Křik mrtvé ženy
Roxann Hill
Případy Steinbachové a Wagnera série
Pavel Wagner, unesený a zdrogovaný, se stane svědkem sadistické vraždy. Když je zanedlouho nalezen, stále ještě pod vlivem drog, stojí spolu se soukromou vyšetřovatelkou Annou Steinbachovou před svým dosud nejnáročnějším případem: tentokrát totiž nemají k dispozici tělo ani důkazy. Byly to snad všechno jenom Pavlovy halucinace? A kdo jsou vůbec jeho únosci? Aby toho nebylo málo, čeká Annu a Pavla ještě interní hodnocení, jež má posoudit, jak plní své pracovní povinnosti, což by jim oběma mohlo zásadně ublížit. Pracovní i osobní životy se jim hroutí, ale oni se dál snaží za každou cenu odhalit pravdu. Začíná smrtelně nebezpečná hra na kočku a myš, která si brzy vybere svou daň. Nikdo si nemůže být jistý, jestli nakonec vyvázne živý.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2024 , VendetaOriginální název:
Und nachts träumt der Tod, 2024
Beru tuto sérii trochu na přeskáčku, ale nevadí. Čtení jsem si užila. Zajímavá zápletka, trochu jiné než jsem zvyklá. Doporučuji.80%.
Celá série byla skvělá, četla jsem souvisle a moc se mi to líbilo. Postavy, zápletky, dialogy, vztahy, za mě čtivé od začátku do konce. Doporučuji.
Pavel je svědkem brutální vraždy Sabiny - jenže tak trošku chybí tělo. Protože byl pod vlivem drog, je obtížné mu uvěřit. Ale Anna mu věří a tak se spolu pouští do pátrání, které je zavede někam, o čem neměli ani tušení.
Komplikované vyšetřování ještě více komplikuje Annin bývalý manžel, který svůj nechutný nos a konexe cpe všude možně. Takže se nám rozjíždí i linka, kde probíhá audit o tom, jak moc dobře plní lidé svoje pracovní povinnosti.
Bouře citů mezi Annou a Pavlem vše komplikuje - a nebo ne?
Hrozně mě štve, že dílů je mnohem víc, ale v češtině je toto zatím poslední.... No nic, budeme vyčkávat a doufat!
Šiesty a zatiaľ posledný vydaný a preložený diel o Anne a Pavlovi.
Začíname veľmi brutálne a to únosom a mučením v priamom prenose a spáchanom na Pavlovi To čo skončilo v piatom dieli pokračuje v šiestom a teda nie raz som bola ako na ihlách a cakala som kto umrie teraz? Koho opäť odchytia a umučia či brutálne zmlatia. Teraz mali Anna s Pavlom riadne za ušami a nielen vysluchmi u najvyšších ale i únoscami, ktorý sa stále snažili dolapiť ich.
Opäť výborná časť plná akcie a samozrejme odhalení.
Ak mam zhodnotiť všetky časti od Roxann a prípady Anny a Pavla, vsetky boli výborné, mali plno akcie, žiadne hluché miesta a dej gradovala a mysim povedať, že sme tajne vsetky čakali ako sa yo medzi tymi dvoma skončí
Klasická kniha od autorky, napětí až do konce. Posun ve vztahu je sice malý, ale aspoň nějaký.
Dneska dočtena jedním dechem konečně trochu posun ve vztahu Pavla a Anny
Opět kniha nezklamala napínavá ,zamotaná a konec zajímavý za mě všem doporučuji těším se na další
Knížku jsem si mohla přečíst díky nakladatelství Knihy Dobrovský za účelem recenze. Tímto moc děkuji za tuto možnost.
Autor na začátku knihy zmiňuje, že jsou předešlé případy uzavřeny a tudíž je lze číst nezávisle na sobě. Postavy se samozřejmě vyvíjí a proto na konci této knihy najdete stručný přehled postav, což tedy velmi oceňuji. Toto je moje první knížka od Roxann Hill.
Příběh se odehrává z prostředí církve, což je pro mě zase něco nového. Tam se přeci nic zlého stát nemůže. Nebo snad ano?
Anna je soukromá vyšetřovatelka a její postava mi byla velmi sympatická. Líbí se mi autorčin styl psaní a průběh řešení případu. Já třeba celou dobu neměla tušení, kdo za hrůznými zločiny stojí.
Oceňuji krátké kapitoly, knížka se četla velmi dobře a rychle.
Závěru - rozuzlení bych možná ještě věnovala pár stránek a tak rychle bych to neuzavřela, ale nic tam vlastně nechybělo.
Mohu doporučit všem milovníkům thrillerů/detektivek. Nic náročného, ale příběh vás pohltí a udrží vaší pozornost.
Hodnotím 4 a už mám objednané předešlé díly.
vraždy detektivní a krimi romány německá literatura soukromý detektiv kriminální thrillery
2018 | Ráj mrtvých dětí |
2019 | Slzy mrtvé jeptišky |
2020 | Duše mrtvých nemluví |
2022 | Marné prosby mrtvých |
2023 | Tajemný dům mrtvých |
Autorka si drží laťku vysoko.Kniha se čte rychle.Nechybí napětí ani zvraty.Detektivní práce,odhalení a závěr skvělé.Jsem zvědavá jak se bude příběh postav....dál rozvíjet.