Krev na sněhu

Krev na sněhu
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250548/bmid_krev-na-snehu-lDH-250548.png 4 2366 2366

Krev na sněhu série

1. díl >

Sedmdesátá léta v Oslu. Olav Johansen nedokáže jezdit autem pomalu, je měkký jako máslo, příliš snadno se zamilovává, jestliže se rozčilí, ztrácí hlavu a je mizerný v matematice. Něco málo přečetl, ale moc toho neví a rozhodně nemá takové znalosti, které by byly k něčemu užitečné. A píše pomaleji, než roste stalaktit. K čemu se tedy hodí? Je skvělý zabiják. Nemusí přitom jezdit autem, zabíjí většinou lidi, kteří si to zasluhují, a nejsou to žádné složité počty. Alespoň prozatím nebyly. Dokud od šéfa nedostal nový úkol: vyřídit jeho manželku. Krev na sněhu je první díl duologie, kterou Jo Nesbo napsal pod pseudonymem Tom Johansen (na obalu knihy se však přiznává Nesbo, stejné je to i u zahraničních vydání).... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Kniha Zlín

Blod på snø, 2015

Aymira
19.06.2017 3 z 5

Kraťoučký příběh o nájemném vrahovi vyprávěný z jeho pohledu. Děj je velmi přímočarý, zápletka i závěr předvídatelný (což zde není na škodu). Nesbo si zde hraje se slovy přesně tak, jak je u něho v poslední době zvykem, kniha se tedy velmi svižně čte. Z příběhu na mě při čtení malinko dýchal groteskní nádech, skoro by se dalo říct, že některé scény by skvěle zapadly do filmů s Laurelem a Hardym. Mám-li tuto knihu brát jako jakousi vsuvku v Nesbově tvorbě, mám z ní pozitivní pocit. Jinak ovšem není ničím, co by mi dlouho zůstávalo v paměti.

MiroslavKutík
12.06.2017 5 z 5

Nesbo prostě umí. I z krátké knihy, udělá četbu na jednu noc. Je to slušný příběh se smutným koncem. Mě se kniha moc líbila.

Ninie
04.06.2017 3 z 5

No... Každý je nadšený z tohoto spisovatele, údajně píše bestsellery. Tohle asi byla špatná volba pro moji první knihu od něj, ale můžu říct, že jsem zklamaná, jedná se o průměrný thriller, obyčejný román, který najdete ve výprodeji v levných knihách...
uvidíme, co mi přinese další kniha, ale tohle rozhodně nedoporučuju. Určitě to není četba pro náročné čtenáře :)

druzickaster
01.06.2017 5 z 5

První "Nesbovka" a ano bavilo mě to. Fabulace hlavního hrdiny byla zábavná.

ivulka15
21.05.2017 5 z 5

Nesbo dokázal i na pouhých 150 stranách rozehrát brilantní příběh. No nebyl snad ten nájemný vrah s měkkým srdcem k sežrání?

000nugatovej
07.05.2017 5 z 5

Nesbo umí psát. Po mnohem objemnějších románech s HH tu i na pouhých sto padesáti stranách rozehrál zajímavý napínavý příběh. Jak bývá u něj zvykem s nečekaným závěrem. Příběh, kde hrají zásadní roli příběhy, které si potřebuje vytvářet titulní postava. Skrze tyto příběhy se snaží dát tomu, co se kolem něj děje, nějaký smysl a řád. Znovu a znovu ho ovšem překvapuje, že se mýlí.

Nesbo umí psát. Jeho mistrovství není jen v ději, kde vše do sebe zapadá, ale i v tom, jak to píše… Třeba začátek, v němž tančí sněhové vločky, je virtuózní. Krev na sněhu vytváří (již na první straně) jakýsi nachový královský plášť s hermelínem. A tím krvavým pláštěm kniha i končí. Krev na sněhu. Nesbo umí psát.

Adelajda_4
05.05.2017 5 z 5

Nesba opravdu zbožňuju a za cíl jsme si dala přečíst všechny jeho knihy, ne jenom Holeovky. Knížka je poměrně útlá, takové víkendové čtení, ale je perfektní. Opět naprosto nečekaný konec a tak to má být!

Pajina68
05.05.2017 3 z 5

Knihu jsem přečetla během 2 hodin, byla to taková delší povídka. Zajímavá, ale již jsem od Nesba četla knihy lepší.

