Krhutoviny

Krhutoviny
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536189/bmid_krhutoviny-6617d8b604078.jpg 4 7 7

Jiskření významů, slovní hříčky a kotrmelce – to všechno zasazené do každodenního života i výjimečných, nejednou absurdních příhod. Průpovídky i dialogy, které berou dech, ale určitě ne čas. To jsou Krhutoviny. Nechte se smést tajfunem slov a rýmů v nečekaných přesmyčkách mířících dále než za dva rohy. Objevte sto a jeden rozměr nejen humoru, ale také typické krhutovské nostalgie a poetiky! Tahle nespoutaná oslava češtiny je pro všechny, kdo se nebojí zasmát, zapřemýšlet, nebo se třeba nechat dojmout.... celý text

Přidat komentář

ma_Run_ka
20.10.2024 4 z 5

Knížka, kterou mi dal do ruky můj syn... "Mami, to si přečti - to nemá chybu!".
A tak jsem si v neděli ráno začala číst....
Humor z mého rodného kraje.... někoho neosloví, někoho jen lehce pobaví, někdo bude nadšený a já se usmívám, slzím a zamýšlím... Tolik pravdy, tolik prožitých situací, které přináší každodenní bytí na tomto světě. Čeština je krásný jazyk, je zvukomalebná a když se přidá "humor a nadání", pak může vzniknout sbírka, kterou Jirka Krhut (muzikant a bavič) vypustil do světa. Odlehčená realita - jak sám autor píše ve svém úvodu.... a to se mi líbí a je mi blízké..... "Děkuji!".
A kdo je smutný a potřebuje na chvilku "vypnout", ať si vezme knížku, najde si klidné místečko pro sebe a začte se.... nejlépe přečíst celé najednou. A varuji - hrozí dobrá nálada, je nutné upozornit spolubydlící :-)

sakro
04.10.2024 5 z 5

Přemýšlel jsem, jak bych tuhle knihu zhodnotil. Nakonec jsem si přiznal, že nevytvořím popisek výstižnější, než uvedl v závěrečném poděkování sám její autor. Je to sbírka básniček, rýmovaček, přesmyček, citátů a všelijakých lingvistických postřehů, salt a přemetů. Za sebe jen dodám, že jelikož miluji humor (i ten lehce přes čáru) a sám si rád hraji s nádherným českým jazykem, považuji knihu za téměř geniální a budu si v ní jen tak bezcílně a opakovaně bloudit a listovat ještě hodně dlouho.