Kvak a Žbluňk jsou kamarádi
Arnold Lobel
Kvak a Žbluňk série
1. díl >
Úsměvné a hřejivé vyprávění o dvou kamarádech, zeleném žabákovi Kvakovi a hnědém ropušákovi Žbluňkovi potěšilo čtenáře nejen v zemi svého vzniku, ale i u nás (včetně dalších pokračování). Kdo by si tedy znovu rád nepřečetl o drobných příhodách a patáliích, které potkaly oba přátele, když se na jaře probudili ze zimního spánku. Třeba právě o tom, jak hledali ztracený knoflík, jak se koupali v řece, jak pěstovali květiny či jak statečně utíkali před draky a obry.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2021 , Albatros (ČR)Originální název:
Frog and Toad are Friends, 1970
Toto je perfektní dětská knížka, četla jsem ji malé sestře a později synovi....roztomilé, vtipné příběhy....to musí děti pobavit.
Moje srdcovka. Miluji tu knížku, je krásná, veselá, milá. Moc mě bavilo číst si příběhy kamarádů Kvaka a Žbluňka.
Četla jsem dětem ve školce při spinkání. Hezké krátké příběhy. Velké písmo pro začínající čtenáře. Krátké a srozumitelné věty. Přidávám k seznamu knih pro dceru, která jde teď do první třídy.
Dobrá kniha pro začínající čtenáře. Příběhy krátké a zakončené vtipnou pointou. Oba žabáci jsou rozumově na úrovni malých dětí, proto se v nich děti najdou. Jedná se o překlad z angličtiny, tak se kniha může chvílemi zdát strohá a taková "bez emocí" ale rozhodně je výchovná. Četla jsem ji jako dospělá, v dětství jsem ji neměla. V mé knihovně má své místo ale srdcovka to není.
vzpomínková kniha, kterou jsem četla jako jednu z prvních.
mezi ně patřil medvídek pů, doktor bolíto a pučálkovic amina. zkrátka, skvělá knížka. Ráda vzpomínám
Další moji dětští hrdinové. Četla jsem knížku pořád dokola a dokola. Nádherná vzpomínka.
Mně se kniha nelíbila už v dětství a nedokážu ani pořádně říct proč. Možná ti žabáci, možná ilustrace... Nicméně jsem ji teď přečetla synovi a jeho zaujala, takže hodnocení dávám mezi. :-)
Vzpomněla jsem si na ni při hledání nejoblíbenější knihy mého dětství. Dodnes ji mám v knihovně a když ji občas zahlídnu, musím se pousmát. Potěšilo mne, že se znovu objevila v knihkupectví.
Přečteno s mojí prvňačkou za jeden den, hezky na střídačku - jeden příběh ona, jeden já, a nemohly jsme přestat, dokud jsme nepřečetly celé.
Z dnešního pohledu už to nedokážu nějak objektivně zhodnotit, ale jako kdysu jsem to celkem baštil, i když jsem už nepatřil mezi nejmenší :)
přátelství pro děti zvířátka žáby dětská dobrodružství
2007 | Kvak a Žbluňk jsou kamarádi |
1996 | Pan Sova |
2005 | Kvak a Žbluňk se bojí rádi |
1995 | Kvak a Žbluňk od jara do Vánoc |
2011 | Myška a pohádková polívka |
Velmi příjemná knížka. Se synem jsme ji přečetli během jednoho večera, nemohli jsme přestat číst ty milé příběhy. Moc nás bavily i poučily, určitě se s žábáky znovu sejdeme!