Kuchařka

Kuchařka
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546191/bmid_kucharka.jpg 3 6 6

Kuchařka plná úchvatných dezertů od vítěze populární pekařské soutěže. Chcete se naučit, jak péct ty nejlahodnější a nejkrásnější dezerty? Tak se inspirujte u Vojtěcha Vrtišky, vítěze soutěže o nejlepšího českého amatérského pekaře! Sympatický mladík se s vámi podělí o své nejoblíbenější sladké recepty. Nemusíte se ale bát, že mu nebudete stačit. Vojtěch pro vás připravil dvě verze každého dezertu: jednu vhodnou pro začínající pekaře a jednu pro ty, kteří chtějí své pečení povýšit na umělecké dílo. Pod jeho vedením si zážitky z vrcholné cukrařiny může vychutnat úplně každý.... celý text

Přidat komentář

hanina.k
08.12.2024 3 z 5

Bohužel jsou tam pro mě velmi náročné recepty. Někdo, kdo se cukrařinou a pečením zabývá téměř nebo vyloženě na profesionální úrovni, tak tuto kuchařku velice ocení, protože pracovní postupy jsou pěkně a srozumitelně napsané, fotky také vypovídající. Nicméně minimálně o půlce ingrediencí jsem v životě neslyšela, natož abych věděla, kde je sehnat, za to ale autor samozřejmě nemůže. Pro mě to jsou většinou nicneříkající recepty, ale to neznamená, že pokročilejší pekaři knihu neuvítají. Každopádně za mě tedy určitě není pro začátečníky. Nicméně knize přeji ať se jí daří, je vidět kolik práce za ní je, je krásně zpracovaná. Měla jsem možnost ochutnat dort od Vojtěcha Vrtišky a je to opravdu mistrovské dílo, jak na oko, tak i na chuť.

leny.wood
07.12.2024 2 z 5

Jsem zklamaná, čekala jsem složitější recepty, které budou vzápětí převedeny do jednodušší podoby, ale místo složitějších jsou tam extrémně náročné (načančané), k převedení se vyjadřovat nebudu (oproti těm načančaným jsou to stěží chudí příbuzní). Já jsem hodně velký amatér a určitě nic zkoušet nebudu. Recepty mě nelákají, kuchařka má do kuchyně nepraktický formát. Je to škoda.


bravefox
24.11.2024

Co se týče kuchařských soutěží, tak to je takové moje velké guilty pleasure. Masterchef, Peče celá země, Hell's kitchen, už dávno zapomenuté Na nože!, viděla jsem všechno do jednoho a to počítám jen český rybníček. V sérii Peče celá země, ve které učinkoval Vojtěch byla jeho převaha nad ostatními jasná už od prvního dílu, ovšem nutno říci, že to v tomto případě nebylo vůbec nic složitého, když si vzpomenu na výkony soutěžících, které i ve finálových kolech byly více než průměrné. Ale některé jeho kreace byly zajímavé a techniky měl v malíku a tak jsem byla zvědavá i na jeho kuchařku, kterou jako vítěz měl vydat a bohužel naprosté zklamání.
Recepty jsou v jeho podání již několikrát opakované jak v knize tak na sociálních sítích, kniha je nudná, nepřehledná a fotografie v knize působí zmatečně, kýčovitě a rádoby stylově. Recepty si hrají na unikátnost, snaží se zaujmout kombinováním zajímavých chutí, ovšem působí občas až bizardně a tak se tato kuchařka potácí někde mezi klasickou uživatelskou kuchařkou a kuchařkou typu nakladatelství Phaidon. Ovšem ani jedno není dotažené, a tak tato kniha působí prázdně, nudně a brzy skončí v propadlišti levných knih.

dennictenar
07.11.2024 3 z 5

Vůbec nevím, jak tuto kuchařku hodnotit. Vojtovi jsem fandila od prvního dílu Peče celá země, sleduji ho na instagramu a když jsem zjistila, že mu vyjde kuchařka, ihned jsem si ji předobjednala. Včera mi došla a nemůžu se ubránit zklamání. Vím, že je Vojta trochu "netypický" pekař, spíše kreativec, který dokáže spojit na první pohled nespojitelné a vytvořit vizuálně atraktivní a určitě i na chuť fantastické věci. Tedy nemyslela jsem si, že by recepty v kuchařce byly obyčejné a typově podobné jako v desítkách dalších kuchařek.
Ale jak jsem napsala výše, jsem z kuchařky zklamaná. Je rozdělena do několika kapitol podle velikosti dezertů a v každé kapitole jsou recepty na nějaký fantastický kousek (např. hermelín) a hned za postupem k tomuto receptu je nějaký obdobný dezert, který je typově podobný ale více "amatérský". Což mi přijde jako fajn nápad, ale bohužel to provedení mi vůbec nesedí. Na jedné dvojstránce je foto fantastického výrobku spolu s názvem, na další dvojstraně jsou na jedné straně ingredience a na další postup. Jenže ingredience kolikrát zaberou pouze půl strany - kniha je poměrně veliká - a zbytek je prázdný. Následuje "amatérštější" verze receptu a to je poměrně malý obrázek uprostřed strany a kolem něj opět úplně prázdný prostor a následuje zase poloprázdná strana s ingrediencemi a další strana s postupy. Myslím, že by kniha mohla být o polovinu kratší a z mého subjektivního názvu by nevypadala tak prázdně, pokud by se kolikrát dal postup a ingredience k sobě.
Vím, že je to asi míněno jako minimalistická kniha s krásnými a neobvyklými recepty (a ty opravdu jsou krásné a netypické), ale na mě to působí spíš roztahaně a prázdně.
Vojtovi moc fandím, ale zvažuji, že kuchařku vrátím.

Autorovy knížky

2024  58%Kuchařka