Krkonošská kuchařka
Jiří Marhold
Krkonošská kuchařka krajových receptů z Krkonoš začala vycházet v 80. letech 20. století v časopisu Krkonoše, a v roce 1991 byla poprvé vydána knižně. 3. vydání.
Přidat komentář
to je fakt super.....místy jak z ničeho udělat něco, a zajímavá informace, že za války se ještě mohlo prodávat psí maso :):)
S vyprávěním! Pro milovníky národopisu vůbec a Krkonoš zvlášť. Paseky nad Jizerou forever.
Svérázné počtení k bublání, prskání a syčení! Navíc se s ní dá cestovat časem. Dejchne to na vás. To byla, panečku, kultůra! A pan Marhold se k ní staví s úctou. Samotné recepty jako by bylo malý bonus k té zážiuné kérkonošské flow. "Jak poudám, jen aby Pámbu dal a dycky se těch bandor urodilo."
výborně se podle ní vaří, ty staré recepty na Vás dejchnou a vrátíte se do Krkonoš, kdy tam klapaly stavy, lyžníci se seznamovali s prknama a zima byla do dubna a sněhu všade. Jsou to jiné chutě,jiné vůně, ale tak nějak k nám patří.....nebojte se podle ní vařit, stojí to za to!!!!
Štítky knihy
kuchařky Krkonoše krajové, regionální recepty
Autorovy další knížky
1991 | Krkonošská kuchařka |
2003 | Tajemství židovské kuchyně |
2003 | Světová kuchyně |
1995 | Pivrncova sexy kuchařka |
2003 | Lovecká kuchařka |
Je dobrá a využívám recepty často