Kuchařka naší babičky
Růžena Přibylová
Měla jsem velké štěstí, že mě celým dětstvím provázely mé dvě babičky. Jedna z Hané a druhá z jižních Čech. Jedna z města a druhá z venkova. Ta první prožila celý život na jednom místě, ta druhá se vyučila švadlenou a byla na vandru ve Vídni, a ač žila velice skromně, její vaření bylo tou Vídní značně ovlivněné. Moje máma moc nevařila, takže vlastně jsem se začala učit vařit u svých babiček. Pochopitelně, když jsem dospěla, chtěla jsem vařit jinak, moderně, experimentovala jsem, vařila čínsky, indicky, maďarsky. Nakonec jsem se ale pokorně vrátila ke klasice. Pochopitelně občas sáhnu i po nějaké exotice, nechám se inspirovat na dovolené, zkusím nový recept, nebo si ho vymyslím. Zvu vás do své kuchyně, zvu vás na jídla, která jsou pro mě vzpomínkou na mé milované babičky, a která jsou sice občas protknutá nějakými novinkami, ale nakonec i ta už jsou od babičky. Vždyť jsem taky babička!... celý text
Štítky knihy
kuchařky kuchařské recepty krajové, regionální recepty babiččiny recepty historické recepty pro babičkuAutorovy další knížky
2015 | Babiččiny rady pro domácnost |
2015 | Babiččiny rady do zahrady |
2017 | Pečeme s kváskem a kvasnicemi od A do Z |
2016 | Levně a chutně po celý rok |
2017 | Zavařování. Podle našich babiček i moderně |