Vezmi černou slepici
Andrzej Pilipiuk
Kroniky Jakuba Vandrovce série
Zaujaly Tě příhody Jakuba Vandrovce, nejlepšího exorcisty-samouka? Tak tady máš další dávku čtení! Tentokrát se dozvíš, co se stalo, když proběhla restituce hraběcího majetku, co vlastně vykopali archeologové a jak to bylo s Titanikem. Všichni, kdo si tohoto nehrdinského hrdinu oblíbili, určitě nebudou zklamáni, a čtenáři, jimž se starý ochmelka připlete do cesty poprvé, se určitě alespoň usmějí; kniha je plná neotřelého humoru a s věcmi vážnými se v ní zachází... nevážně.... celý text
Literatura světová Povídky Fantasy
Vydáno: 2011 , Laser-books (Laser)Originální název:
Weźmisz czarno kure.., 2001
Obal tohoto dílu na mě mrkl z jiné knihy, zaujal a po sehnání a přečtení prvního dílu totálně vsadil do řad Jakubových fanoušků.Trojka pecka, už se těším na další kus.
něco lepší, něco slabší ale jako celek průměr... další vikendové čtení o bláznivém dědkovi
Stejně jako předchozí je to čtivé. Příběhy jsou většinou krátké, takže se čte v klidu a pokaždé mně dokáže něco překvapit. Na Jakuba a jeho přátele si člověk snadno zvykne a pak už jen čeká, co z toho vypadne příště :-)
Jakub Vandrovec opět řádí. Provádí podobné šílenosti jako v předchozích dílech a většinou je to docela zábava. Některé povídky jsou tedy řádně ujeté. ;)
Některé povídky jsou dost dobré, některé slabší, ale celkově hodně čtivé a zábavné. Taková pohodová jednohubka.
Přátelé, nemá cenu si zastírat, že je to místy děsná ptákovina.
Ale docela zábavná, za dnešek (chřipka) jsem slupnul dva díly ani nevím jak :-)
Rychle se čte, svižné, klasický Jakub Vandrovec. Místy mírně nevkusné, černý humor přetéká ze stránek proudem.
Moje dirty pleasure! Po přečtení prvního Vandrovce jsem byl naplněn studem, že čtu něco tak šíleného, ale i živelnou radostí z praštěných a lehce (no někdy i těžce) úchylných příběhů amatérského exorcisty. Kam se hrabe Constantine! A na duchy příště už jen s brzdovým lankem!
Povídka Titanik mi přišla už krapet přitažená za vlasy, nicméně i s touto knihou jsem byla rychle hotová. Ve smyslu takovém, že se velmi dobře čte ;)
Opravdu mi není jasné, kam autor chodí na ty neustálé nečekanosti a překvapivosti =) Klobouk dolů!
povídky humor polská literatura exorcismus černý humor alkohol vesnice fantasy fantasy povídkyAutorovy další knížky
2013 | Kroniky Jakuba Vandrovce |
2003 | Vezmi černou slepici |
2005 | Sestřenky |
2003 | Čaroděj Ivanov |
2012 | Upír z činžáku |
Značně nekonformní hrdina Jakub Vandrovec opět na scéně v té nejlepší možné kondici a s ním samozřejmě (jak jinak) pořádná dávka černého humoru. Krátké zábavné příběhy, které se velmi dobře čtou. Doporučuji.