Kuchyňská zahrádka bez odpadu
Katie Elzer-Peters
Zužitkujte zbytky zeleniny, pecky, semínka a spoustu dalšího . Už nemusíte vyhazovat vršky mrkví, snítky koriandru, spodní část salátu a zelí a pecky z avokáda. V této knize se totiž dozvíte, jak se dají znovu zužitkovat, zasadit a rozmnožit zbytky ovoce, zeleniny a bylinek z vaší kuchyně. Přitom se naučíte zahradničit a nebudete zbytečně vyhazovat jídlo. Pochutnáte si na čerstvých výhoncích a bylinkách, kdykoliv budete chtít a ušetříte čas a peníze. Navíc se můžete s dětmi pustit do zajímavých experimentů v pěstování. Kniha je plná fotografií a návodů, které vás povedou krok za krokem, takže se může zapojit úplně každý. Uvidíte, jak zbytky z kuchyně, které jste dříve vyhazovali, vyrostou přímo na vaší kuchyňské lince v nové, chutné rostliny.... celý text
Literatura naučná Dům a byt Hobby
Vydáno: 2020 , Alpha bookOriginální název:
No-Waste Kitchen Gardening: Regrow Your Leftover Greens, Stalks, Seeds, and More, 2018
více info...
Přidat komentář
Za mě trochu zklamání. Hodně se vše opakovalo, reálně do života nic moc nepřenesu - zasazovat vršky ředkviček kvůli čtyřem lístkům do salátu mi přijde na hlavu. Pardon. Doporučují se zde různé speciální substráty pro konkrétní druhy (které si domů donesete v igelitovém pytli), využití rašeliny (což fakt není vůbec OK), cca 10 mističek na okně. Mnohem smysluplnější mi přijde naučit se využívat divoké bylinky, schovávat si vlastní (perma)semínka, založit si kompost...Chválím ilustrace.