Krhutoviny přehled

Krhutoviny
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536189/bmid_krhutoviny-6617d8b604078.jpg 4 7 7

Jiskření významů, slovní hříčky a kotrmelce – to všechno zasazené do každodenního života i výjimečných, nejednou absurdních příhod. Průpovídky i dialogy, které berou dech, ale určitě ne čas. To jsou Krhutoviny. Nechte se smést tajfunem slov a rýmů v nečekaných přesmyčkách mířících dále než za dva rohy. Objevte sto a jeden rozměr nejen humoru, ale také typické krhutovské nostalgie a poetiky! Tahle nespoutaná oslava češtiny je pro všechny, kdo se nebojí zasmát, zapřemýšlet, nebo se třeba nechat dojmout.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krhutoviny. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

ma_Run_ka
20.10.2024 4 z 5

Knížka, kterou mi dal do ruky můj syn... "Mami, to si přečti - to nemá chybu!".
A tak jsem si v neděli ráno začala číst....
Humor z mého rodného kraje.... někoho neosloví, někoho jen lehce pobaví, někdo bude nadšený a já se usmívám, slzím a zamýšlím... Tolik pravdy, tolik prožitých situací, které přináší každodenní bytí na tomto světě. Čeština je krásný jazyk, je zvukomalebná a když se přidá "humor a nadání", pak může vzniknout sbírka, kterou Jirka Krhut (muzikant a bavič) vypustil do světa. Odlehčená realita - jak sám autor píše ve svém úvodu.... a to se mi líbí a je mi blízké..... "Děkuji!".
A kdo je smutný a potřebuje na chvilku "vypnout", ať si vezme knížku, najde si klidné místečko pro sebe a začte se.... nejlépe přečíst celé najednou. A varuji - hrozí dobrá nálada, je nutné upozornit spolubydlící :-)

sakro
04.10.2024 5 z 5

Přemýšlel jsem, jak bych tuhle knihu zhodnotil. Nakonec jsem si přiznal, že nevytvořím popisek výstižnější, než uvedl v závěrečném poděkování sám její autor. Je to sbírka básniček, rýmovaček, přesmyček, citátů a všelijakých lingvistických postřehů, salt a přemetů. Za sebe jen dodám, že jelikož miluji humor (i ten lehce přes čáru) a sám si rád hraji s nádherným českým jazykem, považuji knihu za téměř geniální a budu si v ní jen tak bezcílně a opakovaně bloudit a listovat ještě hodně dlouho.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Krhutoviny v seznamech

v Přečtených6x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit2x