Krysař

Krysař
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463922/bmid_krysar-FA5-463922.png 4 6713 6713

Maguša
03.06.2012 4

Rozhodně zajímavá a obdivuhodná kniha a nelituju, že jsem ji četla, ale přesto to není podle mého gusta.

Titan24
29.04.2012

Knihu jsem si přečetl jako povinnou četbu, ale hrozně mě zklamala.
Ani na konci, když krysař vede obyvatele do propasti, mi jich není líto.
Je to šíleně monotónní, nenapíná, rozuzlení je nemastné, neslané.

Téjuš37
01.04.2012 2

Ke knížce jsem se dostala hlavně kvůli muzikálu Daniela Landy, ze kterého jsem byla nadšená. Pokud máte stejný důvod, do knížky se raději nepouštějte, je úplně jiná a zpracování Landy se mi líbilo mnohem více. :) Děvka Agnes, šílenec Krysař, který všechny zahubí a dement Sepp, který se zachrání jen díky tomu, že mu vše dojde pozdě.. To není můj šálek kávy, ale přelouskala jsem to celé. :)

Džizetka
18.03.2012 4

Chvíli mi trvalo,abych se vcítila do postav a cítila jejich rozpoložení.Na závěr musím dodat,že ta kniha něco v sobě má.

Gahanka
18.02.2012 5

Moc skvělé podání... Některé pasáže dost nutí k zamyšlení a odpoledne s touto knihou patřilo k mým rozhodně nejpříjemnějším :)

Gattermayerova
15.02.2012 5

Tuhle knihu miluji, konec mi vyrazil dech, vlastně jsem měla husí kůži. Kam se hrabou nejlepší hororové knihy od kinga u kterých mě nikdy ani nenapadlo se jen trošku bát. U této mi bylo tak nějak krásně smutno.

raisen
13.02.2012

Líbila se mi, i když si z ní po čase toho moc nepamatuji. Vybavuje se mi ponuré prostředí, které mi je velmi blízké, a hlavně s postavou Seppa (snad je to jeho jméno) jsem sympatizovala.

pufina
07.02.2012 5

Lituju, že má kniha pouhých 108 stran. Ale je nutno říct, že stačí "pár stran" a máme tu jedno úžasné dílo. Knihu provází nejedna moudrá myšlenka a i po těch letech je to stále aktuální..

kklarysek
16.01.2012 5

Četla jsem jí jako povinnou četbu, ale musím říct, že se četla opravdu dobře.

Rebekah
17.12.2011 5

Krysař je moje srdeční záležitost !! kdysi jsme ho poslouchali ve škole jako audionahrávku a já si u ní vytvořila takovou zvláštní atmosféru, a pokaždé co ho čtu se ta atmosféra a zvláštní pocit vrátí a to je jeden z důvodů, proč ho mám tak ráda. Také je tam nádherný příběh, bezvýhradně zbožňuji ten archaický jazyk, kterým je kniha napsaná, a Krysař (osoba) je naprosto úžasný, o Seppovi Jórgenovi ani nemluvě.... Závěrem: tato kniha rozhodně stojí za přečtení :-)

Peťanka
14.12.2011 5

Krásný, i když smutný příběh.

papaja
01.12.2011 3

Útlá kniha, ke které jsem se dostala díky povinné literatuře, sice mi trvalo než jsem se začetla, ale celkový dojem z knihy mám dobrý.

KateCullen
15.11.2011 5

Tak tahle mě dostala - nádhera!!

Slečna L.
25.10.2011 5

nadčasové dílo, které se zařadilo do mých top. ač útlá kniha o "pár" slůvkách, má něco do sebe.

krissty
16.10.2011 5

Tato kniha prostě nemá chybu.. Miluju krysařův způsob myšlení, miluju knihu samotnou.. Můžu jen doporučit :)

lukyli154
04.10.2011

"Nejmenuji se; jsem nikdo. Jsem hůř než nikdo, jsem krysař." - již tato samotná slova zamrazí, stejně tak jako celý příběh o krysařovi a jeho lásce k Agnes.

Andulino
25.08.2011 5

Skvělá kniha. Viktor Dyk si umí úžasně hrát s češtinou, krásná melodie textu, krátké věty na zvýšení napětí, dlouhá krásná souvětí při popisu přírody, zkrátka úžasné! Velmi se mi líbilo, že kniha nebyla moc dlouhá, ale přesto v ní autor dokázal vyřknout mnoho myšlenek a rozvinout krásný děj s poměrně velkým množstvím postav. Po dočtení knihy jsem musela nad jednotlivými myšlenkami, ale také nad osudem krysaře a Agnes přemýšlet a přesně to by měl být autorův cíl. Také jsem četla recenzi, která zmiňuje, že Sedmihradská země mohla být také za období 1. světové války jakýmsi rájem, lidem se proto tato kniha líbila a pomáhala jim v těžké životní situaci.

WEIL
24.08.2011 4

Hezky napsaný a moudrý.

Míša K.
22.08.2011

Není špatná ani nějak úžasná, Dá se číst.

Ver8nika
30.07.2011 5

Krásná novela, četla jsem jí několikrát a vždy se k ní ráda vracím. Vyústění je dokonalé