Kuchařka při onemocnění jater
Vladimíra Havlová
Tato kuchařka je určena těm, které postihlo onemocnění jater. Vychází z přísné jaterní diety a snaží se nemocným zpestřit jídelníček.
Přidat komentář
Trochu som nepochopila, ako môžu byť uvedené v receptoch pre pečenovú (játrovú) diétu suroviny ako šampiňóny, niva, a podobne, navyše drvivá väčšina receptov je na základe oleja a cibule riešená, pričom pri tejto diéte je práve tento spôsob prípravy jedál nevyhovujúci. Takže som maximálne sklamaná a pobúrená z tejto knihy.
Štítky knihy
kuchařky diety péče o zdraví stravování, výživa dietní jídla nemoci jater
Autorovy další knížky
2007 | Kuchařka při onemocnění jater |
2008 | Kuchařka při onemocnění žlučníku |
2011 | Kuchařka pro diabetiky a nejen pro ně |
2020 | Jednoduché a zdravé recepty pro seniory |
2008 | Kuchařka při onemocnění žaludku |
Naprosto zcestná, zavádějící a nepravdivá kniha o něčem, o čem autorka nemá nemá sebemenší tušení, co to je. Když jsem knihu zakoupil pro dceru, hned první, co mne zarazilo je, že jsou na obálce vyobrazené fazole, cibule a kečup. Přitom jaterní dieta všechny tyto potraviny striktně zakazuje. Při otevření jsem si pak musel dojít pro mokrý hadr na čelo, protože mě chytla migréna, jelikož kniha je plná receptů, kde je základem smažení !!!- ať už masa nebo cibule!!!, a ve kterých jsou snad všechny nepovolené potraviny. Kniha, kde autorka na jedné straně popisuje nevhodné potraviny a na další vzápětí popisuje recepty, kde všechny tyto potraviny uvádí. Kniha, kde je celkem devět fotografií, z nichž ale minimálně na sedmi jsou vyobrazena jídla, které člověk s jaterní dietou vůbec nesmí!
Nevím, čeho je autorka sestra, ale jestli opravdu dietologie, tak se nedivím, že naše zdravotnictví vypadá tak, jak vypadá. Nedoporučuji tuto knihu nikomu a zvláště pak lidem, kteří prochází jaterní dietou!!!