Ztracené sestry přehled
Holly Black
Doplňková novela k bestsellerové fantasy Krutý princ. V Zemi víl, kde se snoubí krása s nebezpečím, bojovaly dvě lidské sestry o své místo na slunci. Zatímco Jude si vždy šla tvrdě za svým, Taryn si přišla opomíjená. Její touha po lásce a uznání ji dohnala až do náruče Lockea, s nímž se ocitla ve zničující spirále touhy a lží. Věci však nikdy nejsou tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Proto Taryn píše svému dvojčeti dopis, ve kterém odhaluje křehkou rovnováhu mezi loajalitou a zradou… a také zoufalství srdce hledajícího pochopení ve světě plném krutosti.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , CooBooOriginální název:
The Lost Sisters
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracené sestry. Přihlašte se a napište ho.
Holly Black je jedna z mých oblíbených autorek, ale tohle bylo opravdu o ničem... nedozvíte se tu nic nového, nic vám to nedá a podle mě bylo úplně zbytečné tuhle novelu tisknut. Sorry Holly but I hate the taste of nothing...
Tohle bylo celkem zklamání, bez ohledu na délku jsem se příběhově nic podstatného nedozvěděla :( Do sbírky k sérii ok, ale to je vše.
Oheň v těle, Hlubiny a další knižní novinky (42. týden)
13.10.2024
Kniha Ztracené sestry v seznamech
fantasy pro dospívající mládež americká literatura pro dospívající mládež (young adult) americké novelyAutorovy další knížky
2018 | Krutý princ |
2019 | Podlý král |
2015 | Železná zkouška |
2020 | Královna ničeho |
2017 | Nejchladnější dívka ve Městě chladu |
(SPOILER) Bylo to rychlé a nenáročné (cca 1 hodina a půl) večerní čtení, ve kterém se každý kdo četl Krutého prince dozví Tarynin pohled na celou situaci s Jude, formou "dopisu", ve kterém se jí snaží "omluvit".
Z mého pohledu nemá smysl nic kritizovat na knize, krom samotné Taryn (kterou já osobně nemám ráda už od začátku této sérii), ale přijde mi zbytečné ji kritizovat, protože prostě není jako Jude, kterou v určitých chvílích nedokázala pochopit.
Pro vysvětlení svého hodnocení chci krátce reagovat na některé komentáře následujícími pár větami.
Kniha je na Goodreads zařazena mezi prvním a druhým dílem, a já tak k této knize i přistupovala a počítala s tím o čem bude. Nevím jak byla kniha propagována a co tedy ostatní z Vás očekávali, ale já rozhodně nic velkého a nebudu kvůli toho, o čem a jak je kniha podaná podhodnocovat. Na otázku proč se tato vskutku krátká novelka tiskla lze odpovědět, tak že je tato série u nás oblíbená, tak proč novelu nevytisknout.
Tři hvězdy jsou podle mě adekvátní ke všem parametrům novely.
PS: Mimochodem novela je v angličtině k dostání na Google play za 22 Kč, ale já si ji koupila formálně a podpořila náš knižní průmysl, když teď máme nulovou daň na knihy :)