Kriminální příběhy ze staré Šumavy
Vladimír Šindelář
![Kriminální příběhy ze staré Šumavy Kriminální příběhy ze staré Šumavy](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/246083/bmid_kriminalni-pribehy-ze-stare-sumavy-246083.jpg?v=1539034228)
Kriminální příběhy ze staré Šumavy série
1. díl >
Snad každý člověk si pod pojmem Šumava představí něco jiného. Někdo si vybaví zelené kopce šumavských lesů, jiný zase třeba pěknou zimní dovolenou na lyžích. Ale život na Šumavě v minulosti nebyl snadný. Podmínky zde byly drsné a stejně drsní byli i někteří místní lidé, kteří občas nebrali ohledy na cizí majetek nebo život. Jak prosté tu bylo živobytí, tak prostý byl i zdejší zločin. Rána ostrým nožem vyřešila spor dvou mladíků o dívku, máchnutí těžkou sekerou umožnilo pachateli loupežné vraždy přivlastnit si majetek oběti a děcko utopené v řece mělo zachránit nedobré rodinné vztahy rodičů. Tyto případy se udály už před dávnými lety, většinou v 18. a 19. století, ale čas nedokázal ani přes nános prachu zakrýt mnohou tragédii lidského osudu. Všechny zde popsané příběhy starých šumavských zločinů jsou skutečné a udály se tak, jak je autor objevil v jihočeských archivech. Nebylo třeba na nich nic měnit. Napsal je sám život.... celý text
![Iki1 Iki1](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/170238/m_iki1-NG0.jpg?v=1540838206)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Vyzdvihl bych hlavně autorovu práci s archiváliemi. Krása je v tom, že kostru příběhu obalil nádherou šumavské přírody a popisem tehdejšího života v šumavských vesničkách. Vzniklo tak hodně pohodové čtení.
![Primán Primán](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nádherná kniha.
Sice mi přijde, že před začátkem případu je moc dlouhý úvod do děje.
ALE MŮŽU JEN DOPORUČIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![cérka cérka](https://www.databazeknih.cz/img/users/65_/65805/m_65805-Zr7.jpg?v=1459854943)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Mám moc ráda přírodu, hory, historii a v této knize bylo všechno. Ač tyto příběhy byly vesměs "krvavé" a smutné, nesmírně mě zaujaly a v mnohém i poučily. Mohu jen doporučit.
2001 | ![]() |
2015 | ![]() |
2004 | ![]() |
2013 | ![]() |
2006 | ![]() |
Kniha je čtivá, má spád, určitě stojí za přečtení. Doporučuji zejména v letních měsících, neboť při četbě příběhů, jež napsal život sám, běhá mráz po zádech