Kvak a Žbluňk jsou kamarádi
Arnold Lobel
Kvak a Žbluňk série
1. díl >
Úsměvné a hřejivé vyprávění o dvou kamarádech, zeleném žabákovi Kvakovi a hnědém ropušákovi Žbluňkovi potěšilo čtenáře nejen v zemi svého vzniku, ale i u nás (včetně dalších pokračování). Kdo by si tedy znovu rád nepřečetl o drobných příhodách a patáliích, které potkaly oba přátele, když se na jaře probudili ze zimního spánku. Třeba právě o tom, jak hledali ztracený knoflík, jak se koupali v řece, jak pěstovali květiny či jak statečně utíkali před draky a obry.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2021 , Albatros (ČR)Originální název:
Frog and Toad are Friends, 1970
Mám moc ráda tuto knihu, o žabích kamarádech.
Vlastně se k této knize vracím od dětských let, kdy jsem si ji půjčila v knihovně. A vždy mi dá něco nového.Taková malá radost v tom zrychleném světě.
Příběhy mi předčítala sedmiletá neteř na naší dovolené. Moc jsme se u toho bavily. Knihy jsou krásně srozumitelně napsané. Určitě doporučujeme.
Tři děti jsem naučila číst, třikrát jsem předčítala a později si nechala předčítat všechny Kvaky a Žbluňky a pány Sovy s jejich humorem na hlavu padlým, a přece tak dojemně ze života. V téhle knížečce mám obzvlášť ráda poslední vyprávění, kde si chudák Žbluňk odžívá ve snu, co ho ve dne vnitřně užírá. Protože ono je jistě fajn mít šikovného a chytrého kamaráda, ale... :o)
První kniha,kterou mi nahlas celou přečetla moje dcera. Dobře jsme se u toho obě bavily. A výbuch smíchu nastal,když otočila stránku a vykoukl na nás Žbluňk ve svých apartnich plavečkách.
Naše prvňačka měla celou knížku přečtenou za 25 minut a připadá jí strašně vtipná, takže dáváme plný počet. Ilustrace se jí také líbí. Celkem ušlo i divadelní představení v Dlouhé.
Jako první samostatné čtení je to fakt dobré. Jako něco, co dítěti čtete vy, je to už slabší.
Kvak a Žbluňk jsou (dle mého názoru) štědří, milí, sice trochu otupělí (:-)), ale strašně legrační. Doporučuji všem věkovým kategoriím.
Jedna z prvních knížek které jsem četla a potom ještě několikrát... Ty dva žabáky prostě miluju.
Knížka je o dvou kamarádech zabacich, kteří zažívají různé příhody. Moc krásně se mi četla a je tam hodně obrázků a velká písmena:-)
Moje snad první přečtená knížka v životě. Spousta obrázků, veliká písmenka. Kraťoučké věty. Jo, to je moc hezká knížka pro nejmenší a začínající čtenáře.
přátelství pro děti zvířátka žáby dětská dobrodružství
2007 | Kvak a Žbluňk jsou kamarádi |
1996 | Pan Sova |
2005 | Kvak a Žbluňk se bojí rádi |
1995 | Kvak a Žbluňk od jara do Vánoc |
2011 | Myška a pohádková polívka |
Milujeme Kvaka a Žbluňka :) Jsou u nás jednoznačně nejoblíbenější pohádkou před spaním.