Ztracené sestry

Ztracené sestry
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542650/bmid_ztracene-sestry.jpg 3 26 26

Doplňková novela k bestsellerové fantasy Krutý princ. V Zemi víl, kde se snoubí krása s nebezpečím, bojovaly dvě lidské sestry o své místo na slunci. Zatímco Jude si vždy šla tvrdě za svým, Taryn si přišla opomíjená. Její touha po lásce a uznání ji dohnala až do náruče Lockea, s nímž se ocitla ve zničující spirále touhy a lží. Věci však nikdy nejsou tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Proto Taryn píše svému dvojčeti dopis, ve kterém odhaluje křehkou rovnováhu mezi loajalitou a zradou… a také zoufalství srdce hledajícího pochopení ve světě plném krutosti.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

The Lost Sisters

AloneJane
dnes 1 z 5

Tohle bylo celkem zklamání, bez ohledu na délku jsem se příběhově nic podstatného nedozvěděla :( Do sbírky k sérii ok, ale to je vše.

padajicidvere
16.11.2024 2 z 5

(SPOILER) Ať se na mě nikdo nezlobí, ale čekala jsem od toho víc..

S vědomím, že jde o útlou knížku nečekám rozepsané myšlenkové pochody celé série nebo jedné knihy. Ale mnohem víc mě zajímalo její probuzení ze zamilovaného stavu, když zjistila, že její milý je pěkný parchant a čekat s ním dítě je snad ta největší chyba jejího života. Místo toho čtu pár stránek o začátku jejich sesterského rozdělení, což bylo snad většině jasné a mohl si to domyslet sám.

Lutzinka
11.11.2024 2 z 5

Ač Taryn nemusím, tak jsem se celkem těšila, že se dozvím, jak to celé cítila ona a proč se chovala jak se chovala.
Chtěla jsem se dočíst o jejím manželství s Lockem a o jeho smrti. Chtěla jsem číst o jejím měnícím se vztahu ke Cardanovi, o propasti mezi ní a Jude, o manipulaci Madocem. Chtěla prostě tak nějak mnohem víc.

Čekalo mě bohužel obrovské zklamání. Škoda.

Není tady nic nového. Nic přínosného. Je to prostě jen pár stránek shrnutí nepodstatného děje pohledem nezajímavé postavy.

Tyna_Pav
31.10.2024 5 z 5

Mně se to líbilo, názor na Taryn mi to sice nezměnilo, ale kniha je prakticky souhrn zajímavých poučení, jen kvůli nim nečtete 400 stránkové knihy, ale máte je pohromadě v jednom krátkém příběhu. Přirovnala bych to asi k "Předobrý život" od J.K.Rowling, taky po tom občas ráda sáhnu jen tak pro příjemný pocit, a totéž mám v plánu s touto útlou knížečkou :)

tereziehl
28.10.2024 4 z 5

Ja myslim, ze to bylo dobre. Zajimave to nastinilo postavu Taryn, jejiz ciny se vice vysvetlily. Nebo spis nevysvetlily? To asi zalezi na mire vasich sympatii k jejimu chovani. Pro me je zajimave to, ze s ni vubec nesouznim, nelibilo se mi, jak, byt to mel byt omluvny proslov, mluvila celou dobu o/k Jude, jako by ji vubec nechapala, ale sama chtela pochopeni. Nejednala bych tak, ale dokazu pochopit tu silnou potrebu byt milovan a ona ji evidentne kladla nadevsechno, i kdyby mela byt splnena jen castecne. Zajimavy vhled, pouze ale pokud je cteny mezi 1. a 2. dilem. Pak uz jsou otazky ohledne Taryn uplne jinde.
Mimochodem, mini folklor o prilis smelych nevestach byl fajn.

LexiS
20.10.2024 3 z 5

Myslím, že tady budou komentáře vesměs stejné. Těchto padesát stránek člověk přečte jak nic a pak na ně nejspíš stejně rychle zapomene.
Taryn je pořád dost otravná a tohle můj názor na ni nezmění.
Škoda, že nám autorka nedala víc z toho, co se dělo po její svatbě s Lockem.
Navíc je škoda, že ani obálka neladí s původní sérií.
2,5 hvězdiček.

jackdaw
19.10.2024 3 z 5

Tahle brožurka nejspíš moc hvězdiček neposbírá, protože je k uzoufání tenoučká. 50 stran by si zasloužilo alespoň ilustrace. Je to jen malý dodatek k trilogii Krutý princ, psaný z pohledu Taryn. A i já souhlasím s komentáři přede mnou, že se v ní nic nového nedozvíte a tak je postradatelná. Dávám dvě až tři hvězdičky za čtivost.
( Musím se krotit, aby můj komentář nebyl delší než text "knihy" :) .)

DreamerX9
15.10.2024 2 z 5

Souhlasím s předešlím komentářem. Nemám pocit že by kniha spíše brožurka obsahovala něco podstatného pro děj nebo změnila nějak pohled na postavy. Spíš je to jen tak mimochodem pro zajímavost.

Kateřina259
15.10.2024 3 z 5

Naprosto postradatelná kniha. Každopádně pokud sbíráte série, tahle se hodí.