Hoši od Bobří řeky (komiks)
Jaroslav Foglar
Kreslené seriály Jaroslava Foglara série
K oslavám 100. výročí narození Jaroslava Foglara připravila Olympia komiksové vydání Hochů od Bobří řeky - legendy dětské literatury. Skautská dobrodružství a lovení "bobříků" na letním táboře. Román psaný, pilovaný a broušený řadu let. Nevznikl na psacím stole, byl prožit mezi chlapci v klubovnách, na vycházkách a u táborových ohňů. Byl psán okouzleným a vnímavým srdcem autora. Scénář podle knihy napsala Ivana Peroutková.... celý text
Foglar je klasika. Po přečtení knihy si myslím, že by si ji dnešní děti měly přečíst. Zvlášť ti, kteří mají pocit, že se pořád nudí.
Nebyla jsem si jistá, jestli už na foglarovky nazrál čas. Máme doma pár komiksových verzí, protože jiné komiksy teď u kluků letí, ale tyto zatím míjeli bez povšimnutí. A pak přišlo audiozpracování v rozhlase a já zkusmo nabídla první kapitolu místo svého obvyklého večerního čtení. Chytlo se to! Oba mí synové se do poslechu opravdu ponořili, poslouchali bez dechu každý večer a kdybych náhodou chtěla zapomenout, oni se vždy připomněli. A když čtení skončilo, starší syn zvědavě sáhl i po knize. Musel přeci porovnat, jak se liší ilustrátorova představa hochů od té jeho a jestli Sluneční zátoka vypadá opravdu jako ta na Sázavě, kam jsme za Jestřábem zavítali v předloňském létě i my :-) A já se těším, že nám Hoši od Bobří řeky otevřeli cestu i k dalším foglarovkám.
2003 | Záhada hlavolamu |
2007 | Rychlé šípy |
2005 | Hoši od Bobří řeky |
1991 | Dobrodružství v temných uličkách |
1990 | Boj o první místo |
Kniha meho dětství. Četla jsem v knižní podobě a teď jsem si s radostí přečetla komiksovou podobu. Rikitan, zelená příšera, přátelství, dobrodružství. Škoda že dnešní děti tráví tolik času doma a dobrodružství znají jen z počítače. Krásné čtení před usnutím.