to pro mě noční můra a přečetla jsem max 4 stránky ale tohle mám chuť přečíst na jeden nádech opravdu paráda.
sex láska pro ženy erotika americká literatura
2019 | Nesnáším tě |
2018 | Alfa samec |
2018 | Šéf |
2019 | Rebelský dědic |
2019 | Rebelské srdce |
Příjemný relax na odpoledne/večer. Taková ta kniha, kdy je vám už od začátku jasné, jak to skončí, a přitom hltáte každé další slovo. Příjemným bonusem u tohoto typu literatury jsou "moudra", která vás přinutí k zamyšlení/k porovnání s vlastním životem. Sexy profesor jich pár nabízí.
*Ale když to tam není, nemůžete to nutit. To je totéž, jako když to tam je, a vy se to snažíte nevidět.
*Ten, kdo vás miluje, vám vaše chyby odpustí. Ale pokud je budete skrývat nebo o nich lhát, už to nebudou chyby - budou to rozhodnutí.
*Ale nakonec je vždy lepší někomu ublížit pravdou než ho učinit šťastným pomocí lží.
*To není jizva, je to jen řezná rána, která se zahojila. Opravdové jizvy jsou ty, které nejsou vidět - a ty se také hojí nejhůř.