SelenaDemi428
29.04.2017 4 z 5

Hezky stručně napsané bez nějakých zbytečných prodlužovacích okecávaček :D. Po knize, která měla téměř 650 stran to pro mě byla příjemná oddechovka, kterou jsem měla přečtenou hned a to i kvůli tomu, že jsem si jí zase mohla tahat všude s sebou,

bakjo95
29.04.2017 4 z 5

Krátká, odpočinková povídka na rychlejší čtení. Od začátku mi bylo jasné, že nakonec skončí s Marií, ale přesto jsem se chtěl přesvědčit a dočetl to...a jo, docela se mi to i líbilo. Já jsem prostě chtěl ten sentimentální konec, dlouho jsem totiž neviděl žádnej americkej film. 70%

antonin0999
25.04.2017 4 z 5

Vydařené dílo se zajímavou hlavní postavou, které mě dostalo stylem, kterým bylo napsáno. Čtenář ho smlsne snadno jako jednohubku. Škoda těch naivních milostných momentů, ale to asi k Olavovi muselo patřit...Na četbu druhého dílu se těším!

Heidrekr
29.03.2017 4 z 5

Zajímavá povídka na odpočinutí od Harryho. Hlavní hrdina mi byl hodně sympatický, zajímavá osoba s jasným pohledem na svět, na můj vkus tam bylo trochu hodně romantiky, na štěstí rozsah knihy plně postačil.

Briv
25.03.2017 4 z 5

Nesbø umí překvapit. Ten konec jsem vůbec nečekala. Napadalo mě v průběhu čtení spousta scénářů, ale tento popravdě ne.
Krev na sněhu je moje druhá kniha od Nesba, jako první jsem četla Syna a připadala mi trochu podobná. Ráda se pustím i do druhého dílu.

Samira
24.03.2017 5 z 5

Nesba miluji, takže nemohu než tuto netradiční, poetickou, ale drsnou povídku hodnotit jinak než maximálně kladně. Byla překvapující, přes prohlilé prostředí čistá a mně nechyběla ani strana navíc, vše již bylo řečeno.
Výborný kousek na jeden večer.
Stojí za to!

adelinka
22.03.2017 4 z 5

Čítala sa dobre. Tu sme nesledovali postupy detektíva, ale tú opačnú stranu. Mne bol Olav sympatický napriek tomu, že bol nájomný vrah.....

Эva
06.03.2017 3 z 5

Jediná kniha, kterou jsem od autora nečetla, tak jsem to chtěla napravit. No... Na serii s Harrym Holem to nemá, to si nebudeme lhát, Syn byl také výrazně lepší, i když námětově mi přišel i podobný, nebo možná charakterem hlavní postavy. Kniha se dobře četla, sem tam mě dějově překvapila, hlavní hrdina mi byl celkem sympatický, ale k žádnému jásání u mě nedošlo...

JakubHrdoun
05.03.2017 2 z 5

Narozdíl od knih s Harrym Holem bohužel celkem slabé, do druhého dílu už jsem se kvůli tomu nepustil. Styl psaní mě v tomto případě narozdíl od Nesbových předchozích knih minul.

JaKa1974
23.02.2017 3 z 5

První moje přečtená kniha od tohoto autora. Kniha je čtivá, ale hlavní hrdina je zvláštní člověk. Jsem ráda, že takového člověka nemám ve svém okolí.

Klára90
22.02.2017 5 z 5

Mě se kniha líbila, vůbec jsem si ji nespojila s Harrym. Příběh se četl lehce a tak nějak sám, vyprávění hlavní postavy mě bavilo - hrozně mi to připomínalo vyprávění příběhů v Sin city. Krátký děj, jednoduchá zápletka, požitek velký

PetK
21.02.2017 5 z 5

Snažila jsem se maximálně oprostit od HH. Nepovedlo se mi to úplně, ale vlastně mi to nevadí - moc se mi líbilo, jak je Krev na sněhu oproti holeovkám hravá, místy absurdní, lehká a nenáročná, úsměvná, jako když si po úžasném výživném obědě dáte jemnou ovocnou zmrzlinu. "Blbečkovi" Olavovi jsem se musela smát od třetí stránky, a pokud nemáte tendenci u knížek těžce vytuhávat, dáte to i za jeden večer nebo deštivou neděli jako chutnou jednohubku. Konec jsem si musela přečíst dvakrát. :-) A už jsem se zakousla do Půlnočního slunce a jsem zvědavá, do jaké míry to (ne)rozšíří tento příběh.